Forum: Gastronomia w Trójmieście - jakieś doświadczenia, rekomendacje sieci? - gastronomia 229
Witam, czy ktoś poleci jakąś franszyze pizza lub kanapki (bo chyba to najlepsze i pewne) do prowadzenia w Trójmieście i okolicach? A może ktoś zajmował się gastronomią na niepewnym i specyficznym rynku trójmiejskim i podzieli się doświadczeniami? Myślałem o DaGrasso, Telepizza, Subway...niestety wszystko jest...a z drugiej strony boję się wchodzić w coś mało znanego...
Też się rozglądam od jakiegoś czasu za ciekawą franczyzą gastronomiczną, ale pizzerii wszędzie pełno, to samo kebabów i wszelkiej maści kanapek. Dość ciekawą ofertę ma 7th Street, coś nadal nowego na naszym rynku i mają już kilka lokali. Więc może to?
Witam,
co prawda rzeczywiscie pizzerii jest dużo, ale w naszym kraju pizza chyba nigdy sie nie znudzi. Ja wstąpiłam już jakis czas temu we franczyzę Gruby Benek, za namową zadowolonych znajomych, a miałam te same wątpliwości. Na dzień dzisiejszy moge stweirdzić z czystym sumieniem, że byłą ta świetna decyzja i żałuję tylko, że tak późno podjęta. Franczyza to świetne rozwiązanie z wielu powodów. Najważniejsze jest to, że nawet dla laika w temacie gastronomii założenie pizzerii nie będzie problemem. Sieć od samego początku pomaga ze wszystkim. Mi nawet pomogli w wyborze lokalu (najlepsza lokalizacja, metraż, koszt). Projekt technologiczny, wszelkie sprawy związane z sanepidem i inne formalności też nie były problemem. Nawet teraz (prowadzę pizzerie wraz z męzem już kilka lat) jak tylko potrzebuję pomocy do sie do nich zgłaszam. Marka jest ogólnie znana, więc od samego początku nie musiałam martwić sie o brak klientów. Poza tym, sieć prowadzi kampanie marketingowe więc nie muszę się tym martwić. Samo uruchomienie pizzerii nie było bardzo kosztowne (w porównaniu do innych sieci), wielkosć opłaty franczyzowej też nie jest wygórowana. Polecam Grubego Benka
Chyba większość najważniejszych informacji jest na tej stronie:
http://franczyza.grubybenek.pl/jak-rozpoczac-swoj-biznes-pod-marka-gruby-benek/
ale w kwestii wszelkich szczegółów najlepiej skontaktować się bezpośrednio
Spaghetteria Makarun Spaghetti and Salad jest dobrze wyprowana i jest nią spore zainteresowanie, szczególnie w śród młodych ludzi lubiących szybkie niedrogie przekąski. W trójmieście taka gastronomia mogłaby się sprawdzić. W Warszawie jadłam taki makaron z sosem funghi to mi bardzo smakował.
Ja się właśnie zastanawiam czy otwierać swoją własną pizzerie czy może wybrac franczyznę.W sumie wyposazenie pizzerii nie jest takie drogie, zorientowałem się w cenach w hurtowniach gastronomicznych.
Oraz nie jest to aż taki duży wydatek. Z drugiej strony liczy się również świadomość marki.Co sądzicie na temat telepizzy?
Potrzebuję do sklepu spożywczego kupić krajalnicę do chleba. Możecie mi polecić jakiś szybki i niezawodny sprzęt ?
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.