Forum: ostatniemiejsca.pl - Czy faktycznie ma się dostep do wiekszosci tour operatorów - turystyka i hotele 33

Czy to jest faktycznie tak że masz dostep do tam wiekszosci tour operatorów. Jezeli ktos ma jakies doswiadczenie odnośnie prowadzenia biura podrózy to też prosiłbym o informacje, np. ile mozna sprzedac wycieczek w okresie 1 miesiaca (mniej wiecej) przy załozenie ze mamy najwiekszy wybor wycieczek last minut. Mieszkam w miescie powyżej 250tys. ludzi, biur podrózy jest duzo ale takiego o takim charakterze jeszcze nie - czy to ma jakis sens. acha ewentualne biuro byłoby w duzym pasazu z bardzo duża przepustowościa ludzi.
Z góry wielkie dzieki.
pozdowionka
Witaj.
Tak się składa, że właśnie dołączyłem do „rodziny” Camel Travel (ostatniemiejsca.pl), co prawda nie jestem jeszcze sprzedającym, ale mam dostęp do wszystkich systemów szukających, więc wiem z kim współpracujemy, a z kim nie. Lista jest bardzo długa, a znaleźć na niej można większość popularnych operatorów oraz tych, które starają sie im dorównać. Co najważniejsze w tym wszystkim, jest to, że na liście nie ma tych, którzy próbowali oszukać klientów lub w jakiś inny sposób spowodowali, że w kręgach turystycznych zaufanie do nich zostało nadszarpnięte.
Zanim jeszcze stałem się częścią sieci, byłem klientem i miałem przypadek, że wybrałem hotel oferowany przez tylko jednego Tour Operatora. Wiesz co się stało? Osoba która prowadzi tą sieć i z którą się wtedy skontaktowałem, powiedziała mi, że przeprasza, ale ona mi tej wycieczki nie sprzeda!!! Trochę się zdziwiłem, bo kto odprawia pewnego klienta z kwitkiem, ale gdy wyjaśniła mi, że nie może sobie pozwolić na to by jej klient został oszukany zrozumiałem z kim mam do czynienia! Mało kto w dzisiejszych czasach myśli o klientach, a nie o własnym zysku! Od tamtego czasu nie skontaktowałem się z nikim w sprawie wczasów, a moi znajomi, którzy chcieli się gdzieś wybrać zostali przeze mnie poinformowani gdzie doradza i zadbają o turystę.
Dziś dzięki przychylności osoby z która się wtedy skontaktowałem dołączyłem do Marki Camel Travel i już od marca otwieram oddział w moim mieście – Łodzi :)
Gdybyś miał jakieś pytania, pisz. Odpowiem na te na które będę umiał i mógł ;)
Moze się kiedyś spotkamy na szkoleniu :)
Pozdrowienia.

Cytując z artykułu o franczyzie:
"W naszych biurach dostępna jest oferta najlepszych wybranych organizatorów takich jak: Wezyr Holidays, Itaka, Grecos Holidays, Sun & Fun, GTI Travel, Orbis Travel, Neckermann, Alfa Star, TUI, Scan Holiday, 4 seasons, 7 Islands, Selectours, Sky Club,, Exim Tours, Oasis, Ecco Holiday, Ecco Travel i wielu innych Polskich oraz pełna oferta niemieckich biur podróży takich jak FTI, Der Tour, Bucher, Tjaereborg, Thomas Cook oraz wiodące linie rejsowe świata np: Costa, Royal Caribbean."
Jeśli jakieś jeszcze przyjdzie Wam do głowy, a nie jest wymienioone dajcie znać - sprawdze :)

Ty masz umowę tylko z Cameltravel, a nie z poszczególnymi biurami.
Napisz do Ewy i dowiedz się szczegółów, bo takie pisanie na forum do niczego nie prowadzi - Ewa jest guru i na bank wszystko Ci wyjaśni :)
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 556
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 207
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.