Forum: Da Grasso - wchodzić czy nie oto jest pytanie? - gastronomia 215
Jak zwykle każdemu inaczej. Jeden jest zadowolony a u mnie na osiedlu Da Grasso zmieniło się na inna pizzernie.
A POD JAKA FRANCZYZA?
Teraz to się nazywa chyba \"mamma mia\".
Witam, mam blisko 100 metrowy lokal w mieście 50 tyś, zastanawiam się nad otworzeniem pizzeri sieciowej, w mojej miejscowości nie ma Da grasso i stąd moje pytanie, czy warto próbować biznesu z tą siecią, a mam pewne wątpliwości czytając powyższe posty. Czy ktoś wie jakie tam są teraz warunki, jakie koszty zakupu produktów itd. ten post jest początkowym sądowaniem rynku. Dzięki
Witam, mam blisko 100 metrowy lokal w mieście 50 tyś, zastanawiam się nad otworzeniem pizzeri sieciowej, w mojej miejscowości nie ma Da grasso i stąd moje pytanie, czy warto próbować biznesu z tą siecią? Czy ktoś wie jakie tam są teraz warunki, jakie koszty zakupu produktów itd. ten post jest początkowym sądowaniem rynku. Dzięki
Witam mam dla Pana propozycję, wyslałam informację na mail, niestety wrócił do mnie. Proszę o adres mailowy na który mogę się kontaktować.
Pozdrawiam
Witam, mam blisko 100 metrowy lokal w mieście 50 tyś, zastanawiam się nad otworzeniem pizzeri sieciowej, w mojej miejscowości nie ma Da grasso i stąd moje pytanie, czy warto próbować biznesu z tą siecią? Czy ktoś wie jakie tam są teraz warunki, jakie koszty zakupu produktów itd. ten post jest początkowym sądowaniem rynku. Dzięki
Pizza bardzo średnia. Zaletą było duż sosów ale zmniejszyli ich ilość dramatycznie. Czas deostawy to loteria bywało, że nawet 1 godzina opóźnienia. I to nie jeden raz!!!!!!! Nie polecam!!!!! Nie wchodzić. Opinia dotyczy Wrocław Bulwar Ikara
Zawsze się znajdzie jakiś nieudolny przedsiębiorca co ma pretensje do każdego.
Sosy gratis, receptura dobra, często korzystam.
Jeśli ktokolwiek myśli o Da Grasso, powinien zapomnieć. Miesiąc temu zamknąłem placówkę, wtopiłem pewnie jakieś 400 tyś, ale nawet tego nie chce liczyć bo mogę zejść na zawał... Jeśli ktoś ma pytania proszę pisać na panacy@tlen.pl. Da Grasso odradzam!
a jesli ktos mimo wszystko chce sie wpakowac w da grasso piszcie, bo mam caly magazyn sprzetu na sprzedaz... oni przy otwieraniu tez zdzieraja na tym przepotwornie.
Nie polecam sieć mimo że słabnie to jeszcze dyma na wszystkim co się da swoich franczyzobiorców.
ile maja lokali, czytam ponad +200 http://portalfranczyza.pl/franczyza-Pizzeria-Da-Grasso,system-franczyza-Da-Grasso,oferta156904.html ?
Absolutnie nie wchodzić w żadne sieci !!!
Ja prowadzę pizzerię sieciową innej marki, i skromnie licząc kosztuje mnie to 5 -6 tys miesiecznie.
nie warto, za tą kasę weź gocia co zna się na rzeczy przez 2-3 miesiące ustawi ci biznes i dostawców, a klienta i tak musisz sam wypracować.
a lokal na pizzerię musi mieć co najmniej 120m2 sali +80 zaplecza , inaczej jest do niczego.
Powodzenia
Menadżer tesz bedzie chciał ze 3 na rękę + ubezpieczenie.
Sieć Da Grasso posiada obecnie około 185 placówek franczyzowych i jedną własną w CH MANUFAKTURA w Łodzi. Ciężko jest ustalić dokładną liczbę pizzeri z uwagi na fakt, iż m.in. w związku z rebrandingiem sieci część punktów jest zamykana, natomiast część przejmowana jest przez nowych franczyzobiorców.
Czy ktoś z osób współpracujących z siecią Da Grasso mógłby się wypowiedzieć, jak wygląda realizacja nowej strategii i jaki wpływ ma ona na poziom przychodów/kosztów związanych z prowadzeniem pizzeri pod ich szyldem?
strategia polega na tym że franczyzobiorca płaci za wszystko a w związku z tym że odeszło parę lokali to podnieśli opłatę franczyzową
Pizzerii jest już 166 więc znów jest podwyżka opłaty franczyzowej o 10%
Identyfikację wizualną mają fajną. Mnie natomiast interesuje aspekt finansowy i organizacyjny. Co może cie o nim powiedzieć? Franczyza to myślę dobra droga, dlatego chce nią pójść. Zastanawiam się właśnie nad Da Grasso, Grubym Benkemim i Biesiadowem.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.