Forum: Alior Bank - stoję na krawędzi - finanse i bankowość 106
Myślę, że to dobrze, że na rynek wchodzi nowy bank. Z punktu widzenia zwykłej klientki muszę przyznać, że zaskoczyło mnie, że Alior zwraca się bezpośrednio do klientów z prośbą o opinie. I jeszcze im za to płaci. To miłe. I dotychczas przeze mnie niespotkane.
Wczoraj,w poniedzialek,bylem w oddziale banku w Warszawie,Barbary 1.
Chcialem zrobic lokate /duza/ Nic z tego nie wyszlo,poniewaz bank wymyslil tzw. lokate rekomendacyjna. czyli:przynosi czlowiek 1000 zl i przyprowadza kolege ,tez z taka suma.Obaj dostana + 10 % odsetek.
Przynosi czlowiek 10 tys. zl a dla niepoznaki daje koledze 1000 zl,zeby tez zalozyl konto.Obaj dostana po + 10 5 odsetek.
Przychodzi czlowiek i przynosi ponad 100 tys. zl i.......oferuja mu + 7 % !!!!!!!!!
Poniewaz przyszedl sam !!!!! Niewazne,ze jedna wplata zalatwia kilka a moze kilkadziesiat takich "rekomendacyjnych lokat".
NIKT nie zaproponowal mi niczego,nikt w ogole nie byl ta wplata zainteresowany.
Wiec zastanowcie sie dobrze,zanim tam zaniesiecie pieniadze.
Prowadzenie konta jest darmowe,ale pozornie.I tylko przez rok.To samo karty kredytowe.Itd.
Witam.
Czy ktoś był już na spotkaniu w Aliorze odnośnie franczyzy? Ktoś z Was ma zamiar wejść w ten biznes?
Proszę o opinie nt tego banku... Stoję na krawędzi podpisania z nimi umowy, więc liczę na rzetelne opinie, jeśli mieliście z nimi do czynienia jako klienci. Na papierze wygląda wszystko rewelacyjnie, sam mam u nich ROR od dłuższego czasu. Siedzę w biznesie od jakiegoś czasu i wiem, że w tej branży można wiele zdziałać podejściem do klienta.
Ale scoringu i procedur przeskoczyć się nie da... I o to najbardziej mi chodzi: opinie o przyznawalności, procedurach, a szczególnie dotyczących kredytów, zarówno dla osób fiz., jak i firmowych.
Sprawa jest pilna, bo w najbliższych dniach mam również podpisać umowę najmu lokalu, a wtedy będzie za późno na zmianę decyzji.
I jeszcze jedna prośba: przemyślcie swoje wypowiedzi, bo często w innych wątkach znajdują się posty nie odpowiadające na pytania, a jedynie kierujące dyskusję na całkiem inne tory.
Z góry dziękuję, a w zamian służę opinią nt. banków z którymi już współpracuję, czyli Getin i PeKaO s.a.
Ostatnio w tv wypowiadał się vice prezes Banku . Stwierdził ze do konca 2010 roku powstanie 400 placówek Aliroa na zasadzie francyzy. Najpierw partner będzie miał klijentów
indiwidualnych , pózniej firmy . Co otym myslicie , ten bank chyba się najwięcej reklamuje.
Witam
Ma ktoś kontakt do Alior Banku, chciałbym otworzyć placówkę na zadach franczyzy.
Wyślij mi na priva info w jakim województwie chcesz otwierać, wtedy prześlę Ci nr do odpowiedniego przedstawiciela.
Zaznaczam, że Alior nie podpisuje umów z każdym.
Czy jest ktoś kto już prowadzi placówkę Aliora?
Prowadzę z nimi rozmowy i narazie wszytko wygląda bardzo zachęcająca jednak moje doświadczenie z innego systemu bardzo studzą zapał...
CZy mógłby się ktoś wypowiedzić kto ma już jakieś doświadczenie w prowadzeniu takiej placówki w końcu już trochę placówek partnerskich się otworzyło więc może ktoś podzieli się swoimi spostrzeżeniami?
Witam
Czy możecie podać kontakt do kogoś z kim można porozmawiać w sprawie otwarcia placówki Alior?
Wszędzie jest dobże tam gdzie nas nie ma .
Widzę, że ci co tak pozytywnie pisali kilka miesięcy o Getinie teraz zmykają do Aliora . Ciekawe jaki będzie następny bank ?
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.