Forum: Spedycja/Transport/Logistyka - stacje paliw i art. motoryzacyjne 31
witam chciałabym założyc firmę spdycyjną potem porzerzyc działalność o własny tabor. Czy pomysł ma szanse?
Widziałbym to raczej w kwestii wspólpracy z dużą firmą transportową, na przykład Fracht. Z czasem można poznać biznes od podszewki i spróbowac na własna rękę.
Jak współpraca to jedna z lepszych i powazniejszych firm z branży najlepiej, przynajmniej pewność że nie oszuka i warunki będa korzystne. Ja współpracuje ale jako klient z firmą Hussar z Warszawy w kwestii transportów na Europe i wiem że współpracują z różnymi firmami transportowymi nie wiem jak i kogo wybieraja do współpracy bo to wielka i profesjonalna firma to pewnie byle kogo nie biorą, może trzeba spełniać jakieś szczególne warunki, nie wiem
Czy pomysł ma szanse? Tak - ma. I tutaj sielanka się kończy bizes związany z transportem nie tylko wymaga dużych nakładów, ale także dość dużo wysiłku w trakcie jego prowadzenia. Jak już startować to raczej w obszarze bardziej wyspecjalizowanym ostatnio znajomy mówił, że tuczniki importowane z Niemiec to dość dochodowa branża. Wiadomo inny typ samochodu potrzeba, ale tego typu firm brakuje odsyłam.
Tak jak pisali panowie powyżej, na początku (i nie tylko) firma transportowa to straszna bolączka, dlatego warto poszukać dużej firmy i współpracować z nią jako podwykonawca. Zdejmuje to z nas sporą część obowiązków związanych z logistyką i poszukiwaniem klientów i pozwala się skupić na 'creme de la creme' naszej działalności, czyli transporcie :)
Szanowni Państwo,
Oferuję profesjonalne doradztwo finansowe osobom zainteresowanym franchisingiem. Pomagam w zdobyciu środków na otwarcie działalności, dalszą inwestycję lub zamieniam aktualne zobowiązania na tańsze.
Kluczowymi produktami, z których korzystają moi Klienci to:
- kredyt gotówkowy do 200 tys. PLN bez zabezpieczenia
- kredyt inwestycyjny z zabezpieczeniem hipotecznym do 30 mln PLN
- kredyt obrotowy lub kredyt w rachunku na bieżące wydatki firmy
W razie pytań jestem do dyspozycji pod danymi kontaktowymi poniżej.
daniel.zarzecki@db.com
Tel. 533 383 003
Z wyrazami szacunku
Daniel Zarzecki
Mobilny Doradca Kredytowy
Jak dla mnie pomysł dobry
Zgadza się, rynek się zmienił, teraz jest o wiele łatwiej bo i wybór firm większy. ja tez nie narzekam. Coraz więcej jest firm zajmujących się spedycją, nie tylko transportem bo trzeba tez rozróżnic te rzeczy.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.