Forum: BZ WBK - czy franczyza bankowa się opłaca - finanse i bankowość 106
Opłata franczyzowa = 8.000 dla tych co podpiszą umowę do konca kwietnia promocja Opłato to "jedyne" 5.000 zł. Lokal ma mieć około 40 metrów tak by się 3 stanowiska do obsługi zmieściły. Remont, lokalu i wyposażenie w meble, sprzet itp. na koszt agenta oczywiście. Z ich strony dostajesz logo i szkolenie.
Na dzien dzisiejszy zakres działalnosci to przyjmowanie rachunków + Western Union. W czerwcu może pojawią sie kredyty. I tyle Nie bedzie obsługi kont tak jak np. w BPH. Ogólnie jednak lipa Bynajmniej w relacji inwestycja i wymogi a zyski
leon wskocz sobie na www.minibank.pl, tam jest zakładka dla agentów. Wypełnij formularz kontaktowy i wszystkiego dowiesz się sam. Jedno trzeba przedstawicielom BZ WBK przyznać, że bardzo szybko się kontaktują z potencjalnymi kandydatami - do mnie zadzwonili w tym samym dniu w którym wypełniłem formularz. Generalnie zgadzam się z Obiektywnym Komentatorem, takie usługi jak kredyty i obsługa kont to podstawa dochodów a tego minibank na dzień dzisiejszy w ofercie nie ma. Chociaż przedstawiciele mówia, że usłui zostaną wprowadzone w czerwcu. Do czerwca nie jest daleko i (jeżeli wierzyć przedstawicielom, że termin będzie dotrzymany) przy tej kwocie inwestycji pomysł nie jest głupi. Ja osobiście mam wątpliwości co do inwestycji, ale z innego powodu. W moim regionie (Lubelskie) BZ WBK nie jest tak rozpoznawalną marką, a o minibanku już nie wspomnę. W żadnym wypadku nie chcę oceniać firmy, że kiepska czy coś podobnego, ale trudno jest ocenić rentowność biznesu, kiedy markę trzeba praktycznie tworzyć od podstaw. O ile się nie mylę placówek Minibanku w Polsce jest dopiero 3.
Pozdrawiam
nikt o zdrowych zmysłach nie przedstawi żadnych konkretów na temat współpracy z ING Bank Śląski. Każdy kandydat przed rozpoczęciem rozmów podpisuje klauzulę o poufności i raczej będzie trzymał wiadomości dla siebie. Mnie osobiście pomysł ING na placówki się podoba, podoba mi się przede wszystkim pomysł na promocję banku, jak również i sama oferta. Warunki przystąpienia do sieci też są ok. Trochę mnie martwi ta zbędna nowoczesność w placówkach partnerskich.
Pozdro raz jeszcze.
Rozumiem ze jest to początek, no ale po trzech miesiącach powinno się dziać cokolwiek, a tam siedzą od 3 miesięcy 3 dziewczyny i się tyko nudzą. A w bankach sąsiadujących dosłownie przez ściana i ulicę cały czas pełno ludzi.
Pewnie klienci myślą, że im tam buty każą zdejmować:)
ponadto inne uslugi:
wplaty, wyplaty,
konta osobiste, karta debetowa od reki
przekazy WU,
przelewy w euro,
terminale pos dzialajace jak bankomaty na stanowiskach kasjerskich,
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.