Forum o artykule: Kto pyta, nie błądzi 229
i tylko tak dla przypomnienia obie firmy czyli planeta mody i polskie jadło są w upadłości , nie chce źle wróżyć panu hamburgerowi,ale pan manager ma doświadczenie nie w rozwoju a w zwijaniu.
Witam.
Nie do końca piszesz prawdę, kolego.
Planeta Mody funkcjonuje po dziś dzień, w dalszym ciągu sie rozwijając pod nazwą Planeta Mody Brand. Spółka ta miała kryzys w roku 2011. a jak dobrze doczytałeś- mam nadzieję- ja z tej firmy odszedłem w roku 2010, kiedy była w swoim szczytowym okresie i miała około 165 sklepów. Tak więc nie mozna powiedzieć, że przyczyniłem sie do jej "zwinięcia" :-)
Jesli zaś chodzi o Polskie Jadło- no cóż... Pan Kościuszko planował rozwój a czy był do niego przygotowany, hmm... poszukaj proszę w necie większej ilości informacji na ten temat wtedy będziesz miał bardziej przejrzysty obraz sytuacji.
Łatwo kogos oczerniać....
Tymczasem pozdrawiam i zyczę samych sukcesów.
DK
Też szukam jakiegoś gotowego rozwiązania i również myślałam o kuchni TEX-MEX, moja uwagę zwróciła sieć 7th Street. Mają już kilka lokali i wszystko wygląda profesjonalnie. Może to jest jakiś pomysł???
Kto pyta, nie błądzi
O co powinien spytać potencjalny franczyzobiorca, zanim kupi licencję na biznes? Na początku potencjalny franczyzobiorca powinien zebrać jak najwięcej informacji o sieci. Trzeba dowiedzieć się czy i w jaki sposób franczyzodawca pomaga potencjalnemu franczyzobiorcy, na przykład w doborze lokalizacji, w załatwieniu spraw formalno-prawnych związanych z otwarciem lokalu, uzyskaniu niezbędnych pozwoleń oraz w negocjacjach czynszowych. Powinien również dowiedzieć się, jak wygląda zatowarowanie sklepu lub restauracji, jakie są terminy płatności za towar i czy franczyzodawca dysponuje wewnętrznym systemem sprzedażowo-magazynowym. W rozmowie z przyszłym franczyzodawcą należy koniecznie poprosić o symulację przewidywanych wyników finansowych oraz szczegółowe koszty inwestycji. Warto też dowiedzieć się, jak będzie wyglądała współpraca pomiędzy firmami już po otwarciu lokalu i na jaką pomoc mogą liczyć franczyzobiorcy później.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.