Forum: sklepy spożywcze - art. spożywcze i przemysłowe 129

Bajka 22.10.2010 *.mariusz-chudy.ztpnet.pl

2
        Czy ktoś mógłby napisać kilku słów na temat współpracy z którąś z firm franczyzowych ze spożywką.Bardzo proszę jeśli ktoś już w to wdepnął(franczyza) niech podzieli sie wiedzą na temat opłacalności i kosztów otworzenia sklepu spożywczego  .Zaczynałabym od początku prosze pomóżcie bo to moje być albo nie być

mark 22.10.2010 *.bbc65.neoplus.adsl.tpnet.pl

11
Stanowczo odradzam . Właśnie zamykam osiedlowy sklep spożywczy po 10 latach bez jednego dnia urlopu , pracując 365 dni w roku . Marża w spożywce to średnio 15 do18  procent . Personel który notorycznie kradnie . Rozliczne kontrole nasyłane przez życzliwych . Brukowce do niedawna nazywały nas sklepikarzami i przypisywały wszelkie możliwe grzechy . Kiedy okazało się , że w ciągu jednego tylko roku padło kilka tysięcy małych sklepów zaczęło się larum bo w dupę dostali też potentaci np. Makro . Dla przykładu podaję kto mnie kontrolował w bieżącym roku PIH , PIP , URZĄD CELNY URZĄD SKARBOWY , SANEPID , WYDZIAŁ LEGALNOŚCI ZATRUDNIENIA PRZY URZĘDZIE WOJEWÓDZKIM . Teraz niech ci którzy nie mają zielonego pojęcia o handlu pomyślą jak to sklepikarze żerują na ludziach . Naprawdę szkoda zachodu , nawet hipermarkety płaczą , tryumfuje BIEDRONKA i inne dyskonty spożywcze . Pozdrawiam .   

Bajka 22.10.2010 *.mariusz-chudy.ztpnet.pl

2
Dzieki za odpowiedz,powiem szczerze że jestem w wielkim szoku.Kiedyś pracowałam w takim sklepiku i powiem szczerze że takich kontroli to nie widziałam .Tak czy inaczej dałeś mi dużo do myślenia i napewno będę ostrożniejsza w podjeciu decyzji.Pozdrawiam

tobi12 23.10.2010 *.public-gprs112920.centertel.pl

3
Mark ma racje,ja też prowadziłem sklepy spożywcze.Jeden na wsi 1 rok,drugi miasto 350tyś mieszkańców wytrzymałem 7 lat bez urlopu  ciągle kontrole,spadające marże,coraz wyższy czynsz,rotacja pracownikow[otóż każdy myśli że nadaje się do pracy w sklepie,na 10 osób może jedna]kradzieże pracowników klientów i to stałych.Pakowanie się w sklep spożywczy jest bez szans na powodzenie[mam doświadzenia z poziomką i groszkiem]a sieciom zależy tylko na pozbyciu się towaru kosztem sklepikarza.Wkrótce zostaną tylko portugalskie biedronki i niemieckie lidle.

Dori 07.07.2011 *.sasanka.res.pl

4

A ja mam doświadczenie z Carrefourem. Tylko patrzą żeby sobie wyczyścić magazyny. 

Jak człowiek nie ma doświadczenia w handlu to musi im cały czas patrzeć na ręce. Jak tak zaufałam grupie otwarciowej to mam pudła chipsów, których termin ważności wyszedł zanim jeszcze sklep został otworzony 

Kasjusz 29.03.2022 *.79.163.212.200.ipv4.supernova.orange.pl

1
Polecam Franczyzę sklepów Cortez szybko rozwijająca się marka.

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.