pytanie tygodnia

pytanie tygodnia | 15.04.2021

Klienci inwestują w walutę

– Wielu Polaków likwiduje obecnie lokaty bankowe i inwestuje pieniądze w zakup waluty – mówi Marcin Latos, prezes zarządu Extrakantor.pl.

– Wielu Polaków likwiduje obecnie lokaty bankowe i inwestuje pieniądze w zakup waluty – mówi Marcin Latos, prezes zarządu Extrakantor.pl.

artykuł sponsorowany | 01.04.2021

SUSHI BISTRO - biznes odporny na kryzys

Sieć Sushi Bistro jest obecne na rynku od 7 lat, szybko stało się warszawskim liderem w dziedzinie przygotowania sushi w dostawie, oraz zamówień on-line. / REKLAMA

pytanie tygodnia | 30.03.2021

Rozwój mimo trudnych warunków

– Każdy powiat w Polsce jest na tyle dużym obszarem, że z powodzeniem można rozwijać na nim naszą franczyzę – mówi Anna Stasiuk z Edukido.

pytanie tygodnia | 22.03.2021

Dwa biznesy pod jednym dachem

– Połączenie dwóch konceptów pozwala poszerzyć ofertę i zoptymalizować koszty działalności – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department i ŻarWok.

pytanie tygodnia | 14.03.2021

Przemyślane plany

– Chcielibyśmy, aby placówki Gigantów Programowania znajdowały się w każdym mieście powiatowym w Polsce – mówi Radosław Kulesza, prezes Gigantów Programowania.

pytanie tygodnia | 07.03.2021

Dobre pomysły procentują

– Nasze sklepy franczyzowe dobrze radzą sobie w pandemii. Niektóre już w listopadzie zrealizowały ubiegłoroczny plan sprzedażowy – mówi Marta Parafińska z Komfortu.

pytanie tygodnia | 24.02.2021

Budowlanka ma się dobrze

– Klienci wolą dziś robić zakupy lokalnie, w polskich firmach. A my jesteśmy firmą opartą w 100 proc. na rodzimym kapitale – mówi Piotr Langierowicz z Majster Budowlane ABC.

pytanie tygodnia | 18.02.2021

Franczyza na stacjach paliw

– Planujemy otwierać 20 stacji franczyzowych rocznie – mówi Piotr Żuromski, dyrektor biura zarządzania siecią PKN Orlen.

pytanie tygodnia | 04.02.2021

Nie osiadamy na laurach

– Już niedługo zaczynamy testy dwóch nowych konceptów – zapowiada Krzysztof Olesiak, prezes Sweet Gallery.

pytanie tygodnia | 23.01.2021

Kultura się opłaca

– Choć obecna sytuacja daleka jest od normalności, wcale nie jest to zły czas na otwieranie biznesu w branży edukacyjnej – uważa Dagmara Łuczka, franczyzodawczyni Cool-Turalnego Malucha.

pytanie tygodnia | 16.01.2021

Restauracja po gruzińsku

– Nie wymagamy od kandydatów na franczyzobiorców doświadczenia w biznesie ani w gastronomii – mówi Piotr Greczanowski z Chinkalnii.

pytanie tygodnia | 09.01.2021

Cenna pomoc

– W czasie pandemii uruchomiliśmy kilka nowych placówek i wzrosło zainteresowanie naszymi usługami – mówi Piotr Bijański, prezes Twój Prawnik 24.

pytanie tygodnia | 02.01.2021

Pizzeria w czasach pandemii

Jak pokonać wirusa, który niszczy restauracje? Wyjaśnia Marcin Ciesielski, prezes Mastergrupy, do której należy sieć pizzerii Stopiątka i Stopiątka Fabbrica.

pytanie tygodnia | 24.12.2020

Klienci chudną, franczyzobiorcy zarabiają

– Nasze kluby osiągają próg rentowności po 3-4 miesiącach – mówi Bartłomiej Stanek, właściciel marki Studio Synergy.

pytanie tygodnia | 16.12.2020

Sklep z naturalnymi kosmetykami

– Całkowita inwestycja w nasz sklep to 50 tys. zł netto – mówi Ewelina Kyzioł, franczyzodawca marki Mydlarnia u Franciszka.

pytanie tygodnia | 06.12.2020

Interes odporny na wirusa

– Branża nieruchomości nie wyhamowała w czasie COVID-19 i po ustaniu pandemii nie będzie się musiała odbudowywać – mówi Bartłomiej Kołodziejek z Aspect Nieruchomości.

pytanie tygodnia | 28.11.2020

Edukacja w pandemii

– Obecnie konkurencja w naszej branży jest mniejsza, bo niektóre zajęcia dla dzieci nie mogą się odbywać on-line. To daje większe możliwości – mówi Piotr Nitecki, franczyzodawca Genius.

pytanie tygodnia | 24.11.2020

Alternatywny biznes

– Najwięcej osób zainteresowanych otwarciem biura nieruchomości pod naszą marką do tej pory prowadziło agencję podróży – mówi Agata Korzeniewska z Metrohouse.

pytanie tygodnia | 18.11.2020

Jak otworzyć restaurację McDonald's

– Kandydaci na franczyzobiorców McDonald’s muszą być gotowi do zmiany miejsca zamieszkania – mówi Krzysztof Stępień z działu franczyzy McDonald's Polska.

2
3
4
5
następna  
ostatnia  

Franczyza i biznes. Wywiady z ekspertami.

Tu znajdziesz informacje z pierwszej ręki uzyskane bezpośrednio od ekspertów rynku franczyzy, menedżerów firm i przedsiębiorców.

Jak się nie wie, trzeba zapytać. Franczyzodawcy dzielą się tu przepisami na zarabianie. Dziennikarze portalu docierają do najciekawszych osób, fachowców od biznesu franczyzowego, żeby uzyskać odpowiedzi na nurtujące Was pytania:

Co tydzień kolejny ciekawy wywiad. „Pytanie tygodnia” to zawsze szczere odpowiedzi na trudne pytania o biznes.