Forum: Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu? - gastronomia 171

Mścisław Bystrzanowski 26.11.2014 *.user-109-243-100-214.play-internet.pl

14

Jak w temacie, jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

zdunsky 20.05.2015 *.public-gprs515114.centertel.pl

4

coś szybkiego ale zeby nie było gotowe w 2 minuty. Same świeże produkty tylko! Jak zrobisz hamburgery z mrożonych placków mięsa to w miesiąc zwiniesz interes. Ważne żeby zrobić to w dobrej jakości. Dobry sprzęt gastronomiczny sie przyda – tu polece ci probox. dobre oferty mają to napewno no i zawodowo się zajmują klientem. I dobrze dostawcy świeżych produktów! Jak sobie wyrobisz renomę to pójdzie jak z płatka. No i jeszzcze duży parking na tiry... jak beda mieli gdzie zaparkowac to zjedzą a jak im zasmakuje to będą sobie tymi ich radyjkami ciebie polecać :) i czyste toalety napewno!!!! :)

Natalia Laura Mocek 18.08.2015 *.lsi.lsisoftware.pl

2

Hmm? Może bar sałatkowy? Albo zdrowy posiłek na wynos? Myślę, że to dobre
rozwiązanie w dobie wielu fast foodów przy takich trasach. Koniecznością też wg
mnie są rozwiązania systemowe- by klienci obsługiwani byli szybko i sprawnie.
Np. systemy przywoływawcze czy terminale dotykowe- szybko, klarownie
i dodatkowo ciekawie. Życzę powodzenia i pozdrawiam!

tyrina 19.08.2015 *.188.146.81.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

14

Kwestia budżetu, bo jak masz odpowiedni to możesz otworzyć i coś z mięsem i coś z sałtkami.

Łukasz Przygoda 16.09.2015 *.gw-czddw-maz1.multi-net.eu

21

Polecam nie duża inwestycja szybka stopa zwrotu http://www.pizzabus.pl

Jaros 17.11.2015 *.84-10-61-10.static.chello.pl

14

A sam na co byś sie zatrzymał przy trasie szybkiego ruchu? Pewnie frytki dla dzieciaków, sałatka dla małżonki a sobie wszystko jedno, byle było z mięsa. Będzie potrzebna frytkownica, krajalnica do warzyw i grill kontaktowy. Trzymam kciuki i życzę powodzenia!

Seba84 19.11.2015 *.84-10-61-10.static.chello.pl

7

A nie myślałeś o franczyzie? Ja sam zastanawiam się nad jakąś ofertą.

nataliaskiba 01.12.2015 *.178.217.192.37

3

dobrą, według mnie coraz wicej ludzi stawia na polskie, sycące dania

paulinakoliszka 04.12.2015 *.212.191.4.215

6

Sam bar sałatkowy to za mało. Wiadomo, że klientelą takich miejsc są przede wszystkim kierowcy, a ciężko wyobrazić sobie chłopa który najda się sałatą z fetą.

Portal Gastronomii 18.12.2015 *.212.191.132.18

2

Może food truck? Niskobudżetowo i ostatnio bardzo modnie. Ja osobiście uwielbiam food trucki z burgerami, co mogłoby być dobrym pomysłem na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu :) Jeśli interesuje Cię ten temat to zapraszam do przeczytania artykułu o food truck'ach: http://portalgastronomii.pl/?p=321

Piotr Benet 21.12.2015 *.d159220.artnet.pl

48

Również zastanawiamy się nad uruchomieniem punktu gastronomicznego. W okolicy jest wylotówka, ale na osiedlu mieszka też sporo osób, jest kilka zakładów pracy. Sporo ludzi przewijających się przez okoliczny dworzec. Bar sałatkowy? Myślałem, ale raczej się nie sprawdzi. A może tajskie jedzenie? Tylko czy to jest dobre jedzenie na polskie podniebienia?

Julia Mroczek 22.12.2015 *.ip-235.212-91-26-0.dynamic.chello.pl

51

Tutaj na tym portalu opisywany był wg mnie ciekawy pomysł na tego typu gastronomię - Makarun. Współpraca oparta na zasadzie franczyzy.

Marka jest znana szczególnie w dużych miastach. Klienci wiedza, czego mogą się spodziewać. Makarony z różnymi sosami do wyboru. Zaleta jest taka, że łatwo się to spożywa, cena jest stosunkowo niska, bo oscyluje w granicach 6 do 12 zł za porcję. I nie jest to typowy fast food, makaron jak i sosy są dobrej jakości.

Tutaj masz więcej info na ich temat: http://franchising.pl/franczyza/1447/makarun-spaghetti-and-salad/

Warunki skorzystania to wpłata franczyzowa 16k zł. Przystosowanie lokalu - kodzt od 10 do 35k zł.

Miesięczna opłata 800 zł.

Warunki wydają się być całkiem atrakcyjne.

Piotr Benet 23.12.2015 *.static.81.167.229.241.customers.terrahost.no

48

Myslisz, że to się przyjmie? Wygląda ciekawie tylko czy ludzie będą kupowali? Ciekawy jestem jak to wygląda w praktyce.

ppacholczyk 23.12.2015 *.ohf49.internetdsl.tpnet.pl

1

Dobrym pomysłem na otworzenie biznesu w takim otoczeniu może być mobilna przyczepa gastronomiczna. Warto zapoznać się z takimi konceptami jak:

http://franchising.pl/franczyza/1645/western-tortilla/

http://franchising.pl/franczyza/1464/rybkodajnia/

Julia Mroczek 28.12.2015 *.sd50144.zc.net.pl

51

Mobilna przyczepa też ciekawy pomysł, ale nie wszedzie nią wjedziesz. Poza tym klient nie przywiązuje się do takiego punktu, bo dziś stoisz, a jutro może Cię nie być.

Stacjonarny punkt ma jednak więcej zalet - tak mi się wydaje.

Czy się przyjmie? Zależy od miejscówki którą wybierzsz. W Warszawie masz tylko jeden punkt przy Rondzie Waszyngtona. Widziałam, że sporo ludzi kupuje. Opakowanie jest wygodne, makaron ciepły, świeżo wyciągnięty z wody, czeka się na to kilka chwil. Koszt do 10 zł też jest dla większości do przeskoczenia.

Najlepiej podjechać i sprawdzić osobiście jak to funkcjonuje.

Piotr Benet 29.12.2015 *.static.135.212.157.78.bain.com

48

Przeanalizowałem sobie to dokładnie, to rzeczywiście widze w tym potencjał. Szczególnie tam gdzie jest sporo młodych ludzi, bo to oni chyba stanowią największą grupę konsumentów tego typu potraw. Musze jeszcze podjechać i spróbować jak smakuje. :)


Karolla 31.01.2016 *.178-159-174-215.tsm.tarnobrzeg.pl

10

Jeśli masz w planie sprzedawać kawę/herbatę na wynos to mogę w dobrej cenie zaproponować kubki papierowe z twoim logo, wieść się sama "rozniesie" a kubki i tak byś musiał kupić, to czemu nie skorzystać z ich powierzchni na rekalmę ?

maciek.fredro 05.02.2016 *.ava157.neoplus.adsl.tpnet.pl

5

Najlepiej się chyba sprawdzi kebab.

AdamKebab 05.02.2016 *.223-122.compnet.com.pl

1

Tak naprawę nie ma to znaczenia jaki punk gastronomiczny otworzymy wszystko zależne od tego czy mamy pojęcie o ty co robimy. Skoro zadaje Pan takie pytanie to oznacza że Pana wiedza jest zerowa. I tu bym doradzał 2 rozwiązania pierwsze to zatrudnić się w jakimś kebabie czy pizzerii i bez ponoszenia kosztów sprawdzić jak taki biznes wygląda, drugie rozwiązanie to skorzystać z sprawdzonych przepisów czyli franczyzy.

Andreasss 06.04.2016 *.80.82.24.25

13

Wydaje mi się, że w takiej lokalizacji najlepiej sprawdzą się polskie dania obiadowe, ale naprawdę dobrej jakości. Czasem zdarzało mi się jeść w niektórych lokalach tego typu i niestety jakość tych dań zazwyczaj była poniżej średniej i bardzo żałuje, bo byłbym w stanie wydać więcej pieniędzy gdybym tylko mógł zjeść coś naprawdę smacznego.

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.