Forum: Czy warto zainwestować w pensjonat, apartamenty? - turystyka i hotele 33
Oprócz uruchomienia pensjonatu proponuję zastanowić się nad małą gastronomią, nie tylko dla gości wynajmujących pokoje.
www.franchising.blog.onet.pl - codziennie coś o franczyzie
Pozdrawiam
Witam.
Mam pytanie dotyczące otworzenia pensjonatu na Mazurach. Posiadam odpowiedni lokal do tego ale zastanawiam się czy wejść w tą działalność. Prosze o odpowiedź na to pytanie, może ktoś już coś takiego otwierał i może podzielić się swoimi doświadczeniami. Zaznaczam że domek stoi dosłownie 6 metrów od lasu ale do jeziorka jest w linii prostej 150 metrów, cicha okolica.
Myślę, że jeśli ktoś ma możliwości, to jest to jak najbardziej opłacalne, tym bardziej w atrakcyjnej turystycznie okolicy.
Szczególnie po ostatnich wydarzeniach na świecie mam wrażenie, że ludzie niechętnie będą wyjeżdżać odpoczywać za granicę, więc będą szukać miejsc w Polsce.
Moi znajomi prowadzą zajazd w Kruszwicy i twierdzą, że to najlepsza inwestycja - nie tylko jeśli chodzi o same pieniądze, ale także wykonywaną pracę i satysfakcję.
Totalnie zależy od charakteru miejsca. My pozostaliśmy wierni klasyce.
Pensjonat czy restauracja, to wymarzone biznesy wielu osób ;) Wystarczy się rozejrzeć, w przypadku pensjonatu, przede wszystkim liczy się lokalizacja, pomiajm jakoś usług i standard obiektu. Jeżeli pensjonat będzie stał daleko od jakichkolwiek atrakcji turystycznych, to szansa, że się na nim zarobi jest prawie żadna.
Jeżeli chodzi o apartamenty, to według mnie, na jednym apartamencie nie zarobi się wystarczająco, żeby się utrzymać.
Moim zdaniem wypali. Tylko od tego koniecznie sprzedaż online.
Ja myśle, że wszystko zależy od miejsca i od tego czy ma się na to czas i serce :)
rynek agroturystyki rozwija się, może w tym kierunku warto?
Cześć, ja uważam, że jak najbardziej. Zobacz jakie kokosy co roku ściągają z nas hotele nadmorskie albo górskie ;p . Albo inny przykład. Jeśli zbudujesz odpowiednio wielką salę konferencyjną, możesz tak jak Hotel Andel's, organizować światowej sławy eventy, takie jak Europejskie Forum Gospodarcze - Łódzkie 2017. Warto, serio.
Super atykuł i porady. Wielu rzeczy nie wiedziałam ;) . Teraz mamy jeszcze te Profile Zauane, to już całkiem łatwo.
Za 5 dni Europejskie Forum Gospodarcze - Łódzkie 2017.Czy jedziecie? Jak podchodzicie do takiego typu eventów? ;) Ja się wybieram, liczę że dużo się nauczę.
A co to jest to Europejskie Forum Gospodarcze-Łódzkie 2017? Może ktoś z Was wie? Brzmi świetnie!
Moim zdaniem warto inwestować w takie nieruchomości. Ale tylko pod warunkiem, że jesteś w stanie je kontrolować potem.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.