FIRMA TV

Przepis na opłacalną restaurację
gastronomia

Przepis na opłacalną restaurację

Jurek Sobieniak, doświadczony restaurator, zdradza przepis na zyskowną knajpę.

Ile kosztuje stres?
opieka zdrowotna

Ile kosztuje stres?

Czy da się wycenić radość, stres i smutek? Anna Węgrzyn z Centrum Zmiany w Życiu opowiada o psychologii typowego Polaka. Otwieramy poradnię psychologiczną.

FIT Lovers szukają wspólnika

FIT Lovers szukają wspólnika

Para trenerów fitnessu, Pamela Stefanowicz i Mateusz Janusz, znanych jako Fit Lovers zainwestowała w nieruchomości w Gruzji. Czy biznes im idzie?

Po co komu franczyza?

Po co komu franczyza?

Kto zna odpowiedź na pytanie „po co komu franczyza?” Odpowiada Arkadiusz Słodkowski, członek zarządu PROFIT system, największej w Europie firmy doradczej we franczyzie.

5 kłamstw o franczyzie

5 kłamstw o franczyzie

Czy franczyzobiorca to pracownik? Nie! – z tym i innymi kłamstwami na temat biznesu we franczyzie rozprawia się Arkadiusz Słodkowski.

Biznes z elektrostymulacją
uroda i fitness

Biznes z elektrostymulacją

O tym, czy studio EMS to perspektywiczny biznes w Polsce opowiada Bartłomiej Stanek, właściciel sieci Studio Synergy.

Zarabiamy na warsztatach z Lego
edukacja

Zarabiamy na warsztatach z Lego

Ponad połowa rodziców chętnie wysyła dzieci na zajęcia dodatkowe. Potwierdza to nasz gość, Piotr Szczepkowski, współzałożyciel sieci Edukido.

Czy biznes Burneika Burger się opłaca?
gastronomia

Czy biznes Burneika Burger się opłaca?

W dzisiejszym odcinku programu Firma otwieramy burgerowy gastrobiznes. Rozmawiamy z Robertem Burneiką, właścicielem franczyzy Burneika Burger.

Biznes na zdrowie
uroda i fitness

Biznes na zdrowie

Klub fitness to dobry biznes dla pasjonatów sportu. A franczyzodawca musi być też dobrym trenerem biznesowym, żeby partner nie odniósł kontuzji.

Targi Franczyza 2022 - tak było

Targi Franczyza 2022 - tak było

Aż trudno uwierzyć, ile się działo na tegorocznej 20. edycji Targów Franczyza! Obejrzyj relację.

Seminaria Własnego Biznesu

Seminaria Własnego Biznesu

Zapraszamy do obejrzenia pierwszych trzech wykładów, które odbyły się podczas Targów Franczyza 2022.

Fit Cake, czyli słodka nie-cukiernia
gastronomia

Fit Cake, czyli słodka nie-cukiernia

Sernik bez sera i cukru? Nie dość, że możliwe, to i opłacalne. Rozmawiamy z właścicielem Rafałem Kościukiem, jak otworzyć franczyzę tej marki.

Jak się robi biznes w Polsce

Jak się robi biznes w Polsce

Roman Młodkowski, dziennikarz i przedsiębiorca opowiada portalowi Franchising.pl, w czym kryje się największy potencjał polskich przedsiębiorców.

O biznesie myślimy tak jak Ty
art. spożywcze i przemysłowe

O biznesie myślimy tak jak Ty

Żabka, partnera strategiczny Targów Franczyza 2022 zaprasza na Targi do Pałacu Kultury i Nauki w dniach 20-22 października.

 Nagrody Top Franczyzobiorca 2022 na Targach Franczyza

Nagrody Top Franczyzobiorca 2022 na Targach Franczyza

Na 20. Targach Franczyza w październiku najważniejsi będą franczyzobiorcy. Najlepsi zostaną nagrodzeni w kilku kategoriach.

Zasady rekrutacji w Intermarche i Bricomarche
art. spożywcze i przemysłowe

Zasady rekrutacji w Intermarche i Bricomarche

Grupa Muszkieterów przeprowadza kilka etapów rekrutacji, wszystko po to, aby obie strony się poznały, a franczyzobiorca mógł jak najlepiej poznać biznes.

Czym zajmują się franczyzobiorcy Muszkieterów?
art. spożywcze i przemysłowe

Czym zajmują się franczyzobiorcy Muszkieterów?

O dniu pracy franczyzobiorcy i zasadach wejścia do sieci opowiada Marek Sawa, aderon Grupy Muszkieterów, właściciel sklepu Bricomarche.

Żabka daje przychód gwarantowany
art. spożywcze i przemysłowe

Żabka daje przychód gwarantowany

Sprawdźcie, jak działa nowa formuła rozliczeń finansowych z partnerami.

Wynajem - inwestycja przyjazna przedsiębiorcom
gastronomia

Wynajem - inwestycja przyjazna przedsiębiorcom

Czy można przetestować biznes, a później w niego zainwestować?

Spożywka 3.0
art. spożywcze i przemysłowe

Spożywka 3.0

Biznes sklepów spożywczych podczas pandemii złapał drugi oddech, ale nadal pozostał wybitnie konkurencyjny.