FIRMA TV

O biznesie myślimy tak jak Ty
art. spożywcze i przemysłowe

O biznesie myślimy tak jak Ty

Żabka, partnera strategiczny Targów Franczyza 2022 zaprasza na Targi do Pałacu Kultury i Nauki w dniach 20-22 października.

 Nagrody Top Franczyzobiorca 2022 na Targach Franczyza

Nagrody Top Franczyzobiorca 2022 na Targach Franczyza

Na 20. Targach Franczyza w październiku najważniejsi będą franczyzobiorcy. Najlepsi zostaną nagrodzeni w kilku kategoriach.

Zasady rekrutacji w Intermarche i Bricomarche
art. spożywcze i przemysłowe

Zasady rekrutacji w Intermarche i Bricomarche

Grupa Muszkieterów przeprowadza kilka etapów rekrutacji, wszystko po to, aby obie strony się poznały, a franczyzobiorca mógł jak najlepiej poznać biznes.

Czym zajmują się franczyzobiorcy Muszkieterów?
art. spożywcze i przemysłowe

Czym zajmują się franczyzobiorcy Muszkieterów?

O dniu pracy franczyzobiorcy i zasadach wejścia do sieci opowiada Marek Sawa, aderon Grupy Muszkieterów, właściciel sklepu Bricomarche.

Żabka daje przychód gwarantowany
art. spożywcze i przemysłowe

Żabka daje przychód gwarantowany

Sprawdźcie, jak działa nowa formuła rozliczeń finansowych z partnerami.

Wynajem - inwestycja przyjazna przedsiębiorcom
gastronomia

Wynajem - inwestycja przyjazna przedsiębiorcom

Czy można przetestować biznes, a później w niego zainwestować?

Spożywka 3.0
art. spożywcze i przemysłowe

Spożywka 3.0

Biznes sklepów spożywczych podczas pandemii złapał drugi oddech, ale nadal pozostał wybitnie konkurencyjny.

Czy Zdrowa Krowa będzie drugim McDonald'sem?
gastronomia

Czy Zdrowa Krowa będzie drugim McDonald'sem?

Franczyzodawca oferuje trzy koncepty restauracyjne do wyboru. Czym one się różnią?

Franczyza dobrze policzona

Franczyza dobrze policzona

Czy model finansowy potrzebny jest bardziej franczyzodawcom czy franczyzobiorcom? A może tak samo jednym i drugim?

Czy biura coworkingowe są seksi?
nieruchomości

Czy biura coworkingowe są seksi?

Wiele firm decyduje się na ograniczenie powierzchni biurowej, a zarazem starają się wyjść naprzeciw oczekiwaniom pracowników, którzy nie zawsze mają warunki, żeby komfortowo pracować w domu.

Za co ten

Za co ten "haracz"?

O opłatach franczyzowych pobieranych przez sieci franczyzowe od franczyzobiorców mówi Arkadiusz Słodkowski, redaktor Franchising.pl.

Jak otworzyć biznes gastro-kurierski za 10 tys. zł?
gastronomia

Jak otworzyć biznes gastro-kurierski za 10 tys. zł?

Żeby ten biznes się udał, potrzeba zaawansowanych narzędzi informatycznych, mówi Paweł Aksamit, współzałożyciel i prezes zarządu Stava.

Franczyzobiorcy mają głos

Franczyzobiorcy mają głos

Jaki był cel stworzenia Kodeksu Franczyzy i czy udało się go osiągnąć, opowiada Paweł Tracz, przewodniczący w zespole ds. franczyzy przy Rzeczniku MŚP.

Etat czy własna firma?

Etat czy własna firma?

Firmę można sprzedać, etat można stracić. Firma może nie zarabiać, a na etacie pensja jest pewna. Jednak wybór: etat czy własna firma musicie zważyć sami - mówi Arkadiusz Słodkowski, redaktor Franchising.pl.

Franczyza z ułatwieniami
gastronomia

Franczyza z ułatwieniami

Czy biznesem franczyzowym da się z sukcesem zarządzać zdalnie? Gość najnowszego odcinka programu "Firma", Krzysztof Olesiak, prezes Sweet Gallery zdradza, co trzeba zrobić, żeby było to możliwe.

Konflikty we franczyzie
doradztwo i księgowość

Konflikty we franczyzie

O co kłócą się franczyzobiorcy i franczyzodawcy? Czy konfliktów jest mało czy dużo? Czy ustawa nas przed nimi uratuje? Dziś odcinek śledczy programu "Firma". Naszym gościem jest Karina Korczyńska, prawnik, doradca we franczyzie PROFIT system.

TRZY REGUŁY: Jak wybrać biznes dla siebie?

TRZY REGUŁY: Jak wybrać biznes dla siebie?

Otwarcie własnej firmy to jedna z najważniejszych decyzji w życiu. Jak zrobić to mądrze i zwiększyć swoje szanse na sukces? - mówi Arkadiusz Słodkowski, redaktor Franchising.pl.

Franczyza z niewielką inwestycją
gastronomia

Franczyza z niewielką inwestycją

Czy można otworzyć pizzerię za mniej niż 50 tys. zł? Pytamy Wojciecha Goduńskiego, właściciela firmy Wojtex, franczyzodawcy m.in. marek Biesiadowo, Western Chicken, Western Tortilla, Coffeeloffee i Amori Pomodori.

Zarabianie na cudzych firmach
usługi dla biznesu

Zarabianie na cudzych firmach

Czy to trudne zarabiać w systemie B2B? W dodatku robiąc z tego modelu światową markę franczyzową? O usługach dla biznesu rozmawiamy z Sylwią Wiski, menedżerem rozwoju sieci i strategii sprzedaży Mail Boxes Etc.

Strzel gola w biznesie!
edukacja

Strzel gola w biznesie!

Czy da się połączyć biznes i futbol? Okazuje się, że tak! Ile fanatyk piłki może zarobić na szkółce piłkarskiej dowiesz się z rozmowy z Przemysławem Olewnikiem, właścicielem marki Socatots.