Forum: Sklep z ziołami - apteki i art. zdrowotne 19
planuje uruchomienie sklepu z ziołami. Proszę forumowiczów o opinie dotyczące takiego sklepu w miejscowości 35 tys. oraz proszę o kontakty do dostawców, bądź do sieci jeżeli ktoś z Państwa takie posiada.
Zioła kupują głównie ludzie ubodzy, emeryci, renciści. Minister zdrowia, który odbiera im szansę nabycia tych środków leczniczych i wyjścia z choroby świadomie skazuje tą grupę na śmierć lub kupowanie drogich leków w aptekach. Tu jak wiemy nie ma i nigdy nie będzie ziół bo w interesie farmaceutów jest sprzedaż drogich zachodnich leków, i co z tego, że o licznych działaniach ubocznych, że szkodzą i zatruwają organizm chorego, najważniejszy jest biznes aptekarsko-lekarski nie zdrowie pacjentów. Tak nas urządziła lekarz Ewa Kopacz. Jest to działanie przeciwko zdrowiu i życiu pacjentów, przeciwko rozwojowi przedsiębiorczości w Polsce, przeciwko małym rodzinnym firmom, przeciwko gospodarce i budżetowi państwa (wiadomo przecież, że leki w aptekach są refundowane z budżetu) i przeciwko temu co mówił przed wyborami Tusk, że Platforma zadba o rozwój przedsiębiorczości w Polsce. Wniosek jest jeden, Kopacz, Tusk i platforma musi odejść. Ci ludzie zapomnieli, że Polska to nie kraj jednego urzędnika, który jednym przepisem chce zniszczyć rynek ziół ale nasz kraj, kraj w którym emeryci, renciści, ludzie chorzy i przedsiębiorcy mają prawo do decydowania czym się chcą leczyć i gdzie chcą kupować lecznicze zioła. Inaczej wszystkie poradniki zielarskie, receptariusze ziołolecznictwa i podręczniki zielarstwa trzeba będzie zniszczyć. Zamiast dbać o rozwój branży zielarskiej w Polsce jako gałęzi prozdrowotnej Kopacz ją niszczy. Dlatego apeluję do wszystkich ludzi chorych, emerytów, rencistów i przedsiębiorców aby w nadchodzących wyborach głosować przeciwko platformie obywatelskiej, przeciwko P.O. przeciwko takim urzędnikom jak Kopacz. Dzisiaj niszczy się zielarstwo w Polsce, jutro pójdą pod nóż następne branże gospodarcze.
moim zdaniem świetny biznes, i to bez konieczności posiadania własnego lokalu to właśnie sklep online ze sprzętem medycznym - wszelkiego typu stetoskopy, inhalatory czy aparaty ekg zawsze znajdą nabywców - zarówno indywidualnych jak i placówki medyczne czy np. domy opieki.
Myślę, że wypali. Taki sklep jest w moim mieście i często są w nim kolejki ale arortyment jest zioła, produkty ziołowe i zdrowa żywność.
Mój mąż ostatnio zażywa mieszankę ziół naturalnego pochodzenia, po której spadł mu poziom trójglicerydów i złego cholesterolu. Zamawia je na stronie pod adresem www.cholegin.pl .
Moim zdaniem to dobry pomysł. Warto jeszcze pomyśleć o sprzedazy online.
To zależy, czy to lek, czy suplement. Ale myślę, że można.
Sklep zielarski - rozwinąłbym działalność, o medycyne naturalną, nie tylko same zioła, ale też mieszanki, kremy... dużo osób kupuje takie rzeczy prozdrowotnie, nie tylko w przypadku chorób. Myślę, że jest to dobra opcja na biznes, jednak pytanie, w jak dużym mieście, będzie to opłacalne - myślę, że tutaj nie ma co liczyć na mniejsze miejscowości.
no nie, dla mnie nie cena tylko jakość. bardzo tanie zioła zapewne nie będa skuteczne, będa żle suszone czy zbierane, będa miały mało zdrowotnych właściwości.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.