Forum: TelePizza - spostrzeżenia i opinie - gastronomia 215
a jakie sa tam ceny ???????????//
niestety niemam takiego kapitału zeby otworzyć TELEPIZZA
ale jak oni rezygnują i wycofują sie z rynku włoskiego to naprawde jest coś nie tak z nimi i po takich wiadomyściach nigdy bym nie kupił i ch licencji nawet gdzybym miał peniadze
Witam,
czy ktoś może podzielic sie spostrzeżeniami i wrażeniami ze współpracy z TelePizza?
Witam,
ja od jakiegoś czasu współpracuję z Telepizzą. Mam u nich lokal we franczyzie i jestem naprawdę bardzo z tego zadowolony. Nie ukrywam,że to był dobry krok, gdybym mógł cfnąć czas napewno bym się nie zawachał powtórzyć tego po raz drugi;)Telepizza naprawdę pomaga swoim franczyzobiorcą, a współpraca z nimi to czysta przyjemność!
Wam smakuje Wasza pizza? Klienci nie skarżą się na pizze?
naprawde nie polecam.
dlaczego? telepizza po wejściu na rynek, miała najlepszy produkt na rynku fastfoodowym.
jasne że na początku trzeba dać klientowi najlepszy produkt, przyzwyczaić go do siebie... a zaraz potem zmienić wszystkie składniki i tak :
ser(98% mozarella, 2%gouda) został zamieniony na topping(2%mozarella, produkt seropodobny)
prawdziwe wędliny np. szynka(95 % wieprzowiny) zaminiona na szynkę II kategorii(50% wieprzowiny, maski z głów wieprzowych, mięso odzielone mechanicznie 20%)
jeśli ktoś opatrzy na forach to dostanies 1000 opini co klienci myłą natemat sera.
sekretem jest nasze ciasto.....aha ciasto przychodzi z centrali z 7 dniowym terminem przydatności ( widział ktoś drożdzowe ciasto które się nie psuje po 2-3 dniach?), niby w składzie jest woda, mąka, drodze sol, ale ja osobiście w to watpie, wyszuklam gdzies iedys sklad ciasta grubbe, które zostało wycofane z produkcji.
co do zysków, hmmm. jak franczyzobiorca musisz uczestniczyć we wszystkich promocjach i tak np. przy obecnej promocji 3 za 1, koszt promocji pizzy dużej z trzema składnikami to aż 75%, do tego cola za 1,99( telepizza nie ma żadnej umowy z colą na tę promocję i cola jest kupowana normalnie za prawie trzy złote)i mozesz zwijać interes chyba że sam będziesz pizze robił i rozwoził, aha przy umowie franczyzowej koszt jednej kuli ciasta jest odejmowany, więc koszt materiałowy tej promocji to około 71%.
Tak naprawde mogłabym pisać godzinami. ale to chyba nie ma sensu, jeśli ktoś poważnie myśli nad franczyza w tele, to albo jest głupi albo ma za dużo pieniędzy
P.S. Jeszcze taki fajny fakcik, Pani która miała w telepizzy franczyze, po roku z niej zrezygnowała bo telepizza zaproponowała jej posadę kierownika regionu. zarobki na tym stanowisku to około 5tys, więc myślicie że gdyby więcej zarbiała na franczyzie to by zrezygnowałaa>
Mam pytanie/problem. Ostatnio zatrudnilem sie jako dostawca na firmowy samochod. Samochod niby nie taki stary ale dojechany. 6zl/h + mam podpisac papierek ze pokryje koszt 150zl w razie wypadku lub jezeli cos sie w samochodzie zepsuje z mojej winy. Pracuje tam kilka dni, bez niczego bez umowy nic. Tak jakby mnie tam nie bylo. Umowe mam dostac dopiero po miesiacu + ten papierek na pokrycie kosztow. Cos mi tu chyba smierdzi... Co o tym myslicie?
Jako klient telepizzy (oczywiście klient jedzący), nie polecam bawienia się w ten interes. Pizzeria ma straszną opinię na rynku - podobnie zresztą jak pizze. Jedzenie jest okropne. Zawsze jak wychodziliśmy z przyjaciółmi na pizzy, było mowa - tylko nie do telepizzy - prawda jest taka, że na poczatku wyrobiła sobie opinię dobrymi pizzami, ale potem było tylko gorzej - jakość jest tragiczna i klienci to zauważyli - wniosek wśród obżeraczy firma ma masakryczną opinię. W Krakowie lokale są zamykane, zamiast otiweranai nowych.
Witam,
Czy jest osoba na tym forum, która jest ( bądź była ) franczyzobiorcą TP i ma problemy finansowe z tytułu prowadzenia tego biznesu?
Pozdrawiam
Witam,
Ponawiam pytanie. Jak jest teraz czy produkt jest dobry?
Jakie warunki współpracy.
W Gdańsku ostatnio powstał lokal telepizza ale jakoś ruchu dużego tam nie widzę ale może się mylę
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.