Forum: Placówka partnerska Multibank 1475
Za poradę dziękuję, kontakt s_lider@interia.pl.
kupe kasy wykladasz i nie bardzo masz pewnosc, ze odrobisz. Jak sie rozmyslisz to zostajesz bez niczego, twoje ryzyko jest wysokie.
W tym wątku nic nie pisałem na temat BPH tylko wyrażałem swoją opinię na temat MultiBanku, a przede wszystkim kosztów, ale jeśli ktoś ma na tyle kasy i będzie czekał cierpliwie na zysk to jego ryzyko.
Tak, jestem w trakcie negocjacji umowy z BPH, ale tam otwierając agencje nie ponoszę tak wielkich nakładów, jeśli nie chcę, a w każdej chwili mogę dostawić kolejne stanowisko obsługi klienta np. stanowisko kasowe, doradcy klienta, TFI lub podobne, a nawet jak się uprę to i mogę wprowadzić ubezpieczenia. I to ja jestem najemcą lokalu i ja decyduje, co tam będzie, jeśli mi nie wypali BPH. I jest jeszcze jedna kwestia, a mianowicie 30 000 zł kaucji, za którą mogę sobie otworzyć następną agencje. Jeśli chcesz więcej szczegółów to proszę pytaj, co cię interesuje i jeśli będę mógł to odpowiem.
Pozdrowionka Magik.
GG: 247049 lub Skype : Magik..pl
Szanowni Forumowicze!
W najnowszym numerze Franchising Info tematem numeru jest inwestycja w oddziały bankowe i punkty kasowe. Zachęcamy do lektury!
Zamów nowy numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/
"Bankowy biznes dla każdego"
Własny, prestiżowy biznes, o którym można opowiedzieć całej rodzinie. W dodatku opłacalny. Własny oddział znanego banku. Nie dość, że to możliwe, to jeszcze można wybrzydzać i przebierać w ofertach. Od roku banki zaczęły ścigać się w pozyskiwaniu partnerów do prowadzenia agencji. W artykule opisane są m.in. następujące sieci: MultiBank, Dominet Bank, BPH, Eurobank.
"Rachunki do wyrównania"
Punkty kasowe z Białegostoku opanowały cały kraj. Coraz więcej osób płaci w kasach rachunki za gaz, czynsz czy światło. Jakie są perspektywy rozwoju sieci punktów kasowych? W artykule opisane są m.in. następujące sieci: Agencja Finansowa Grosik, Punkt Finansowy Mieszko, Polska Agencja Finansowa i Multikasa.
Tak naprawdę to, z którym bankiem się umowę podpisze to zależy tylko od własnych preferencji, bo jedna oferta wymaga wyłożenia 150 000 zł i 50 000 w ciągu 6 do 8 miesięcy, a druga mniej. Jeśli bym posiadał lokal własny w dobrym centralnym punkcie miasta, z którego nikt by mnie nie wywalił przy pierwszych problemach (mowie tu o banku) wybrałbym może pierwszą ofertę, ale gdy najmuje sam lokal i jest on w małej miejscowości to wole drugą ofertę moim zdaniem mniej ryzykowną. Tak, więc każdy ma swoje preferencje i wizje biznesu, a teorie zawsze życie weryfikuje. Po zapoznaniu się z ofertą MULTI BANKU i BPH nie widzę różnic w ofercie, a logo BPH w obrębie mojego zainteresowania (małopolska) jest o wiele lepiej postrzegane. Jeśli chodzi o wystrój to jest on narzucony przez jeden, jak i drugi bank, i nie ma tu żadnej dowolności ze strony agenta i nie rozumiem, co to znaczy „zintegrowane” skoro oba banki mają takie same własne wymogi, co do wizualizacji. Nie bardzo wiem co rozumiesz pod pojęciem „pełniejsza oferta” w odniesieniu do MULTI BANKU chyba, że chodzi o „pełniejszą kasę” :) Oki, żartowałem sobie.
Pozdrowionka ze smutnego kraju. Magik
Szanowni Forumowicze!
W nr 14 "Franchising Info" przedstawiamy wyniki crash-testu pokazującego, które agencje finansowe w terminie realizują przelewy. Zachęcamy do lektury!
Zamów 14 numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/.
"Test agencji kasowych. Czy płacą na czas?"
Na rynku samochodów przeprowadza się niezależne testy zderzeniowe aut różnych marek. My przeprowadziliśmy crash-test punktów kasowych. Sprawdzaliśmy, czy agencje przekazują na czas wpłacone przez klientów pieniądze. Wynik: strefa zgniotu w normie, skończyło się na drobnych zadrapaniach. Jest jednak jeden lekko potłuczony - agencja Grosik.
Zachęcamy do lektury!
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.