Forum: Pomysł na franczyzę w Norwegii 1475
Witam, od lat mieszkam i pracuję w Norwegii i planuję otworzyć własny biznes. Mam chęci i wkład , natomiast pomysłów brak. Nie wiem też, czy powinieniem korzystać z usług doradcy biznesowego , gdzie szukać dobrego biura rachunkowego. Proszę o pomoc i pomysły. Od czego zacząć , w co zainwestować. Myślałem o małej firmie sprzątającej (max.5osób), ale jest takich firm dość dużo i nie wiem czy otwieranie kolejnej ma sens. pozdrawiam i czekam na odp.
najlepiej otwórz to na czym się znasz, bo otwieranie biznesu w temacie, który jest Ci obcy może być nietrafny ze względu na brak doświadczenia, ja moge Ci polecić biuro rachunkowe norwegia consulting bo brat z niego korzysta i zawsze je chwalił, w tego typu biurach znajdziesz najwięcej odpowiedzi na swoje pytania
Agnieszka, dzięki za odpowiedź. Teraz jestem w Polsce na urlopie i próbuję przekopać internet w poszukiwaniu wszelkich informacji, więc każda rada jest cenna. Mózg mi już paruje:) pozdrawiam
Jeśli mieszka w okolicy wielu Polaków, możesz to zrobić tak, jak inni w Anglii i Irlandii - sklep z polskim asortymentem, albo knajpa, np. naleśnikarnia.
Polski sklep albo pierogarnia/naleśnikarnia to nie głupi pomysł:) wpisuję go na swoją listę i rokminiam dalej hehe, dzięki !
Witam na forum,
Roberto jeżeli nadal szukasz pomysłu na biznes to może moglibyśmy połączyć siły. Jetem na etapie otwierania firmy w Norwegii. Ludzie mówią, że mój pomysł jest dobry, może Tobie też się spodoba bo szukam wspólnika.
pozdrawiam
cześć chłopaki. ja również szukam pomysłu na biznes, mieszkam w Norwegii i jestem dosć ogarnięty tylko pomysłu brakuje. moze połączymy siły?
Pozdrawiam
Dobrze znacie język i ogarniacie kwestie urzędowe? Sama bym wyjechała, ale bariera językowa jest problemem?
Witam, ja proponuję dowiedzieć się na jakie produkty jest cło i uderzać w handel, sama nosze się z takim zamiarem. Napewno ważne jest zadbanie juz na samym poczatku o wizerunek firmy, oraz odpowiednio ją rozreklamować. Przy okazji prowadzimy z mężem firmę norweskę, oferujemy stworzenie profesjonalnych stron i sklepów internetowych oraz projekty i realizację artukułów reklamowych, oraz promocję firmy w sieci czyli kampanie reklamowe na facebooku oraz adwords w google. Może komuś się przyda - itsd.no
Witam,
Mieszkam w Oslo mam tutaj załozoną firmę AS. Zaczęłam od sprzatania ponieważ na tym się znam ale szukam innego pomysłu na biznes. Może wspólnie poprowadzimy biznes z kimś kto ma dobry pomysł. Moja spółka juz jest i działa.
Pozdrawiam
Czy ktoś nadal jest zainteresowany współpracą?
Ja jestem zainteresowana
Witam wszystkich zainteresowanych biznesem w Norwegii. Od początku 2016 roku prowadzę fotobudkę w Stavanger i od listopada 2016 mam pierwszego franczyzobiorcę w Bergen. Poszukuję ambitnych osób w pozostałych miastach w Norwegii, które chcą małym wkładem własnym max 40 tys koron wystartować z sprawdzonym biznesem. Z mojej strony otrzymujecie infrastrukturę i pełne wsparcie na każdym etapie prowadzenia działalności.
Zainteresowany? napisz na office@selfieboks.no i zapytaj o więcej szczegółów.
Www.selfieboks.no
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.