Forum: Myjnia samochodowa z dojazdem do klienta? - usługi dla konsumentów 47
AdamGL: jeśli teraz masz problem ze skontaktowaniem się, to sądzisz, że będzie lepiej, kiedy już jako franczyzobiorca będziesz np. miał jakiś kłopot?
Jeśli wyłożysz kasę to na pewno będzie różowo. Skoro firma nie może zadbać o to, żeby był z nią kontakt to wytłumaczenia są dwa: albo ma to w d.... albo nie chce być ścigana.
Witam,raz jeszcze;)
Cyt:
Witam
Mysle, ze ten pomysl jest godny uwagi.
Tylko mam pare pytan do Vika96, mianowicie:
- jak radzicie sobie np. z blotem na nadkolach bo troche trudno mi sobie wyobrazic, ze
usuwacie to szmatkami ?
- brak koniecznosci pradu ? czyzby paliwo?
- i jako zainteresowany, jakiej wielkosci auto jest wymagane?
Do DanyBoy:
-Błoto na nadkolach usuwane jest parą.
-przy użyciu parownicy jest potrzebny prąd chyba ze używamy parownicy dieslowskiej
-samochód - najlepsze rozwiązanie to kangoo,parter itp. aczkolwiek przy małych urządzeniach może być auto osobowe
pozdrawiam
za 15tyś nie ma szans otworzyć myjni, za 15 kupicie najsłabszą myjkę przy założeniu, że macie własny samochód a potrzebne jeszcze:
-reklama
-chemia
-kapitał na start (ZUS, paliwo,ewentualna awaria samochodu)
no i musicie być przygotowani, że na początku będzie gorszy okres do którego będziecie dokładać.
trzeba to bardziej przemyśleć ;)
DO Adama _GL .Witam. Tak złożyłem wniosek na dotacje w PUP i o zgrozo!!!!. Minister pracy i polityki społecznej chyba ma urlop od adwentu z zeszłego roku do samego postu !, bo środki unijne na AKTYWNE FORMY ZWALCZANIA BEZROBOCIA mają zostać przyznane o 50% mniej i to dopiero w marcu!. Potem m-c czekania na decyzję PUP..., potem możesz działać!. Jak wszystko uda się załatwić pozytywnie to gratulacje! ......zostaniemy BIZNESMENAMI jak do tego czasu nie..... poumieramy z głodu i chłodu.
Tak na marginesie: Nie zrażaj się, według moich obliczeń 30 tys spokojnie starczy....tyle tylko, że moja pula kasy diametralnie się kurczy, do kwietnia chyba będę totalnie ogołocony!. Ot i cała sprawa weźmie w łeb ............
ADAM_GL :)
Jeszcze jedno. Jak chcesz wejść w Franczyzę to 15 tyś starczy w zupełności. Chłopaki ze Sosnowca eco-myjnia są OK. Dobrze się z nimi współpracuje,wiem to na 100%. Mają fajną formę franczyzy, gdzie wydatek jest z rzędu 5000-7000zł ( reszta masz na samochód ). Ja natomiast działam na własna rękę, dlatego potrzebuję na początek minimum 30 tyś zł. Oczywiście na 1 miejscu zakładam myjnie mobilną z dojazdem do klienta. Dlaczego?, ano dlatego,że jest to najlepsza forma reklamy, dać się znać z jak najlepszej strony. potem można myśleć dalej. Samemu trzeba sobie zapracować na dobrą opinię swych usług...pamiętaj o tym.
Witam z waszych wypowiedzi wynika, że ten interes prowadzą głównie Panowie.
Czy te urządzenia sa tak ciężkie? (bo sprzątanie to raczej donena kobiet).
I jeszcze jeno pytanie jak wygląda mycie samochodu jest bardzo gorący (bo stał 8 godz.na parkingu)?
Raczej mróż wyklucza mycie.
Czy mróz, czy upał letni , to nie ma znaczenia. Wydłuża się czas mycia i tyle. Jasne że nie będę umawiał się do klienta na akurat czas, kiedy pali słonce, czyli w samo południe, ani wtedy gdy jest mróz poniżej -5'C. Chyba, że samochód jest w pomieszczeniu ( garaż, wiata itp. można wymyślić coś samemu ).
Domena kobiet sprzątanie?- nie samochód może myć obustronna płeć, to kwestia szkolenia i hobby.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.