Forum: Biuro turystyczne - turystyka i hotele 33
1. b. komunikacyjnej lokalizacji (centra handlowe, centrum miasta, galeria w znanym hotelu
2. szerokiej oferty (współpraca z różnymi dostawcami, sprzedaż tanich linii lotniczych, czartery)
Mój kolega ma biuro turystyczne w niezbyt specjalnym miejscu, przy okazji prowadzenia biura rachunkowego. Usługi turystyczne sprzedaje od 2 lat. Myślę, że radzi sobie znakomicie -a zaczął od prospektingu wśród swoich znajomych.
Mam do Ciebie prośbę, napisz mi ile się zarabia na sprzedanym voucher'e. Jaki firmy do współpracy byś polecił.
Dzięki
Powiedzcie dobrzy ludzie co sądzicie o otworzeniu Agencji Turystycznej. Może ktoś z was ma jakieś doświadczenia związane z tą materią i mógł by się podzielić swoimi spostrzeżeniami i radami. Może ktoś wie z jakimi OPERATORAMI warto rozmawiać i wreszcie czy na tym da się zarobić?!
Piszecie do mnie na i pytacie w jakiej miejscowości chcę założyć Agencję Turystycznną? więc odpowiadam że w WARSZAWIE
Witam mieszkam w mieście 50tyś mieszkańców i interesuje mnie otwarcie biura proszę o poradę
pozdrawiam
W małych miastach też z powodzeniem można prowadzić biuro podróży, po prostu trzeba inaczej dobrać ofertę. I raczej warto zamieszczać ogłoszenia także w internecie, na przykład w takich serwisach: http://www.qtravel.pl/wypoczynek
Dobrym pomysłem może być organizacja wycieczek w regionie do najfajniejszych miejsc dla osób spoza miasta.
To mogłoby się udać, jeśli okolica jest atrakcyjna, trzeba tylko wiedzieć jak podkreślać zalety.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.