FIRMA TV

Targi Franczyza 2022 - tak było
Aż trudno uwierzyć, ile się działo na tegorocznej 20. edycji Targów Franczyza! Obejrzyj relację.

Seminaria Własnego Biznesu
Zapraszamy do obejrzenia pierwszych trzech wykładów, które odbyły się podczas Targów Franczyza 2022.

Fit Cake, czyli słodka nie-cukiernia
Sernik bez sera i cukru? Nie dość, że możliwe, to i opłacalne. Rozmawiamy z właścicielem Rafałem Kościukiem, jak otworzyć franczyzę tej marki.

Jak się robi biznes w Polsce
Roman Młodkowski, dziennikarz i przedsiębiorca opowiada portalowi Franchising.pl, w czym kryje się największy potencjał polskich przedsiębiorców.

O biznesie myślimy tak jak Ty
Żabka, partnera strategiczny Targów Franczyza 2022 zaprasza na Targi do Pałacu Kultury i Nauki w dniach 20-22 października.

Nagrody Top Franczyzobiorca 2022 na Targach Franczyza
Na 20. Targach Franczyza w październiku najważniejsi będą franczyzobiorcy. Najlepsi zostaną nagrodzeni w kilku kategoriach.

Zasady rekrutacji w Intermarche i Bricomarche
Grupa Muszkieterów przeprowadza kilka etapów rekrutacji, wszystko po to, aby obie strony się poznały, a franczyzobiorca mógł jak najlepiej poznać biznes.

Czym zajmują się franczyzobiorcy Muszkieterów?
O dniu pracy franczyzobiorcy i zasadach wejścia do sieci opowiada Marek Sawa, aderon Grupy Muszkieterów, właściciel sklepu Bricomarche.

Żabka daje przychód gwarantowany
Sprawdźcie, jak działa nowa formuła rozliczeń finansowych z partnerami.

Wynajem - inwestycja przyjazna przedsiębiorcom
Czy można przetestować biznes, a później w niego zainwestować?

Spożywka 3.0
Biznes sklepów spożywczych podczas pandemii złapał drugi oddech, ale nadal pozostał wybitnie konkurencyjny.

Czy Zdrowa Krowa będzie drugim McDonald'sem?
Franczyzodawca oferuje trzy koncepty restauracyjne do wyboru. Czym one się różnią?

Franczyza dobrze policzona
Czy model finansowy potrzebny jest bardziej franczyzodawcom czy franczyzobiorcom? A może tak samo jednym i drugim?

Czy biura coworkingowe są seksi?
Wiele firm decyduje się na ograniczenie powierzchni biurowej, a zarazem starają się wyjść naprzeciw oczekiwaniom pracowników, którzy nie zawsze mają warunki, żeby komfortowo pracować w domu.

Za co ten "haracz"?
O opłatach franczyzowych pobieranych przez sieci franczyzowe od franczyzobiorców mówi Arkadiusz Słodkowski, redaktor Franchising.pl.

Jak otworzyć biznes gastro-kurierski za 10 tys. zł?
Żeby ten biznes się udał, potrzeba zaawansowanych narzędzi informatycznych, mówi Paweł Aksamit, współzałożyciel i prezes zarządu Stava.

Franczyzobiorcy mają głos
Jaki był cel stworzenia Kodeksu Franczyzy i czy udało się go osiągnąć, opowiada Paweł Tracz, przewodniczący w zespole ds. franczyzy przy Rzeczniku MŚP.

Etat czy własna firma?
Firmę można sprzedać, etat można stracić. Firma może nie zarabiać, a na etacie pensja jest pewna. Jednak wybór: etat czy własna firma musicie zważyć sami - mówi Arkadiusz Słodkowski, redaktor Franchising.pl.

Franczyza z ułatwieniami
Czy biznesem franczyzowym da się z sukcesem zarządzać zdalnie? Gość najnowszego odcinka programu "Firma", Krzysztof Olesiak, prezes Sweet Gallery zdradza, co trzeba zrobić, żeby było to możliwe.

Konflikty we franczyzie
O co kłócą się franczyzobiorcy i franczyzodawcy? Czy konfliktów jest mało czy dużo? Czy ustawa nas przed nimi uratuje? Dziś odcinek śledczy programu "Firma". Naszym gościem jest Karina Korczyńska, prawnik, doradca we franczyzie PROFIT system.