Forum: BZ WBK - czy franczyza bankowa się opłaca - finanse i bankowość 106
Przy 10 tys na 12 miesiecy rzeczywistego oproentowana wychodzi 11 %.
pozdrawiam
Stefan
uwielbiam takich desperatow ;]
polbank jest be, co sie nikt nie odzywa, bz jest zly bo zarabia tylko bank :-)
a placowke widzialem tylko na zdjeciu, o produktach nie wiem nic, a o tym co bedzie od 1 kwietnia tym bardziej :-)
i co zamykasz ?
pozdrawiam
Witam.
Nie nie zamykam spróbuje przetrwac ale jesli miałbym otworzyc nastepna placówkę grubo się zastanowie i raczej nie otworze wole Getin lub BPH.
Minibank oferuje wsparcie marketingowe bzdura przyslą ci ulotki a ty je rozprawadż.a ulotki są tak pomyślane ze lepiej nie mówic
plakaty żenata super ogólne.
gadzety pare długopisów i balonów.
Brak reklamy w telewizji.
Mają bardzo dobre wpłaty sam ustalasz ceny idealne na punkt kasowy.
Mają świetnie rozwiązany system przyznawania kredytów praktycznie od razu masz odpowiedz i dobra przyznawalnośc. Lecz strasznie niska prowizja za kredyty Getin lub BPH daje od reki kilka razy większą prowizję za kredyt przy porównywalnych dla klienta kosztach kredytu i przy duzej konkurencji na rynku małe masz szanse na przetrwanie gdyż głownie zyjesz z kredytów, raczej nie masz szans na zatrudnienie pracownika bo on nigdy na siebie nie zarobi.
Mają tanie konto osobiste tzw ROR lecz te konta nie mają zadnych opcji po prostu wpłaty i wypłaty nic więcej lecz mają przy wpływach 1000 zł miesięcznie oprocentowanie 5%. nawet nie mozna ustanowic zlecenia stałego.a o internecie zapomnij.
To są konta dla emerytów lub prostych pracowników którzy z nich korzystają na zasadzie wypłaty w bankomacie.
i na tym kończa się ich produkty.
uważam ze trochę za mało
akurat nie musisz mi mowic jak to wyglada ..... dobrze wiem :)
taki mały szczegoł, ze zarabia sie nie tylko na prowizji za przyznanie.... :)
mam jakies dobre przeczucie jesli chodzi o nowego dyrektora....
Witam.
Masz rację jest jeszcze prowizja za spłacane raty.
Lecz jak podliczysz wszystko to i tak wyjdzie dużo mniej niz prowizja z kredytu np. Getin lub BPH gdzie ci płacą od reki a tu musisz czekać na zapłate kilka lat.
. Ja też mam nadzieję ze nowy dyrektor szybko coś zmieni bo jak mówiłem cienko to widzę.
I podejrzewam ze agencje będą zmieniać szybko szyldy jak coś sie nie zmieni.
Witam.
Nie jest tak do końca.
Kredyt w BPH jest porównywalny gdyz w BPH bierzesz kwotę netto a w Minibanku brutto.
Rata w Getinu jest o pare zł wieksza lecz przyznawalnośc o wiele wieksza.
W minibanku jest najszybciej odpowiedz jak i wysyłka do kliebta gotówki.
Najwiecej sprzedaje kredytów getinu.
Witam.
Getin ma super reklame w telewizji sądze ze jak by minibank (BZWBK) puścił jakąśc reklame w telewizji sprzedaż produktów była by kilkakrotnie większa.
Widze to po sprzedazy w placówce getinu i BPH teraz jest w BPH reklama lokaty i codziennie są klienci na lokate.
Witam.
Reklama w telewizji jest fajna zobaczymy jak się przełoży na sprzedaż pożyczek.
Mam Nadzieje ze będzie dobrze.
Jeśli wprowadzają kredyt gotówkowy to oczekujmy produktu zbliżonego do eurobanku...koleś, który w eurobanku został zastąpiony kimś innym, został zatrudniony dla minibanku.
Dlatego spodziewajmy sie podobnych rzeczy.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.