Forum: Gastronomiczna franczyza - co polecacie? - gastronomia 215
Witam,
szukam biznesu franczyzowego w gastronomii. Czy polecacie coś może? Na razie rozważam takie sieci:
Da Grasso
Kuchnia Marche
Multifood STp
ewentualnie jakaś kawiarnia, ale najchętniej restauracja. Chętnie poznam opinie o tych firmach lub innych, jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia, albo zna kogoś kto prowadzi takie coś, to dajcie znać.
Witaj,
mój znajomy po długim szukaniu, otwiera lokal PEPE PIZZA (www.pepepizza.eu), mają dobrze opracowany system jakości i marketingu. Ja się zastanawiam nad branżą kosmetyczną, może ty mi cośp odpowiesz?
Jestem zainteresowany wejściem w biznes gastronomiczny - wydaje mi się że jest to branża które mimo wszystko daje jeszcze szansę na zarobienie. Mam jednak wątpliwości co do oferty pizzeri - jest ich dużo i w zasadzie trudno zaskoczyć klineta czyms nowym w menu ... chyba jedynie ceną (ale oznaczać może jak sądzę to tylko mniejszy zysk).
Może Green Way - czy ktoś z nimi współpracuje lub wspólpracował - jak wygląda ten biznes
Jest dokładnie tak jak piszesz Cash. Ja teraz myśle o wejściu w gastronomię, ale myślę że pizze i kebaby i schabowe troche się za bardzo rozrosły jeśli chodzi o liczbę marek i lokali. Za dużo starych, grubych ryb w tym jeziorze, zeby było miejsce dla młodych śledzi :).
Sam zamierzam otworzyć gastronomię ze zdrową kuchnią, chciałem Green Way, bo mają super prosperujący nowy koncept, a nawet dwa, ale nie dają licencji na miasta mniejsze niż 200 tyś mieszkańców, z kolei Bio Way wchodzi wszędzie gdzie tylko się da, ale po drobnym wywiadzie okazało się, że to firma, łagodnie powiedziawszy "oszczędnie gospodarująca uczciwością".
Obecnie szukam czegoś w tym stylu, co dam radę otworzyć w mieście 100 tysięcy, albo przeniose się z tym pomysłem do 3miasta....
No i najważniejsze dla mnie jest to, że mało osób ma podobny pomysł. Wystarczy mieć 1 taką placówkę w okolicy i wszyscy fani sałatek (a raczej fanki bo uwielbiają to głównie kobiety) są tylko twoi.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.