Forum: BZ WBK - czy franczyza bankowa się opłaca - finanse i bankowość 106
Stanowisko jedno kasowo - sprzedarzowe, drugie najlepiej tylko do obsługi klientów, - kredyty, lokaty, i inne produkty
Witam
Czy pko sa podpisuje umowy ze spółkami z oo?
witam, mam do wyprzedania wyposażenie biura zapraszam na aukcję, może kogos zainteresuje, wizualizacja pasuje do GE Moneya lub BPH, meble są czerwono-niebieskie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=724025541
witam,
ja również prowadzę ten biznes krótko bo zaledwie 4 miesiące, ale także jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Apropos kryzysu, to już widać ożywienie wśród klientów zainteresowanych kredytami. Jest ich coraz więcej, więc chyba wychodzimy z kryzysu :-)
pozdrawiam
Witam serdecznie forumowiczow
Zwraca się z pytaniem czy warto otwierać BZWBK w miescie o ludności 3000 osob, miasto gminne, bez konkurencji praktycznie, brak nawet bankomatu.
Poprosze o poradę
Z gory dziękuję
trzeba co najmniej z 10x tyle ludności żeby to miało szanse.
A w dzisiejszych czasach pewnie ze 20x tyle...
:-[
Witam,
przeszłam już wszystkie weryfikacje i nawet odbyłam szkolenie. Lada dzień mam podpisywać umowę współpracy. Bardzo proszę osoby, które już prowadzą placówkę partnerską, po tych wszystkich zmianach z Mini na BZ WBK Partner, o szczerą odpowiedź czy powinnam ją podpisać czy tylko wtopię kasę i stracę czas na tym przedsięwzięciu?
Czy rzeczywiście tak ciężko jest odrobić zainwestowane pieniądze i zacząć zarabiać?
Loklaizacja mojej placówki to miejscowość licząca ok. 15 000 mieszkańców, a konkurencją są 3 banki i SKOK.
jak na taką populację to konkurencja jest w sam raz. Czyli moim zdaniem nie będzie łatwo. Ale jeśli sama siępoważnie zaangażujesz i jeśli znasz się na tej robocie to jakiś ograniczony sukces nie jest wykluczony.
Oczywiście o ile z tych 15 tyś. większość to ludzi epracujący a nie post-PGRy...
no własnie
mam wieloletnie doświadczenie w branży, ale zdaję sobie sprawę, że zanim zaistnieje się na tak małym lokalnym rynku, gdzie Stasio kupuje tam gdzie Jasio itd., a nowe to pewnie złe, i że zanim poczta pantoflowa się rozejdzie, to dużo czasu upłynie
poza tym, wiem też, że z tych 15 000 osób, należy odjąć emerytów, którzy są już w wieku "niekredytowym i małoletnich, czyli z automatu liczba ta zmniejsza się
mnie mocno zaniepokoiły wypowiedzi na tym forum, ponieważ sczerze mówiąc nie zauważyłam, żadnej pozytywnej (nie biore pod uwagę potyczek słownych tych 3 partnerów), a wręcz odniosłam wrażenie, że BZ doi partnerów bez "mrugnięcia okiem"
stąd zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle podpisywac umowę?
chciałbym otrzymac opinię osoby prowadzącej taką placówkę jak przebiega współpraca z bankiem, jak po otwarciu wygląda opieka ze strony koordynatora i mniej więcej na jakim poziomie (i jakich produktów) powinna byc miesięczna sprzedaż w palcówce przy stałych kosztach ok. 10 000 zł/m-c, żeby po prostu zarobić na tym całym interesie?
odpwiedzi na te pytania niestety nie z banku nie otrzymałam
co się stało z tą gorącą dyskusją na temat systemu BZWBK???
Czyżby jednak franczyza z BZ okazała się dochodowa??
Miasto nie jest duże, a skoro już są 3 oddziały, i to pewnie nie od wczoraj, to masz następujące efekty:
1. negatywne
- większość ludzi jakich zagonisz do swojej placówki już będzie klientami Twojego banku - czy na pewno sprzedaż im czegokolwiek będzie się liczyć na Ciebie (nie znam systemu partnerskiego BZWBK, więc nie wiem)? czy może na tego, kto pierwszy ich "złowił"? czy klienci zechcą wejść do "nie swojego" oddziały "swojego" banku?
- jeśli liczysz na sprzedaż kont to możesz się przeliczyć - kto ma mieć w tym banku konto, ten pewnie już ma, jak zaczniesz szukać klientów na konta, to sę okaże, że... już mają w Twoim banku...
- jeśli bank rozlicza Cię z pozyskanych nowych klientów (PESELi) to może być bardzo trudno, bo okaże się, że baardzo wiele w nich już jest w banku znanych...
2. pozytywne
- jeśli sprzedaż kolejnych rodzajów produktów klientom banku będzie się liczyła na Ciebie, to masz łatwiej, bo będziesz miała sporo klientów znanych bankowi, zanim sama być ich tyle nałapała minąć musiałoby duużo czasu... to ważna dla dostępności kredytów dla Twoich klientów...
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.