Forum o artykule: Gdzie ta myjnia wymarzona w snach? 31
Firma obecnie realizuje dla mnie myjnie nad morzem. Pomogli mi w sprawach papierkowych, jak i załatwili atrakcyjny teren pod inwestycje. Jak na razie nie ma żadnych zastrzeń do firmy.
Witam !
A w jakim regionie polski proszę powiedzieć, miała zostać wybudowana myjnia ?
Ja byłem bardzo blisko podpisania umowy. Ostraszyły mnie zawiłości związane z działką, która rzekomo była zupełnie gotowa do rozpoczęcia inwestycji a tak na prawdę nie wiadomo było nawet skąd podprowadzić media. Również dodatkowe koszta związane ze sprawą doprowadzenia mediów oraz dostosowaniem tej lokalizacji były kosmiczne.
pozdrawiam.
witaj,
"moja" myjnia miała powstać w woj. pomorskim. Działka już była podobno dopięta, ale ostatecznie okazało się, że nie jest, a chcieli ode mnie wpłaty.
Mam nadzieję, że ci którzy jednak zdecydują się lub już się zdecydowali na współpracę z CWI nie stracą swoich pieniędzy, ale na razie wygląda to wszystko na wielką improwizację.
Pozdrawiam,
Szczerze powiedziawszy porownujac oferte car wash invstment z takimi firmami jak bkf czy ehrle nie dostrzeglem znaczacej roznicy powiedzialbym ze ceny sa mocno porownywalne. Osobcie zdecydowalem sie na podpisanie z nimi umowy. Dzialka ktora mi zaproponowali ma wszystkie pozwoloenia i jestem tego pewien bo mam ksero poszczegolnych dokumentow . Zostalo jedynie pozwolenie na budowe. Ludzie z CWI z ktorymi wspopracuje wydaja sie byc rzetelni i majacy pojecie o czymn mowia.
Zreszta zoabczymy moze okaze sie ze sie myle i bede mialo sporo gotowki w plecy ale temat wydaje sie byc dobrze przemyslany
do CZAREK87
Sprawdź ceny myjni w firmie Corrimex ( przedstawiciel Christ AG od którego myjnie kupuje CWI).Sądzę jednak, że jesteś już na takim etapie rozmów z CWI, że nie bedzie to miało dla Ciebie większego znaczenia.
Szczerze i bez żadnej ironii życzę, aby Ci ten biznes wypalił.Mój niepokój wywołuje jedynie fakt, że 1,5 miesiąca czekałem na zwrot kaucji.Oby to był jedynie przejściowy brak płynności w CWI.
pozdrawiam,
Witam,
Budowa sieci myjni bezdotykowych Carwash Investment to bardzo duże, pierwsze na tę skalę przedsięwzięcie w Polsce i z tego względu niektóre z terminów wyznaczonych realizacji rzeczywiście uległy przesunięciu. Jednocześnie zapewniam, że realizacja planowanych inwestycji nie jest zagrożona. Pierwsze myjnie w sieci Carwash Investment pod brandem TURBOmyjnie dostępne będą w Koninie i Rawiczu, a budowa kolejnych (co najmniej 30) rozpocznie się w miesiącach kwiecień – sierpień br.
Dotychczas w Programie Partnerskim Carwash Investment podpisanych zostało ponad 130 umów rezerwacyjnych, w Programie Inwestycyjnym zgromadzono natomiast ponad 5 milionów złotych. Wśród partnerów biznesowych Carwash Investment są tak renomowane instytucje, jak BZ WBK, Europejski Fundusz Leasingowy, PKO BP czy Raiffeisen Bank, spośród których większość współpracuje z firmą od samego jej powstania.
Jeśli będę mogła udzielić bardziej szczegółowych informacji bądź wytłumaczyć niezrozumiałe kwestie, serdecznie zapraszam do kontaktu: katarzyna.gebka@carwashinvestment.pl lub pod numerem telefonu: 032 786 45 23.
Katarzyna Gębka, dyrektor Programu Partnerskiego Carwash Investment
witam,
byliśmy zainteresowani współpracą z CWI,nie doszło jednak do sfinalizowania umowy. Czytaliśmy komentarze i jeśli jest Pan /Pani zainteresowany/a chętnie nawiązemy współpracę. Mamy do zaoferowania - nieruchomość do wydzierżawienia o pow.670m2. Atrakcyjna lokalizacja przy trasie wylotowej z Łodzi na Tomaszów Maz. Możliwość długoletniej dierżawy.
Telefony kontaktowe:
500-218-261 lub 515-206-449,
adres mail: mgrzegorczyk1@vp.pl
Witam, jestem kolejnym pokrzywdzonym. Czy jest już coś wiadomo w sprawie przebywania Adriana G. ? Czy prokuratura lub policja już ustaliła miejsce jego zamieszkania/przebywania ? Czy został już doprowadzony do prokuratury, sądu ? Czy jest jeszcze ktoś tutaj na forum kto wie coś więcej w tej sprawie i czy jest jakaś szansa na odzyskanie pieniędzy ?
Z ciekawosci szukałem co z firma car wash investments sie dzieje bo nie bylo mnie 3 lata w kraju a tez troche z nimi przeszedłem.
Jeli sprawa dalej się toczy to mam dostęp do materiałów wewnętrznych jednego z kierowników cwi z sierpnia 2009 - kontakty z bankami, handlowacami, informacje o gruntach, numery, oferty sporo różnych danych które odzyskiwałem na zlecenie jednego z kierownikow najwyzszego szczebla od inwestycji cwi po awarii komputera. dane gdzies jeszcze mam zarchiwizowane - jeli miałyby pomóc można się porozumieć o udostepnienie. kontakt mailowy - an0nymus@interia.pl
Nie znam :)
Jako pomysł na biznes, to napewn super sprawa. Znam jedną osobę która postawiła sobie myjnię bezdotykową od Aspery w małym mieście na Śląsku, w którym nawet nie ma taksówek ;) i bardzo dobrze mu prosperuje. az zdziwiona byłam, ja, rodowita krakowianka. no ale jak pojechalismy na ta myjnie z mężem raz by umyć auto, to powiem Wam że niebo a ziemia, wiec sie nie dziwie. ale poobno kolega zanim wybral wykonawce myjn to dluuuugo szukal.
Gdzie ta myjnia wymarzona w snach?
Sieć partnerska firmy Carwash Investment powstała w maju 2009 roku. Już po dwóch miesiącach firma dumnie donosiła, że podpisała umowy z 25 partnerami, a kolejnych 300 potencjalnych franczyzobiorców zastanawiało się nad przystąpieniem do sieci. Następne miesiące przynosiły informacje o ciągle rosnącej liczbie podpisanych umów, których na koniec roku miało być 60. W komunikatach nie było jednak ani słowa o otwarciu jakiejkolwiek myjni czy chociażby wzmianki o rozpoczęciu ich budowy.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.