Forum o artykule: Skuteczna i tania reklama małej firmy 1475
Muszka, ja korzystam z tidemobile.pl jak sama chcesz dzialac to jest dobre o tyle ze masz strone online na ktorej sama wprowadzasz swoja baze klientow i wysylasz do nich masowo mejle i smsy. Mi zrobili fajna rzecz, bo w bazie odmienili mi imiona. wysylac moge wiadomosci zwracajac sie po imieniu i np. do osób z okoliy sklepu. dlatego mi sie podoba. sama bym tak nie potrafila zrobic, a tak wysylke robie sama a wyglada to profesjonalnie. no i nie wysylam sms i mejli jak popadnie, tylko do klientow z okolicya to zawsze oszczednosc. korzystalam tez z smsapi ale mejle + sms sprawdzaja mi sie lepiej.
możesz spróbować umieścić siedzibę w rozpoznawalnym miejscu np. wynajmując adres w biurze wirtualnym , ja mam swoją firme zarejestrowaną na Świdnickiej 39 we Wrocławoi
Według mnie najlepszym rozwiązaniem do zwiększenia ilości odwiedzin jest wybór odpowiedniej firmy pozycjonującej. Mniej więcej pół roku temu polecono mi firmę DAMTOX, od tamtej pory nie muszę się już martwić o odpowiednie pozycje moich fraz dotyczących stron internetowych, gdyż znajdują się jedynie w TOP5.
Poczytaj na http://www.webmetrics.pl/ jak skutecznie podejmować decyzje. Dzięki analityce internetowej możesz skutecznie i tanio reklamować swoją firmę.
Ja polecam poczytać o analityce internetowej. Jest to pomocne w podejmowaniu decyzji i ograniczenie kosztów reklamy.
1. zrób krótki film reklamowy o swojej firmie i korzyściach dla klienta
2. załóż konto na youtube, umieść tam film
3. opisz, otaguj, prześlij do znajomych w social media
4. wypozycjonuj film - to prostsze niż myślisz.
w razie problemów chętnie pomogę -> za free.
Ja bym zaczął od stworzenia całej identyfikacji wizualnej i produkcji materiałów. Wszystko musi być ze sobą spójne, podobnie jak strona internetowa i ewentualne profile w mediach społecznościowych. Ja jak otwierałem swoją firmę, to zleciłem te prace agencji Babilon Media, może odezwij się do nich. Mają całkiem przyzwoite ceny, a robotę robią świetną.
Najlepsza formą reklamy dla firmy jest internet. Polecam produkty firmy NEOPAK: http://www.neopak.pl/worki-worek-big-bag-bagi-kontenerowy-na-gruz
Witaj
Czym zajmuje sie twoja firma?
Uogulnić sie tu nic nieda
pozdrawiam Piotr
Czym by się nie zajmowała, to są pewne scheamty i zasady, które sprawdzają się w każdej branży. Oczywiśćie fajnie wyjść z czymś nowym, odpowiednio dopasowanym do konkretnej grupy docelowej, ale takie działania warto zostawić agencjom kreatywnym jak wspomiane przeze mnie Babilon Media. Firmy, te są na bierząco z najnowyszymi trendami i potrafią zaproponować rozwiązanie, o króych istneniu nawet nie wiedzieliśmy.
Grunt to dziś reklama online. Na początek trzeba wybrać odpowiednią domenę pod stronę www - fajny pomysł to końcówka firmowej domeny w postaci firma.pl. Jak ma się domenę to wybieramy hosting i potem można budować stronę - najlepiej unikalną nie z gotowca, no a potem to już tylko pozycjonowanie, katalogi, blogi, ogłoszenia - dużo na temat reklamy internetowej można sobie w necie poczytać.
reklama to też pozycjonowanie
Wiesz, sporo zależy od tego, w jakiej branży działasz, jaki masz budżet i do kogo chcesz dotrzeć z tymi działaniami reklamowymi. Nie ma moim zdaniem jednej skutecznej metody, najlepiej korzystać z kilku różnych naraz – ulotek, pozycjonowania, gruponów, itp. Jeżeli działasz w branży sprzedaży, to warto zastanowić się nad animacją sprzedaży, bo bez tego ciężko teraz walczyć z konkurencją.
Nie ma jednego najlepszego sposobu na reklamę w internecie. Skuteczność kampanii zależy od umiejętnego połączenia kilku form reklamowych. Ważne, aby prowadzone działania były zsynchronizowane ze sobą a badania pokazują, że najskuteczniejsze formy to: pozycjonowanie, płatne linki, email marketing i media społecznościowe. Polecam wpis na ten temat: http://freshmail.pl/blog/wiedza-i-raporty/najskuteczniejsza-forma-reklamy-i-promocji-w-internecie/ - Skuteczna forma reklamy internetowej.
podstawowe pytanie : co sprzedajesz i komu ?
W zależności od budżetu można znaleźć w internecie formę reklamy, która przyniesie największe korzyści. Przydatne są strony skierowane na promocję małych firm i zawsze też warto się "oczytać" w temacie :)
Jeśli szukacie profesjonalnej firmy zajmującej się marketingiem w wyszukiwarkach to sprawdźcie visomedia. Grono specjalistów skutecznie i szybko wyniesie stronę www na szczyty wyszukiwań w wyszukiwarce. Bardzo atrakcyjna i skuteczna reklama w internecie.
moim zdaniem fajnym pomysłem są różnego rodzaju materiały reklamowe, ja zamawiałem podkładki pod mysz i klienci, którzy je otrzymali często wracali do mnie (łatwo wtedy zapamiętują firmę)
A o Trusted Trader słyszeliście? Też fajny pomysł na reklamowanie firmy.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.