mój franchising

art. spożywcze i przemysłowe | 15.02.2019

Duży potencjał małego rynku

Mariusz Krakowski był handlowcem. Ponad połowę swojego życia przepracował w jednej firmie. Dziś swoje doświadczenie wykorzystuje jako franczyzobiorca Carrefour.

Mariusz Krakowski był handlowcem. Ponad połowę swojego życia przepracował w jednej firmie. Dziś swoje doświadczenie wykorzystuje jako franczyzobiorca Carrefour.

gastronomia | 05.02.2019

Lodowy biznes - czy to sie jeszcze opłaca?

Lodziarze mają słodkie życie – można często usłyszeć. Czy to prawda? Wszyscy ci, którzy dopiero myślą o wejściu w ten biznes mają wiele pytań i wątpliwości. / REKLAMA

apteki i art. zdrowotne | 18.01.2019

Franczyza na diecie

Agnieszka Kędzierska łączy pracę na etacie z prowadzeniem dwóch placówek Naturhouse. Jak sobie radzi?

usługi dla klientów indywidualnych | 08.01.2019

Firma na dodatek

Krzysztof Lisaj wie, jak dywersyfikować ryzyko. Prowadził dwie własne firmy, gdy zdecydował się zainwestować we franczyzę. Na jaką markę postawił?

gastronomia | 30.12.2018

Biznes na spółkę z bratem

Jacek i Krzysztof Kulwasowie prowadzą 10 placówek pod marką Lodolandia, Kołacz na Okrągło i Bafra Kebab. Jak się dzielą pracą?

moda | 27.12.2018

Postawił na franczyzę

Wojciech Bielicki zrezygnował z prowadzenia studia mebli kuchennych i zainwestował we franczyzowy sklep odzieżowy. Jaką markę wybrał?

usługi dla klientów indywidualnych | 05.12.2018

Satysfakcja z biznesu

Agnieszka Wojewoda od roku prowadzi biuro Kobieta i Rozwód w Warszawie. Dlaczego zainwestowała akurat w tę franczyzę?

uroda i fitness | 10.11.2018

Z korporacji do własnej firmy

Karolina Gniadek rzuciła pracę w korporacji i otworzyła salon pod szyldem Yasumi Instytut Zdrowia i Urody. Czy było warto?

gastronomia | 07.11.2018

Smaczna inwestycja

Franczyzobiorcy Biesiadowa zainwestowali w branżę, której zupełnie nie znali. Od siedmiu lat karmią mieszkańców Skarżyska-Kamiennej swoją pizzą.

gastronomia | 04.11.2018

Marzenie o kawiarni

Anna Stefańczyk obserwowała rozwój konceptu Organic Coffee & more od momentu jego powstania. Aż w końcu sama zdecydowała się otworzyć ekokawiarnię.

doradztwo i księgowość | 12.10.2018

Własna firma zamiast etatu

Monika Gąsiorowska po urlopie macierzyńskim otworzyła własną firmę. Uznała, że tak będzie jej łatwiej pogodzić życie rodzinne i zawodowe.

gastronomia | 04.10.2018

Wszystko na jedną... franczyzę

Przemysław Pogoda miał zaledwie 21 lat, gdy wydał wszystkie oszczędności i otworzył franczyzową pizzerię pod szyldem New York Pizza Department.

dom i ogród | 07.09.2018

Doświadczenie to za mało

Tomasz Mazurek mimo wieloletniego doświadczenia w branży wyposażenia wnętrz nie zdecydował się na samodzielne otwarcie sklepu. Wybrał franczyzę. Dlaczego?

gastronomia | 03.09.2018

Franczyzowe dwa w jednym

Marta Filipczak otworzyła lokal, łączący dwa koncepty franczyzowe: Western Tortilla i Coffeeloffee. Jak się sprawdza taka mieszanka?

gastronomia | 23.08.2018

Złote łuki dla wytrwałych

Waldemar Dziubiński dwa razy próbował dołączyć do sieci McDonald's. Wreszcie mu się udało i od marca jest pierwszym licencjobiorcą tej marki w Radomiu.

edukacja | 02.08.2018

Nauczyciele zainwestowali w Brainy

Właściciele dwujęzycznej szkoły podstawowej z Częstochowy znaleźli sposób na rozwiązanie problemów dzieci i poszerzenie swojej oferty.

gastronomia | 27.07.2018

Zarobek na okrągło

Damian Chmielowiec i Filip Bachowski zainwestowali w koncept Lodolandia, bo firma zapewniła im sprawdzoną lokalizację. A także podsunęła pomysł, jak zarabiać przez cały rok.

edukacja | 25.07.2018

Zbuduj swój biznes

Robert Stopa zaiwestował kilkanaście tysięcy w koncept Edukido. Wydane pięniedze szybko mu się zwróciły, dlatego kupił za nie licencję na prowadzenie zajęć w kolejnym regionie.

dom i ogród | 14.07.2018

Firma dla rolnika

Franczyza Grene to dobry biznes dla rolników. Takich jak Marcin Korba, który na początku tego roku zainwestował we własny sklep ze asortymentem rolniczym.

2
3
4
5
następna  
ostatnia