Forum: Czy warto otworzyć sklep odżieżowy?? - moda 127
Witam. Mam zamiar otworzyć sklep odżieżowy i zastanawiam się czy watro?? Co sądzicie na ten temat?? I jaki rodzaj z damską, męską, dziecięca czy mieszaną??
nie wiem jeszcze zastanawiam się?? a co byś polecał??outlet czy jakąś sieciówke??
Po pierwsze nie podałeś, gdzie chcesz założyć. Bo w różnych miejscach, regionach, co innego jest potrzebne. Np. jeśli chodzi o outlet to małe miejscowości jak najbardziej. Moja rodzina ma sklep Lee-Wrangler w mniejszej miejscowości i świetnie na tym wywchodzą. Jeśli chodzi o duże miasta do sieciówki ciężko wejść, chyba, że w danym miaście nie ma jeszcze sklepu danej marki (a to obecnie jest prawie niemożliwe).
Moja rada, jak chcesz założyć sklep odziezowy celuj w outlety znanych i renomowanych marek.
Mam sklep z odzieżą dużych rozmiarów i dość fajnie mi idzie. Niedawno zaczęłam współpracować z nową hurtownią, a nawet nie hurtownią a producentem. Odzież bardzo dobrej jakości, niskie ceny ponieważ ubrania przywożą z zagranicy. Jakoże to producent, więc można zamawiać również niestandardowe reczy.
Mogę dać Wam namiar na przedstawiciela tego producenta. Kolekcje naprawdę są rewelacyjne.
www.royalsize.pl royalsizexxl@gmail.com
Konkurencja w branży odzieżowej jest mega wielka. Więc konkurować można jedynie jakością i designem, moim zdaniem. A ubrania naprawdę wyróżniających się marek potrafią być piekielnie drogie, niestety..
Oczywiście że warto, pod warunkiem, ze masz dobrą lokalizację i markę.
Sprzedam wyposażenie sklepu franczyzowego Moodo. Jeśli ktoś ma sklep i chce go powiększyć jest to bardzo dobra oferta. Jest to również doskonałe i tanie rozwiązanie dla nowo powstającego sklepu. Istnieje też możliwość przejęcia franczyzy od nas w naszym mieście. Powód oferty jest prozaiczny: wyjazd za granicę na kontrakt.
Obecnie konkurencja w tym zakresie jest bardzo duża. Bez rzetelnych badań rynku na pewno się nie obejdzie.
Outlet okej, ale czy nie byłoby lepiej otworzyć outletowego sklepu internetowego ?
Z branżą odzieżową jest teraz ciężko przez sieciówki... Jeśli jednak chcesz spróbować, to ja bym zaczęła na Twoim miejscu od sklepu internetowego i zobaczyła jak to się rozwija, czy daje zyski.
Dokładnie, sklepy internetowe to chyba najlepsza opcja. Niektórzy nie mają czasu lub możliwości spacerować po galeriach, a Internet już w domu chyba każdy ma :)
Zawsze chciałam otworzyć własny sklep z odzieżą, więc gorąco polecam. Póki nie spróbujesz, nie będziesz wiedzieć czy było warto. Trzeba się tylko rozejrzeć za dobrym dostawcą. Będę trzymać kciuki:)
Rozpoznaj rynek. Bo jeśli na około są same sklepy odzieżowe, które mają dobre produkty w niskich cenach, to będziesz musiała zaoferować konkurencyjne ceny i jakość, żeby ludzie kupowali u Ciebie. To bardzo trudne wbić się w rynek. Może lepszym pomysłem jest, tak jak podpowiada większość, sklep internetowy.
Trochę dziwne pytanie: czy warto otwierać sklep odzieżowy. Typu: czy warto prowadzić biznes... Jasne, że warto. Ale to zależy od tak wielu czynników, że głowa mała. Jeśli szukasz odpowiedzi: "zrób to a 100% sukcesu i zarobisz" to możesz nie znaleźć. Potrzebne są samodzielne analizy, szukanie kategorii odzieżowej dla siebie, zbieranie doświadczenia.
Co do sklepów odzieżowych online długo bym się zastanawiał. Według mnie branża odzieżowa jest już przesycona i trudno byłoby tu znaleźć swoją niszę.
Hmmm...nie wiem, czy sklep to dobra inwestycja. Przecież na rynku istnieje duża konkurencja, ciężko będzie Ci się wybić. Może pomysl o czymś innym
zawsze warto otworzyć sklep z odzieżą, ale trzeba wybrać markę, która jest wyjątkowa i niepowtarzalna, a nie sprzedawana się w pięciu sklepach na tej samej ulicy. Ulla Popken sieć z odzieżą w dużych rozmiarach od 42 do ..... jest na pewno niepowtarzalna. jest to jedyna tak znana marka w Europie. A właśnie zaczęła poszukiwać partnerów do otwierania sklepów franczyzowych i shop in shop w całej Polsce. Warto zainteresować się tą ofertą.
Może i warto, jeśli ma się do tego powołanie, środki i będzie się go prowadzić z oddaniem to dlaczego nie?
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.