Forum: Pekao SA - czy to dobry pomysł na biznes - finanse i bankowość 106
Zgadza się Pasikoniku. Oprócz tego gościa zarówno ja, jak i pewien z moich kolegów z Getin otwieramy placówkę od paru ładnych miesięcy. Muszę się pochwalić, że właśnie dzisiaj otwieram próbnie, a od jutra oficjalnie. A kiedy złożyłem pierwsze papiery? No jak myślicie? PRZED BOŻYM NARODZENIEM!!! A miało być niby 6 tygodni... Tyle że zrobiło się 6 miesięcy :( W tym czasie otworzyłbym 6 placówek Getin Banku, gdzie wszyscy odbierają telefony. A jak nie mogą, to oddzwaniają. A tutaj Pani odpowiedzialna za Placówki partnerskie ani jedno, ani drugie. To samo z opiekunką placówki. Dyrektorzy nie odpowiadają na maile (wogóle). A kolega mówi, że ma to samo. Mimo iż otwiera na drugim końcu Polski. Nieprawdaż M.J. ???
Coprawda wszystko wygląda profesjonalnie... Ale ja osobiście wolałbym nie tracić 20 tys. zł. i mnóstwa nerwów na ten niby-profesjonalizm. Na szczęście moja P. Dyrektor oddziału jest naprawdę w porządku. I to będzie najważniejsze po otwarciu. Thx God ;)
Wszystkim chętnym na Pekao życzę dużo cierpliwości :)))
Nawiążę kontakt z osobami które chciały współpracować z Bankiem Pekao S.A.
Czemu nikt nic nie pisze o placówkach Pekao SA. Jest tak dobrze, czy może aż tak źle, że nie ma wpisów na forum w tym temacie? Co się dzieje z tym systemem?
Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji
przypomnam o Pekao SA, czy mogą się wypowiedziec obecni partnerzy? jak się współpracuje, jak z ofertą i akceptowalnościa?
Z otwarciem jest rzeczywiście problem. Trwa to bardzo długo, bo wszelkie dokumenty muszą przejść chyba przez wszystkie departamenty...
Współpraca jest OK, ale za to system się często wysypuje, niestety :(
Pewnie można na tym zarobić, jednak trzeba poświęcić dużo czasu i pieniędzy na opracowanie dobrej strategii. Wynagrodzenia są naprawdę niezłe, a jeśli ma się dobre układy z oddziałem, to wiele rzeczy można załatwić szybko i sprawnie.
Ja niestety ze względu na brak czasu (pracuję także na etat), nie mogę wypracować większych zysków. Placówka jest trochę zaniedbana pod względem reklamy i "pańskiego oka", które zawsze konia tuczy. :)
Np. hipotek możnaby sprzedawać dużo, bo są naprawdę dobre i szybko przyznawane. Ale trzeba się mocno zaangażować, a ja tego nie mogę zrobić.
Dlatego postanowiłam sprzedać placówkę komuś bardziej przedsiębiorczemu...
Jest to miasto 14,5 tys. ludzi w opolskim, bardzo mała konkurencja (PKO BP, BZ WBK, BS), piękny lokal w dobrej lokalizacji, bardzo duży ruch pieszy i kołowy, parking.
Chętnych proszę o maila, mogę przesłać zdjęcia. Niedrogo.
Witam :)
także jestem zainteroesowany opiniami na temat działalności Banku PEKAO SA. Prosiłbym o wypowiedzi osoby mające doświadczenie z tym bankiem.
Ogólnie opinia o współpracy, wsparcie banku.
Pozdrawiam serdecznie
Prowadzę placówki Pekao, a BPH właśnie zamknąłęm. Kiedyś prowadziłem salon orange i tam dostałem ostro w kosć. Zarówno w BPH jak i w Pekao jest luz i ma to swoje dobre i złe strony. W orange interesowali się wszystkim i niby pomagali, ale czułem się jak w amway (chyba tak się to pisze). W BPH, które ofertowo od stycznia sprzedaje GE jest dramat nic nie można sprzedać-system nic nie przepuszcza. Ja miałem trzy placówki BPH i trzy Pekao. Bph zamknąłem, a Pekao mam i planuję otworzyć następne choć jedną zamknąłem. Tak jak w każdej branży znajdziecie najlepszych i najgorszych, zadowolonych i narzekających tak samo jest w Pekao. Mi się udało. Prawdą jest to że Pekao jest wielkim skostniałym molochem. Wybierając oddział z którym będziecie wspólpracować wybierajcie oddziały z byłego BPH ludzie tam są lepsi-mają mniej zryte głowy. Mniej ważne jaki jest dyrektor oddziału ważniejsi są doradcy od których będziecie zależni....
Witam,
oddawan ślędzę wątki na temat franczyzy banku. Dużo czasu poświęca się takim bankom jak: BzWBK, Getin Bank, Alior Bank czy Euro Bank. Jendnak mało mówi się o franczyzie Pekao SA czy PKO BP, a jak wiadomo, banki te mają najliczniejszą liczbę placówek agencyjnych/partnerskich.
Chciałbym poznać państwa opinie dot. franczyzy banku Pekao SA. Np. jak przedstawia się współpraca i system prowizyjny w porównaniu do innych banków oferujące franczyze.
Pozdrawiam.
Witam!!! Zastanawiam się nad otworzeniem placówki partnerskiej Pekao... Dobry pomysł na biznes? Środki mam, doświadczenie też, nie byłoby to jedyne źródło dochodu.
Może wyrażą swoją opinię osoby prowadzące takową placówkę?
Pozdrawiam!
A może SKOK.Sprzedają dodatkowo ubezpieczenia.
Może i dobry, jednak klientów znacznie mniej niż PKO :)
Witam. Czy może wiadomo coś w temacie nowych placówek
w PEKAO S.A ? Otwierają nowe czy dali sobie spokój, wysłałam do nich e-mail z propozycją współpracy i...nic.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.