Forum: Strona internetowe dla gastronomii i cateringu - gastronomia 229
Do tej pory prowadziłem mały lokal gastronomiczny. Jednak chce rozpocząć działalność na szerszą skalę czyli chcę otworzyć quasi „catering” ( połączenie lokalu z możliwości dostawy do domu). Poszukuje firmy która stworzy mi stronę www a także rozreklamuje w internecie moje usługi.
Adam z Krakowa
Witam,
Mieszkam niedaleko od Krakowa w Jaworznie.
Pomagam małym firmom od zera dopasować ich stronę www do branży w której działają
pozycjonując ją w Google, dzieki czemu po kilku miesiącach
uzyskują dodatkowych klientów z internetu.
Jeżeli chodzi o koszty to jest to 1000 zł za stworzenie strony plus 250 zł miesięcznie
za promowanie firmy w internecie. Umowa na conajmniej 12 miesięcy.
Ze swojej strony jako wartość dodaną oferuję wiedzę z zakresu marketingu
i nowoczesnych technik promocji w Google.
Zbliża się koniec roku a z tym możliwość uruchomienia strony w najgorętszym okresie.
pozdrawiam
Jarosław Ślamczyk
Czy nie lepiej byłoby może zainwestować w reklamę na facebooku? Jest to bardzo skuteczne poneiważ obecnie praktyczni każdy ma konto na tym portalu i jedanak znalezienie informacji o Twojej firmie właśnie w ten sposób będzie o wiele prostsze.
Sama prowadzę swój mały punkt gastronomiczny i fan page prowadzi mi ta firma:
http://thinkthings.pl/ - unowocześnili nieco wygląd samej strony, który jest o wiele bardziej korzystny. Strona prowadzona jest również z dużą regularnością.
Polecam firmę Dual System, moją strone wykonali bardzo dobrze, czuwają nad nią i wszelkie zmiany sa szybko wprowadzane. Oprócz tego ostatniio poszerzyliśmy współpracę o pozycjonowanie i też jestem bardzo zadowolony z efektu.
Z tego co się orientuję to np. tutaj można dostać www.hoteltex.pl/pl/serwetki-gastronomiczne czy obrusy także chyba przy wyposażenia restauracji to się może przydać prawda?
Ja sam zorganizowałem stronę internetową dla swojej firmy i wyposażyłem ją w dodatkowe funkcjonalności.
Oczywiście, że można zlecić marketing internetowy fachowcom takim jak agencja marketingowa, ale równie dobrze można zacząć samodzielnie jeśli interesuje Cię promocja firmy w internecie. Jak nie jesteś w posiadaniu budżetu, aby reklama firmy była pod opieką specjalistów, to załóż profile społecznościowe na facebook, twitter, google+, pinterest, instagram, tam możesz promować swoje usługi.
Gastronomia to również zlewozmywaki. Gdyby ktoś potrzebował czegoś konkretnego to kieruję do http://www.zlewozmywaki.pl - pomocna obsługa rozwieje wszelkie wątpliwości.
Gdy sama chciałam stworzyć stronę internetową dla mojej firmy to znajoma poleciła mi solv.pl, więc zgłosiłam się do nich i na bardzo korzystnych warunkach stworzyli mi stronę oraz ją wypozycjonowali. Jestem bardzo zadowolona z ich usług.
Najlepiej jest poszukać wśród znajomych, lub rozejrzeć się u konkurencji czy maja fajną stronkę i oczywiście funkcjonalną. U dołu jest zazwyczaj link do wykonawcy strony, nie musi byc strona restauracji czylokalu który stanowi bezposrednio Twoją konkurencję.
Dobry sklep, który sprzedaje odzież do gastronomii to Firmowe Ciuchy Mają naprawdę duży asortyment. Zarówno kitle kuchrskie, zapaski, czapki i inne. Do tego ja zamawiałam od nich z haftem komputerowym, bardzo fajnie się sprawdza.
Ja prowadzę gastronomię od 3 lat i jestem bardzo zadowolona z wyników mojej pracy - jednak to nie jest tak kolorowo jakby moglo sie wydawac... Ciężka praca popłaci po jakimś czasie - nic nie ma od razu.
podstawą sukcesu jest wysoka jakość usług oraz zaopatrzenia.
Ja zmaawiam bardzo duzo serow, wedlin, mrozonek w rodzinnej firmie Cater Group
Nie warto oszczędzać na własnym biznesie. Najczęściej robia to początkujący przedsiębiorcy, którzy niestety z powodu istniejących warunków w naszym kraju liczą każdy grosz. Niestety nie tędy droga. Mówię to jako osoba doświadczona, która też myślała, że swój towar obroni jakościa i to będzie dla mnie dobra reklama. Sprzedawałem na Allegro przez długi czas, nawet jakąś stronę zrobiłem (ale badziewną) i jeżeli chodzi o wyniki sprzedażowe to nic nie ruszyło. Kiedy byłem już prawie wykończony nerwowo ciągłym rywalizowaniem na Allegro to żona podpowiedziała mi żebym założył sklep internetowy. W sumie z firmą zaryzykowałem bo za bardzo opinii o nich nie mogłem znależć w sieci, ale polecił mi znajomy. Sklep internetowy zrobili mi w mojej nieskromnej opinii (zajebisty), dodatkowo połączyli mi moje konto na Allegro przez co mogę sobie zsynchronizować magazyn. To znaczy jak ktoś kupi produkt na Allegro to zejdzie na magazynie w sklepie internetowym. Dodatkowo zajęli się reklamą, po dwóch latach zdecydowanie więcej sprzedaje przez ten kanał, a w czerwcu dostałem propozycję odkupienia mojego sklepu internetowego za 600 tyś zł. Oczywiście nie sprzedałem. Z całym sercem polcam firmę Webenable jestem im niezgodnie wzdzięczny i polecam ich gdzie tylko mogę
Taka strona musi być przede wszystkim profesjonalna. I koniecznie należy ją umieścić na dobrym serwerze.
5
Ja aby najpierw obniżyć koszta i znaleźć szybko i skutecznie klientów rozreklamował najpierw facebook - własny fanpage. Tani i bardzo skuteczny sposób reklamy. W tym samym czasie tylko zarezerwuj domene www. Później można pomyślec o stronie - bo jak wiadomo strona do taka wizytówka firmy
Szanowni Państwo,
Oferuję profesjonalne doradztwo finansowe osobom zainteresowanym franchisingiem. Pomagam w zdobyciu środków na otwarcie działalności, dalszą inwestycję lub zamieniam aktualne zobowiązania na tańsze.
Kluczowymi produktami, z których korzystają moi Klienci to:
- kredyt gotówkowy do 200 tys. PLN bez zabezpieczenia
- kredyt inwestycyjny z zabezpieczeniem hipotecznym do 30 mln PLN
- kredyt obrotowy lub kredyt w rachunku na bieżące wydatki firmy
W razie pytań jestem do dyspozycji pod danymi kontaktowymi poniżej.
daniel.zarzecki@db.com
Tel. 533 383 003
Z wyrazami szacunku
Daniel Zarzecki
Mobilny Doradca Kredytowy
Ile kosztuje strona internetowa?
Takiej najprostszej.
Najlepiej zainwestować w coś profesjonalnego, chyba , że chcesz pobawić się sam.Na pewno mozesz ppoczytać magazyn biznes restauracje&catering, może nie nauczysz sie tworzyc strony internetowwej , ale na pewno praktyczne porady znajdziesz, ktore Cie naprowadzą. Pozdrawiam
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.