Forum: TelePizza - spostrzeżenia i opinie - gastronomia 215

majkel 02.10.2003 *.prosie4.acn.pl

Mam pytanie!Interesuje mnie temat otworzenia restauracji telepizzy w miescie do80tys mieszkańcow!Czy w takim miescie to ma wogóle sens!Z obserwacji wiem ze w miescie jest kilka pizzeri które oferuja pizze TANIO w porównaniu z Telepizza)Ilu zatrudnia taka restauracja pracowników?Srodki jakimi dysponuje to ok 200tys!Z moich informacji wynika ze minimalny obrót restauracji jaki pozwala osiagnac zysk to 50tys(m-c) - wydaje mi sie ze w moim miescie to jest niemozliwe!Prosilbym o spostrzezenia ewentualnych posiadaczy franczyzy w telepizzy!Chetnie wszedłbym we współprace z osoba zainteresowna tematem!Dziekuje za odpowiedz!

sev0 24.10.2003 *.pb66.przeworsk.sdi.tpnet.pl

majkel w nawiazaniu do twojej wypowiedzi - takze jestem zainteresowany tym tematem i mam taki sam problem (miasto ok.60tys)pozdrowienia

majkel 14.11.2003 *.prosie11.aster.pl

Przepraszam za propozycje ale może gdyby tak połaczyc siły wyszłoby coś z tego... prosze o meila bananwar@poczta.onet.pl

DEGUSTAOR 19.05.2004 *.pj213.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl

TELEPIZZA TAK DOBRZE FUNKCJONUJE ŻE ZREZYGNOWAŁA Z DZIAŁALOŚCI WE FRANCJI I W MEKSYKU!!!:) BIEDAKOM COŚ SIĘ NIE WIEDZIE!!! POLSKA BĘDZIE NASTĘPNA!!!

Anonim 19.05.2004 *.aau84.neoplus.adsl.tpnet.pl

mi tez sie tak wydaje z takimi cenami dlugo nie pociagna

oko 19.05.2004 *.os93.neoplus.adsl.tpnet.pl

przyglądając sie tej firmie wszystko jest ok prowadzili na szeroką skalę akcje reklamowe
a jakie sa tam ceny ???????????//
niestety niemam takiego kapitału zeby otworzyć TELEPIZZA
ale jak oni rezygnują i wycofują sie z rynku włoskiego to naprawde jest coś nie tak z nimi i po takich wiadomyściach nigdy bym nie kupił i ch licencji nawet gdzybym miał peniadze

slaw 04.01.2007 *.bxi10.internetdsl.tpnet.pl

Mysle o wykupieniu licencji od telepizzy co myslicie o tym?

SEBASTIAN 04.01.2007 *.80.54.169.160

7
ja tez o tym myslalem ale po przestudiowaniu tego forum zaczolem sie zastanawiac w ogole o tym czy wchodzic we franczyze na stronie telepizzy masz 3 wypowiedzi ktore moga cie zniechecic tak jak mnie ale wciaz intensywnie sie zastanawiam bo dla mnie jest to jedna z lepszych ofert jest bardzo dobrze rozpoznawalna a suma inwestyci nawet do przyjecia a moj problem polega na tym ze miejscowosc ktora mam na uwadze ma tylko 50tys. ludnosci ale chetnie tez przeczytam wypowiedz kogos kto zna temat pozdrawiam

WIKI 08.01.2007 *.80.54.169.160

1
myślę o wykupieniu licencji telepizzy,czy ktos jest w stanie napisac mi coś na ten temat?

Luśka 25.05.2010 *.196-mia-11.acn.waw.pl

1

Witam,

czy ktoś może podzielic sie spostrzeżeniami i wrażeniami ze współpracy z TelePizza?

Dariusz 39 10.12.2010 *.89-72-162-242.dynamic.chello.pl

1

Witam,

ja od jakiegoś czasu współpracuję z Telepizzą. Mam u nich lokal we franczyzie i jestem naprawdę bardzo z tego zadowolony. Nie ukrywam,że to był dobry krok, gdybym mógł cfnąć czas napewno bym się nie zawachał powtórzyć tego po raz drugi;)Telepizza naprawdę pomaga swoim franczyzobiorcą, a współpraca z nimi to czysta przyjemność!

karetys 29.06.2011 *.77-254-151-139.adsl.inetia.pl

3
Zastanawiam się jak jest z odbiorem wyrobów tej pizzeri przez klientów. Z tego co można przeczytać: http://www.recomena.pl/kategoria,1074,pozycja,1744,telepizza.html opinie są mocno podzielone. 

Wam smakuje Wasza pizza? Klienci nie skarżą się na pizze? 

helena 15.07.2011 *.nat2-240.ghnet.pl

2

naprawde nie polecam.

dlaczego? telepizza po wejściu na rynek, miała najlepszy produkt na rynku fastfoodowym.

jasne że na początku trzeba dać klientowi najlepszy produkt, przyzwyczaić go do siebie... a zaraz potem zmienić wszystkie składniki i tak :

ser(98% mozarella, 2%gouda) został zamieniony na topping(2%mozarella, produkt seropodobny)

prawdziwe wędliny np. szynka(95 % wieprzowiny) zaminiona na szynkę II kategorii(50% wieprzowiny, maski z głów wieprzowych, mięso odzielone mechanicznie 20%)

jeśli ktoś opatrzy na forach to dostanies 1000 opini co klienci myłą natemat sera.

sekretem jest nasze ciasto.....aha ciasto przychodzi z centrali z 7 dniowym terminem przydatności ( widział ktoś drożdzowe ciasto które się nie psuje po 2-3 dniach?), niby w składzie jest woda, mąka, drodze sol, ale ja osobiście w to watpie, wyszuklam gdzies iedys sklad ciasta grubbe, które zostało wycofane z produkcji.

co do zysków, hmmm. jak franczyzobiorca musisz uczestniczyć we wszystkich promocjach i tak np. przy obecnej promocji 3 za 1, koszt promocji pizzy dużej z trzema składnikami to aż 75%, do tego cola za 1,99( telepizza nie ma żadnej umowy z colą na tę promocję i cola jest kupowana normalnie za prawie trzy złote)i mozesz zwijać interes chyba że sam będziesz pizze robił i rozwoził, aha przy umowie franczyzowej koszt jednej kuli ciasta jest odejmowany, więc koszt materiałowy tej promocji to około 71%.

Tak naprawde mogłabym pisać godzinami. ale to chyba nie ma sensu, jeśli ktoś poważnie myśli nad franczyza w tele, to albo jest głupi albo ma za dużo pieniędzy

P.S. Jeszcze taki fajny fakcik, Pani która miała w telepizzy franczyze, po roku z niej zrezygnowała bo telepizza zaproponowała jej posadę kierownika regionu. zarobki na tym stanowisku to około 5tys, więc myślicie że gdyby więcej zarbiała na franczyzie to by zrezygnowałaa> 

PawelZaba 15.07.2011 *.89-73-128-104.dynamic.chello.pl

25
Telepizza to niestety już przeżytek, za dużo polskiej, lepszej konkurencji w stylu gb, a o lokalnych zakładach nie wspominając...

karol3k 03.10.2013 *.host-109-231-62-66.ten.net.pl

1

Mam pytanie/problem. Ostatnio zatrudnilem sie jako dostawca na firmowy samochod. Samochod niby nie taki stary ale dojechany. 6zl/h + mam podpisac papierek ze pokryje koszt 150zl w razie wypadku lub jezeli cos sie w samochodzie zepsuje z mojej winy. Pracuje tam kilka dni, bez niczego bez umowy nic. Tak jakby mnie tam nie bylo. Umowe mam dostac dopiero po miesiacu + ten papierek na pokrycie kosztow. Cos mi tu chyba smierdzi... Co o tym myslicie?

adamella 05.03.2014 *.89-76-116-93.dynamic.chello.pl

13

Jako klient telepizzy (oczywiście klient jedzący), nie polecam bawienia się w ten interes. Pizzeria ma straszną opinię na rynku - podobnie zresztą jak pizze. Jedzenie jest okropne. Zawsze jak wychodziliśmy z przyjaciółmi na pizzy, było mowa - tylko nie do telepizzy - prawda jest taka, że na poczatku wyrobiła sobie opinię dobrymi pizzami, ale potem było tylko gorzej - jakość jest tragiczna i klienci to zauważyli - wniosek wśród obżeraczy firma ma masakryczną opinię. W Krakowie lokale są zamykane, zamiast otiweranai nowych.

Paulina Kutyba 19.10.2014 *.apn-46-215-99-145.dynamic.gprs.plus.pl

1

Witam,

Czy jest osoba na tym forum, która jest ( bądź była ) franczyzobiorcą TP i ma problemy finansowe z tytułu prowadzenia tego biznesu?

Pozdrawiam

Progres 22.09.2017 *.87-206-27-197.dynamic.chello.pl

1

Witam,

Ponawiam pytanie. Jak jest teraz czy produkt jest dobry?

Jakie warunki współpracy.

W Gdańsku ostatnio powstał lokal telepizza ale jakoś ruchu dużego tam nie widzę ale może się mylę

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.