Forum: Unilink 1475
Mam pytanie do Was, czy ktos juz mial doswiadczenie z Unilink, a moze ktos z Was juz prowadzi tego typu dzialalnosc.
Czy myslicie, ze jest to dobry biznes?
czekam na wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam
Anges
Jak przyjda mi do glowy jakies pytana to pozwole sobie napisac :)
Pozdrawiam!
1. Jak dlugo sie czeka, zeby zaczac juz dzialac podich nazwa?
2. czy lokal sama musze poszukac ?
( przeczytalam gdzies , ze oni oplacaja czynsz, wiecczy np. Jezeli bede miala lokal w samym Rynku a koszt jego bedzie wysoki tez na to sie zgadzaja/
3. Koszt inwestycji to ok. 12 000. w to jest wliczony remont, meble itp?
4. Jezeli otworze Unilink i spredam jeden kredyt , kto za niego zaplaci, czy ja musze miec jakas gotowke ,zeby dawac kredyty
5. Na ile lat jest podpisywana umowa franchisingowa?
6. Co mam zrobic najpierw - zadzwonic do nich i powiedziec ,ze jestem zainteresowana wspolpraca , cy najpierw znalezc lokal?
Narazie o tyle.
Juz z gory bardzo dziekuje za odpowiedz:)
Zycze MIlego dnia!
Chyba naraie to tyle.
1. Najpierw musisz złożyc papiery żeby Cie można było wpisać do KNB, później podpisujesz umowy i działasz. Trwa to wszystko 3-4 tyg. (samo KNB to 14 dni).
2. Sama szukasz. Z tym czynszem to nie jest tak do końca - wszystko zalezy od obrotu jaki wygenerujesz. Im wyzszy czynsz tym wyższy obrót do zrealizowania aby zrefinansowac koszty czynszu. Ostatnio warunki sie zmieniły i na 99% to pierwsze 3 m-ce są refinansowane neizależnie od obrotu a później juz w/w wymóg.
3. W koszty wliczone jest obrendowanie, meble, 1 stanowisko komputerowe z osprzętem, malowanie lokalu (adaptacja ale nie generalny remont)
4. Unilink jest operatorem wielu banków (Eurobank, Citi, Polbank, Getin, DB Kredyt, MBS, Fundusz Mikro, PKO BP). Kredytu udziela wybrany bank a Ty pośredniczysz w tej transakcji (przedstawiasz ofertę, przygotowujesz dokumenty kredytowe, wysyłasz papiery i na tej podstawie uruchamiają klientowi przelew).
5. Na czas nieokreślony z mozliwością wypowiedzenia umowy
6. Hym... najpierw (jeżeli oczywiscie masz już założona działalnosć) rozglądnij się za lokalem i w między czasie mozesz skąłdać dokumenty, jednak tak jak pisałem najpierw dobrze by było wiedzieć w jakim miejscu sie chce działać.
Pozdrawiam:
3.
bardzo dziekuje za odpowiedz:)
dzialalnosci nie mam zalozonej jesczez bo w ciaz pracuje "u kogos" , ale zalozene dzialanosci nie trwa dlugo.
Jescez jedno mam pytanie... Zalozmy ,ze zarejestruje dzialanosci ( pod nazwa Uslugi?) , znajde lokal i zadzwonie do niech, jest szansa ,ze odmowia ze mna wspolprace? czy biora "kazdego" .
Ja jestem z Wroclawia, jak znajde ten lokal to Przedstawiciele firmy przyjada sprawzic co to za lokalizacja , jaki jest przeplyw ludzi itp?
Pozdrawiam!
Aga
- jaki procent zyskow miesiecznie oplacam franchysodawcy
- jak jest liczony zysk od kredytów
:)
Do franszyzy najistotniejszy jest lokal i wielkosć miasta. Jeżeli nie będzie spełniał załozonych warunków to zawsze istnieje mozliwość współpracy agencyjnej.
Jak bedziesz mieć lokal, a wcześniej założoną działalnosć to dyrektor regionalny pojawi sie u Ciebie i załatwi sprawy formalne.
Proponuje żebyś skontaktowała się z p. Dianą Lilien z działu franszyzy firmy Unilink - tel: 022-483-19-44. Ona przedstawi Ci dokładnie zasadę współpracy - ja moge coś powiedzieć ale nei chce jej pracy odbierać :)
Pozdrawiam:
Staszek
Po więcej szczegółów odsyłam do p. Diany Lilien.
Co do samej oferty to mają wiekszość liczących sie produktów więc mozna spokojnie zarobic (moja produkcja dla Unilinku to min. 60% całej jaką wykonuje w miesiacu).
Placówki mam i w miejscowości o wielkosci 800 tys. i w miejscowości o wielkosci 40 tyś . mieszkańców.
Pozdrawiam
Odwiedziłem ich stronę internetową i oferta jest raczej skromna - głównie kredyty gotówkowe, dla biznesu, hipoteczne już nie za bardzo. I to wszystko. Czy oferują coś więcej? Zastanawiam się nad miastem około 50 tys. mieszkańców, konkurencja dosyć duża.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.