Forum: Kancelarie Krislex - czy warto? - doradztwo i księgowość 25
o ile w przypadku wolnych zawodów, prawników można mówić o możliwościach prawnych reklamy to ok. Z tym zamknięciem krislexów to z tego co zdąrzyłem się dowiedzieć chodziło o totalną zmianę strategii działania. I to by się pokrywało z tym co napisała Jolax.
Jeśli za marketing uważamy wsparcie sprzedaży to dział handlowy pracujący na rzecz sieci jest. Nie wiem co jest ich dokładnym zadaniem i jak działają - czy szukają klientów, czy ich działalność polega na infolinii. Tego się dowiem.
Tak jak pisałem wcześniej znajomy pracuje w branży w dużej kancelarii, ale jeszcze nie korpo i mówi że największą kase zarabia się na obsludze bieżącej MSP. Klienci z zewnątrz są traktowani jako miły dodatek (ale to duża kancelaria). Chyba też duże znaczenie mają rekomendacje innych, tzw polecenia. Ja przynajmniej kiedyś tak trafiłem do prawnika.
Spoko, po prostu trochę przewrażliwiony jestem, wiesz na innych forach o innej tematyce też działam a tam ludzie nie tacy mili :P
Jeśli chcesz się rozwijać to moim zdaniem ciekawszej branży nie znajdziesz, to naprawdę genialna specjalizacjia zakresu działania z dużym zakresem rozwoju, a praca pod czyjąś marką tylko ułatwia zdobycie nowych klijentów.
no na pewno jakiś % i na pewno muszą to jakoś w miare miarodajny sposób kontrolować. I nie zabierać za dużo bo dawcą kapitału nikt nie jest. A skoro to się kręci w wielu miastach...
Słyszałem o gościu który prowadził pizze dagrasso (o ile dobrze pamiętam) i ostro zaniżał dochody a zawyżał koszty zakupów żywności. Skarbówka schwyciła co jest grane i przy współpracy z samym franczyzodawcą doszacowali drania i następnie odebrano mu licencję. Ale to gastronomia, tak jak w przypadku Mcdonald's średnio może mieć to zastosowanie. Aczkolwiek słynna sprawa Mcdonald'sa i dopłacania do hamburgerów. W przypadku usług sepcjalistycznych no to raczej marże są wysokie (te z perspektywy przedsiębiorcy). Najprostrza porady 50-70zł itd. Tu raczej liczy się know how i wiedza, zdolności.
Wpis usunięty na prośbę Autora.
piramida to może nie, bo ty nie musisz szukać już kolejnych franczyzobiorców.
ten nieaktualny KRS czasem nie wynika ze zmian strukturalnych w samym Krislexie?
a powiedz dlaczego przestałeś prowadzić swoją kancelarie? Sami zrezygnowali czy ty zrezygnowałeś. Wiem ze swojego czasu kilka kancelarii zostało zlikwidowanych / pozbawionych licencji [?].
Poirot oczywiście ze jak zostajesz franczyzobiorcą stajesz się współtwórcą marki.
Jak otworzysz mcdonalda i w tym mcbędziesz podawał burgery od ktorych ludzie się pochorują to stały klijent oczywiście będzie wiedział że to tylko ten MC ale ktoś kto pierwszy raz przyszedł do MC czy drugi może się zrazić do całej marki. Doradztwo prawne nie jest jeszcze tak codziennym produktem jak burger z MC
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.