Forum o artykule: Optyk ma różowe okulary 19
Smutne w naszym kraju jest to,ze kazdy bezkarnie moze obrazac ludzi w internecie. Prowadze salon w sieci i jestem bardzo zadowolona. Firma ma pomysl na to jak prowadzic biznes w dzisiejszych warunkach , a przede wszystkim jak stworzyc atrakcyjna oferte dla klienta . Otrzymalam duze wsparcie i know now. Co do podobienstwa do znanej sieci , to poprzednik calkowicie sie myli. Biznes jest nakierowany na zupelnie inne miasta , a takze innych klientow docelowych . Podejrzewam ,ze Pan Holm jest jednym z optyk , ktory takimi wypowiedziami reaguje na otwarcie w swoim miescie naszego salonu .
Panie Holm, nie czuję się naiwna jak Pan pisze mimo ,że od pewnego czasu prowadzę salon w sieci. Decyzję podjełam świadomie po analizie wszystkich dokumentów przedstawinych mi przez firmę . Jestem bardzo zadowolona , co więcej wyniki przerosły nawet moje oczekiwania. Myślę o kolejnym salonie. Mało jest takich interesów w dzisiejszych czasach , o czym zapewne Pan wiem i swoimi słowami chce Pan zniechęcić ludzi do wchodzenia w ten biznes , bo po co sobie robić konkurencję , prawda?Co do salonów z tradycjami , co w moim mieście nie bronię się one zupełnie niczym : brak aranżacji, niemiła obsługa i wysokie ceny . Na koniec dodam , że to klient ostatecznie wybiera, gdzie dokona zakupu i gdzie otrzyma lepszą ofertę . Najlepszym dowodem na to ,że mówi Pan bzdury jest to ,że do sieci przystępują kolejne osoby i z tego co mi wiadomo nikt nie narzeka.
Pani naiwna, bzdury to raczej Pani wypisuje, bo to, że sieć ma łudząco podobną nazwę do znanej firmy to wg Pani przypadek? I dlaczego w takim razie firma ma niebawem zmienić nazwę? Przyszło to Pani do głowy?Jeśli nie, to proszę zapytać w Vision Express. I te przypadkowo podobne promocje... No widać gołym okiem, że ta firma ewidentnie \"korzysta\" z pomysłów innych. I to tyle. Życzę powodzenia. A tak na marginesie, to ja prowadzę wlaśnie franczyzowy salon Vision Express. Pozdrawiam.
Holmes ma rację całą ta franczyza to lipa i dziwię się adminowi że tego nie usuną no widno za forsę można więcej.Żadnego wsparcia reklamoweg bo i skąd ma być, towar z trzech firm które mogę zainteresowanym podać bezpłatnie i ograniczyć koszty do 10 000 zł. Pozdrawiam.
Holmes ma rację cała ta franczyza kichą trąca. Fota pani w okularach mówi sama za się co sieć ma do zaoferowania. Rabacik w 3 podmiotach które mogę podać zainteresowanym w 3 minuty bez wydatku 40 tysi. Reklama nie istnieje. Po co komu taka franczyza która nikomu nic nie daje tylko prowizję pobiera. Wszystkie rady przekażę bezkosztowo. Pozdrawiam normalnych.
Franczyzobiorca na swojej stronie dzielnie dodaje kolejne podmioty zapominając o usunięciu tych które upadły np: BYDGOSZCZ no chyba że są tłumy chętnych do kontynuacji bbbbbuuuhhhhhaaaahhhhhha
Franczyzna nie musi być złym pomysłem. Sprzet optyczny - to troche kosztuje, wiaodmo, zwłaszcza jak stawiamy na profesjonalne zaplecze techniczne A poza tym to truna branża - wymaga specjalistycznego wykształcenia, itd.. Więc nie rozumiem o co te kłótnie? Jak komus sie nie podoba niech otworzy stragan z warzywami
a to ciekawe
:)
Optyk ma różowe okulary
Czy warto zainwestować we własny salon optyczny? Nasze oczy narażone są na coraz więcej bodźców, które je obciążają. Wiele osób spędza całe dnie przed monitorem komputera, nie tylko w pracy, ale również w domu. Statystyki mówią, że problemy ze wzrokiem ma już co trzeci Polak, a biorąc pod uwagę nasz styl życia można przypuszczać, że ta liczba ciągle będzie rosła. Poza tym okulary stały się nie tylko lekarstwem na problemy ze wzrokiem, ale coraz częściej są też modnym gadżetem, który zmienia się dosyć często. Wszystko to sprawia, że rynek salonów optycznych z roku na rok rośnie, a jego perspektywy są coraz lepsze. Żeby założyć salon optyczny nie trzeba mieć specjalistycznego wykształcenia. Bardzo często współpracę z nami rozpoczynają osoby, które nie miały wcześniej kontaktu z branżą optyczną. OpenOptyk zapewnia im pakiet szkoleń, w trakcie których zdobywają wiedzę umożliwiającą efektywne prowadzenie salonu.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.