Forum: BZ WBK - czy franczyza bankowa się opłaca - finanse i bankowość 106
Nie byłem na tym formu rok. Miałem Placówkę już nie mam. Szkoda, że lata płyną a nic się nie zmienia.
Wszyscy macie rację i Ci zadowoleni i Ci zniesmaczeni. Medal ma dwie strony. Przelanalizujcie biznes podejmijcie decyzje czy warto. Są zadowoleni i wysoce nie zadowoleni.
Pozdrawiam byłych, życze powodzenia obecnym i zachęcam przyszłych.
P.S. Pozdrownienia dla BRPP które nadal jest obecne na forum.
witaj pszol, ale luzak z Ciebie się zrobił:)
A nie chciałbyś powrócić do partnerstwa z Santanderem?
Witam Wszystkich poszukuję osoby która prowadziła bądź prowadzi placówkę bankową BZWBK , piszę pracę magisterską , mam materiały ale chciałabym porozmawiać telefonicznie bądź e mailowo na temat czy warto otwierać tą franczyzę??? Przydałyby mi się jakieś ciekawe uwagi, bardzo proszę, mój e mail to marzenadobrzynska@wp.pl
pozdrawiam :)
Słyszałam, że bohaterem tego filmu jest partner, który w rzeczywistości działa. Skoro zgodził się wystąpić osobiście to chyba znaczy, że niektórym osobom wiedzie się w tym biznesie.
http://franchising.pl/artykul/4126/bank-zachodni-wbk-partner-prezentacja-systemu/
dobrze działają placówki, które nie mają w pobliżu oddziału. które startują w miejscach gdzie swiadomosc marki istnieje, ale nie ma konkurencji. można tam naprawdę dobrze zarobić. system powoli nabiera spójności z ofertą oddziałową, przy dużym nakładzie pracy można osiągnąć wymierne efekty. przestrzegam jednak przed otwieraniem placówek w miejscowościach małych ( 50 - 100 tys. mieszkańców), gdzie istnienie od x- lat oddziału sprowadza placówkę do punktu kasowego (wpłaty, wypłaty, przelewy z kont otwartych sto pięćdziesiąt lat temu w oddziale - bo mniejsza kolejka ;)). w takich miejscach sprzedaz jest znikoma, rynek jest mocno nasycony, wiele wysiłku trzeba, żeby się utrzymać. prowadzę placówkę od dwóch lat w takim właśnie miejscu.i, oczywiście, wolę taką pracę niż etat, ale o wakacjach na kanarach można zapomnieć ;)
co do samej inwestycji - koszt podawany przez bank (22 tys.?) można spokojnie pomnożyć razy dwa. zależy to m.in. od kondycji lokalu i jego statusu (własny vs. dzierżawa) + koszty prowadzenia placówki przez pierwsze miesiące, kiedy nasze wynagrodzenie stanowi odsetek kosztów.
zainteresowanych odsyłam na priv, chętnie podzielę się swoją wiedzą n/t.
pozdrawiam obecnych i przyszłych "partnerów" ;)
Obiecałam, jestem :)
druga placówka też działa.
pracowników 3 i ja, w tym doradca mobilny.
można?? można... tylko do roboty!!
Co można? Otworzyć? Oczywiście, że można.
Natomiast biznes polega na tym, aby inwestycja się zwróciła w rozsądnym czasie zgodnym z biznes planem ustalonym razem z bankiem.
A o opłacalności będzie można dopiero powiedzieć, jak się wycofasz z tego biznesu. Życzę Ci aby było to "na górce" i w oparciu o sprzedaż placówki.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.