Forum: Inwestycja w stację paliw - stacje paliw i art. motoryzacyjne 31
Witam! Mam ok 2h ziemi przy ruchliwej trasie, byłaby to bardzo dobra lokalizacja na stację paliw,parking dla TIR-ów gdzie również można by było coś zjeść ale jak większość zjadaczy chleba brak funduszy na rozkręcenie interesu.Moje pytanie jest takie: czy wkład własny na założenie stacji benzynowej (franczyza ) zawsze będzie wymagany czy może wystarczy dobre miejsce,pomysł,operatywność i pracowitość.
Witam,
Tak się składa, ze piszę pracę mgr na temat franczyzy stacji paliw. Poza ziemią, potrzeba minimum 2,5 mln złotych netto.
Przy okazji zapraszam do wypełnienia ankiety:
http://www.ankietka.pl/ankieta/39575/ankieta-na-temat-stacji-paliw-w-polsce.htmlStacja Orlen (nie wiem czy prowadzi jeszcze "sprzedaż franczyzy") , ale kiedy ją prowadziła otwarcie takiej stacji wraz ze sklepem z art. spożywczymi i motoryzacyjnymi (jak każdy większy Orlen) to koszt ok 3,5 mln zł.
Można się zdziwić ile trzeba czekać na pozwolenia dot. otwarcia takiej stacji :)
Racja, 2,5 mln może być mało.
Dystrybutory można wziąć w leasing,ale ... to i tak duże sumy. Sporo zapłacimy też za nawierzchnie, pasy włączenia/wyłączenia, itp.
Myślę, że to dobry pomysł, ale musisz zaopatrzyć się w dobre oleje silnikowe. Tak naprawdę najwięcej zarabia się na takich rzeczach, a nie na samym paliwie.
Potrzrba strasznie dużo kasy na rozkręcenie stacji paliw.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.