Forum: Agencja PKO 1475
Jestem zainteresowana otwarciem agencji PKO.
Odbyłam rozmowę telefoniczną z opiekunem agentów w moim mieście i mam obawy co do akceptacji warunków mojego lokalu na prowadzenie tej działalności.
Warunkiem złożenia wniosku na otwarcie agencji jest założenie własnej działalności gospodarczej i umowa najmu lokalu. Co jednak będzie, jesli komisja z oddziału niezaakceptuje moich warunków na prowadzenie agencji? Czy jest taka możliwość, że zanim podpisze umowę najmu mogłabym otrzymać akceptację kogoś z oddziału / oględziny lokalu i warunków / ?
Jakie podstawowe warunki musze spełniać, zeby uzyskać zgodę ?
Podpisz umowę przedwstępną... to powinno zabezpieczyć Ciebie i bank.
Pozdrawiam
Podpisz umowę przedwstępną... to powinno zabezpieczyć Ciebie i bank.
Pozdrawiam
Dziękuje za pomoc.
Bardzo prosze jeszcze o informacje, jakie są wymogi banku co do lokalu, wyposażenia i sprzętu.
Czy bank narzuca godziny urzędowania agencji?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Jestem zainteresowana otwarciem agencji PKO.
Proszę o informację, czy od tego roku są nowe zasady i warunki co do otwarcia takiej działalności?
witam wszystkich
Powiedzcie mi jaki jest mniej więcej koszt załoiżenia takiej agencji
Koszty założenia są dosyć spore, ponieważ kierownik oddziału PKO stawia dosyć wysokie wymagania.
1/ dobry komputer z dostępem do internetu
2/ sejf
3/ drobiazgi typu fachownica na banknoty, tester banknotów itp.
4/ okratowanie drzwi i okien
itp.
Jestem już po wstępnej rozmowie z kierownikiem oddziału PKo w sprawie agnecji.
Przeraża mnie wykonanie tzw. planu kwartalnego - minimalna sprzedaż / czyli udzielanie kredytów,pożyczek itp/ - minimum 15.000,00 zł .
W pierwszym kwartale od rozpoczęcia działalności przymykają oko, ale jeśli w kolejnych nie uda się zrealizować minimalnego planu kwartalnego - ROZWIĄZUJĄ UMOWĘ :(
Jak dajecie sobie radę z tym planem ?
Wiem z własnego doświadczenia, ze klienci raczej idą po kredyt czy pożyczkę do oddziału banku. Nie załatwiają tych spraw w agencji.
Pytanie do prowadzących agencję.
Jak dajecie sobie radę z tym planem?
Dorota nie przerażaj sie. Plan na 15 tys to pestka. Ciesz się że nie 150 tys! Chociaż też do wykonania.
Wystarczy tylko jedna max pożyczka!!! I plan kwartlny masz wykonany. Nie nastawiaj sie tylko na kasówkę bo nie przetrwasz. Polityka banku teraz idzie w zupełnie innym kierunku. Beda znikac "budki kasowe". Zresztą przeciez po to zakładasz biznes żeby zarabiac kase. Produkty pozakasowe dają zysk.
Musisz inczej myślec: jeden taki kredyt = około 5 tys operacji kasowych.
Przy czym się wiecej mniej napracujesz? Myśl pozytywnie a uda Ci się. Powodzenia.
Dziękuję za odpowiedź. Martwię sie jednak, ze na początku plan może się nie udać.
Wiele osób pyta mnie o agencje, jednak wiem, ze wszyscy nastawieni są tylko na wpłaty i wypłaty.
witam
jak jest z prowizją od kredytu gotówkowego ?
gdzie jest umowa podpisywana w agencji czy oddziale ?
kto wpisuje klienta do systemu ? agencja czy oodział ?
bardzo pilne jest to dla mnie dziękuje z góry
Nie będe dublować pytań, czy ktoś po rpsotu mógłby wypunktować usługi na których można zarabiać i ile się zarabia (od do, %), jakie usługi można prowadzić, jakie są wymagania banków i koszty (co trzeba mieć w lokalu, żeby działać) i ile osób trzeba zatrudnić. I chyba wszyscy wiedzą, że nikt tutaj nie oczekuje przedkładania informacji finansowych osób prowadzących agencje/franczyzobiorców.Po prostu sam się zastanawiam nad uruchomieniem tego typu działalności, ale najpierw ołówek i kalkulator.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.