Forum: Biuro pośrednictwa nieruchomości + kredyty. Co dołożyć? - nieruchomości 22
Witam,
Właśnie otworzyłem nowe biuro - jak w temacie. Ponieważ mam wolne moce przerobowe, to zastanawiam się co \"wrzucić\" jeszcze do mojego portfela sprzedawanych produktów/usług zbieżnych z podstawową moja działalnością. Zastanawiałem się nad:
1) czyszczenie BIK - podpisanie umowy z jakąś rzetelną kancelarią, a nie ściemniaczami,
2) sprzedaż prądu - podpisanie umowy z jakimś dobrym brokerem, który oferuje zmianę dostawcy dla gosp. indyw. i firm,
3) fotowoltaika - temat gorący i bardzo przyszłościowy - sprzedaż instalacji dla gosp. indyw. i firm,
4) odszkodowania za słupy enrgetyczne i służebność przesyłu.
Macie jakieś inne pomysły, co można dodać jeszcze/innego? Albo zapytam inaczej - na czym można najwięcej zarobić? Podzieli się ktoś swoimi doświadczeniami?
Byłbym zobowiązany. :)
Pozdrawiam i udanych wakacji for all. ;)
myśle ,że z czasem dojdziesz do wniosku co jest opłacalne i na co masz klientów- i tu nie ma reguły , więc rozpisywanie sie że u mnie to sie sprzedaje a tamto nie - nie ma wiekszego sensu. . Niestety tylko czas może zweryfikować Twoje pomysły i wtedy albo poszerzysz swoje portfolio , albo zawęzisz do kilku najlepiej rotujących produktów
Jest takie porzekadło, że \"fachowiewc od wszystkiego, jest w sumie do niczego\".
Wiam co prawda nie polecam za bardzo sie rozbrabniac ale bez 2 nog bedzie ciezko sie utrzymac. Ze swojej strony proponuje fotowoltaike i zapraszam do współpracy.
Pozdrawiam
Andrzej Bandyk
BE-MOBILE
co do nieruchomości to warto pokreślić, że trzeba zamieszczać ogłoszenia z wieloma informacjami i ciekawe teksty radzące jak wybrać odpowiednie mieszkanie czy dom. http://afisz-nieruchomosci.pl/w-poszukiwaniu-ofert-mieszkan.html to jest dość ciekawy artykuł dotyczący poszukiwań ofert mieszkań - warto by każdy kto szuka nowej lokalizacji mieszkalnej poznał rady jak się do tego zabrać
Co prawda to prawda biuro nieruchomości, które zajmuje się tysiącem innych spraw nie jest wiarygodne. Biuro nieruchomości to ma być biuro nieruchomości a nie sklep wiejski. Nie wyobrażam sobie, że np. szukam "Mieszkanie do wynajęcia Rzeszów" i zamias trafić na pożadne biuro typu Nieruchomości Kąt .nieruchomosci-kat.pl trafiam na firmę, która zajmuje się pośrednictwem, bankowością i do tego jeszcze ubezpieczeniami. Nie nie i jeszcze raz nie.
Moim zdaniem nie ma, co kombinować i rozszerzać o usługi, które nie są związane z już prowadzonym profilem działalności. Lepiej skupić się na tym, co jest i np. nawiązać współpracę z dobrym fotografem, które zrobi ładne zdjęcia mieszkań pod sprzedaż.
Dokładnie. Biuro nieruchomości powinno się specjalizować właśnie w nieruchomościach, a nie w kredytach, ogrodnictwie i może jeszcze w sprzęcie sportowym. Wygląda to mało profesjonalnie i z pewnością nie zrobi dobrego wrażenia na klientach. Przyjżyj się takim biurom jak np. www.uberna.pl, które bardzo dobrze prosperują na rynku już od kilku lat.
Moim zdaniem nie ma sensu, żebyś 10 różnych usług wpisywał. Nigdy w pełni nie dasz rady być doskonałym we wszystkich. Lepiej być ekspertem w 2-3 dziedzinach niż w 10 przeciętnym :)
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.