Forum: Sprzedaż kredytów ratalnych 1475
Chcę zająć się sprzedażą kredytów na zakupy ratalne. Mam trochę doświadczenia, pracowałem u przedstawiciela Żagla gdzie zajmowałem się praktycznie wszystki. Przedstawiciel okazał się jednak malo solidny i Żagiel zakończył z nim współpracę. Później pracowałem bezpośrednio w Żaglu jako handlowiec. Obecnie pracuję u przedstawiciela GE Money gdzie również sprzedaję kredyty ratalne.
Postanowiłem rozpocząć pracę na własny rachunek, sam zostać przedstawicielem. Pojawiła sie możliwość współpracy z Invest-Bankiem.
Wymyśliłem sobie że wezmę dotację z UP na rozpoczęcie działalności (14 tyś), stworzę niewielkie biuro w kórym posadzę swoją lubą a sam wsiądę w autko (posiadam takowe) i pojadę pozyskiwać placówki handlowe.
Mam dobrą opinię u obecnych partnerów i wiem że wielu pójdzie za mną.
Pomimo iż mam spore doświadczenie i znam rynek to mam pewne wątpliwości.
Czy taka forma działalności ma szanse powodzenia przy ograniczonych środkach finansowych?
Czy nie lepiej poszukać lokalu w centrum i dodatkowo sprzedawać inne kredyty?
Czy Invest-Bank to dobry wybór, może poszukać innego banku?
Przedstawicieli GE jest zbyt wielu na moim terenie, Żagiel odpada.
Bardzo proszę o wszelkie rady, podpowiedzi i pomysły.
Nurtuje mnie to czy tak jak napisales, zalozyć biuro w domu, czy osiedlić się w centrum i dołożyć do tego kredyty gotówkowo i inne.
W biurze i tak będzie siedziała osoba, nawału pracy raczej miała nie będzie, więc może zająć się gotówkami, kartami, itp.
Obawiam się też że te 14 tyś dotacji + 10 tys które będę miał to może być mało. Zamierzam odłożyć 5-6 tyś na koszty w początkowym okresie, kiedy to zarabiał nie będę.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.