Forum: Gdzie najlepiej kupić mieszkanie pod wynajem? - dom i ogród 51
Postaw na miasta gdzie jest dużo uczniów i studentów, wtedy nie będziesz mieć problemu z wynajmiem. Ja 3 lata temu kupiłam mieszkanie na wynajem w Poznaniu i nie miałam przerwy w wynajmie dłuższej niż 2 tygodnie :)
Pewnie to duża zasługa agencji, która opiekuje się moim mieszkaniem i dba o to, żeby była ciągłość w wynajmie, mowa tu o agencji Twój Pośrednik z Chwaliszewa.
Najlepiej poszukać sprawdzonego biura nieruchomości. Moge polecic www.gdchmura.pl mają dodatkowo portal z ogłoszeniami nieruchomości na którym można wszytsko ładnie sobie posprawdzać:) i szukac według lokalizacji czy ceny:)
Jeśli chodzi o wynajem to najlepiej uderzać w duże miasta studenckie. Na wynajmie pokoi dla uczących się zarobisz znacznie więcej niż na wynajmnie dla rodzinki.
Tego typu zabudowania nie są tylko w starym budownictwie, ale coraz więcej pojawia się ofert nowych mieszkań. Bardzo popularne są również segmenty Legionowo, jako miasto, oferuje całkiem przyzwoite mieszkania. Można je znaleźć w różnych lokalizacjach, nie tylko na peryferiach miasta, ale również w samym centrum. Są to oferty z rynku pierwotnego i wtórnego, zatem zawsze należy sprawdzić ich stan użytkowy, planowane czy ewentualne remonty.
Tylko Warszawa. Sam jakiś czas temu też planowałem zainwestować kapitał w mieszkanie na wynajem i po dokładnym obeznaniu rynku wybrałem stolicę właśnie. Jak dzieci dorosną któreś na pewno z tego mieszkania skorzysta, na studia chcą uciekać do Warszawy. Wybrałem mieszkanie na Wilanowie, ale już praktycznie przy samym Mokotowie. W kilka minut można stamtąd dojechać do Centrum. Pierwszego dnia zgłosiło się już 4 osoby chętne do wynajęcia, mimo, że świadomie zawyżyłem cenę. Chętnych było, ale obawiając się o ich uczciwość zdecydowałem się współpracować z pośrednikiem (polecono mi Eugeniusza Jaworskiego, podobno najlepszy na Wilanowie). On znalazł równie szybko "pewnych" najemców. Tobie też polecam takie rozwiązanie, będziesz spać spokojnie.
Wrocław, Warszawa, Kraków - najlepiej blisko uczelni lub z dobrym dojazdem. Wiadomo, że wynajem mieszkania w Warszawie jest droższy niż np. we Wrocławiu, jednak trzeba wziąć pod uwagę fakt, iż kupno samego mieszkania jest tam droższe.
tak jak radzą inni: duże miasta studenckie. Kraków, Wrocław czy Warszawa będą idealne :)
Im bliżej centrum – tym lepiej… Niezależnie od tego, w którym miejscu je kupisz, chcąc je wynająć, powinieneś skorzystać z usług Pana Eugeniusza z Remax, dzięki któremu sama, uniknęłam sporych kłopotów, bo nie biorą przypadkowych osób z ulicy :).
Jestem Doktorem Michaelem Baldwinem z Iowa Luterański Szpital, dałem mi szansę, aby kierownictwo szpitali reklamowało w Internecie, jak pracujemy i że zaczęliśmy od nowa na rok zakupu narządów ludzkich, np. Nerki, jeśli jesteś poza zainteresowani sprzedażą nerki, proszę nie wahaj się skontaktować ze szpitalem pod poniższym adresem e-mail: Szpital w luteranie w Stanach Zjednoczonych jest specjalistą w dziedzinie chirurgii i jako dawca nie ma w tym ryzyka, płacimy dobrą sumę pieniędzy i jesteśmy z siedzibą w Iowa USA.
I to jest nasz e-mail:
iowalutheranhospital@gmail.com
Możesz też się z nami skontaktować na cosapp +1 929 281 1248
Moim zdnaiem wynajem się nie opłaca. Kupuj!
Mieszkam od kilkunastu lat w Krakowie i kupowanie mieszkań na wynajem cieszy się dużym powodzeniem. Sam wynajmuję 2 mieszkania i tym sposobem spłacam hipotekę :]
Niedaleko mnie buduje się osiedle 7 Życzeń (www.osiedle7zyczen.pl). Wiem, że kilkoro gostków kupiło tam mieszkania na wynajem. Metraż mieszkań różny.
Zobaczcie ofertę Lubicz Apartamenty w Rowach. Bardzo dobra cena za metr kwadratowy a dodatkowo fajna lokalizacja, niski czynsz, bardzo fajnie wykonana i zaplanowana inwestycja. Mądrze rozplanowany parking w środku bloków tworzących swego rodzaju enklawę Jest dodatkowo bardzo blisko do morza i innych atrakcji. Miasto jest położone nie daleko Ustki więc też można śmiało podjechać do większej miejscowości a dodatkowym atutem jest jezioro Gardno kilka kilometrów od miejscowości.
Gdzie kupić mieszkanie. Dość skomplikowane pytanie. Zacznijmy od tego, czy wiemy na co zostanie przeznaczone nasze mieszkanie. Czy chcemy tam zamieszkać, czy może wynająć, a może zainwestować, żeby nasze dzieci miały lokum na start. Jak na wynajem to mogę doradzić wynajem nad morzem lub w miastach studenckich. Ja wynajmuje lokatorom mieszkanie na osiedlu Lubicz w Rowach. Jestem bardzo zadowolony z tej sytuacji.
Moim zdaniem najlepiej nad morzem. Szczególnie okolice jeziora Gardno. W miejscowości Rowy już skończyli inwestycje na osiedlu Lubicz. Wygląda na bardzo ładne osiedle. Lokalizacja jest dość dobra w stosunku do małego miasta. Mamy blisko osiedla morze a kilka kilometrów dalej możemy dojechać do jeziora. Myślę, że jest to dość dobra lokalizacja która ma przyszłość.
Najlepsze mieszkania do wynajęcia są w miejscach wypoczynkowych jak Gdańsk, Hel. Ogólnie nad morzem.
Mój znajomy w podobny sposó zarabia wynajmując mieszkania, słyszałem że nie dawno kupił mieszkanie na osiedlu Leśny Kwiat, spokojna i zielona okolica, gdzie mieszka bardzo dużo młodych osób, równie dużo osób z chęcią wynajmuje w tej okolicy mieszkania, więc z tym nie powinno być problemu.
W głównej mierze to zależy tylko od Ciebie. Czy wolisz góry, jezior lub morze w okolicy, wieś czy miasto, centrum miasta czy może przedmieście. Jest zbyt dużo zmiannych a przy każdej zmiennej mamy inny koszt za metr kwadratowy. Jeżeli poszukujesz dobrej lokalizacji za nie wysoki koszt nad morzem to mogę polecić Ci ofertę apartamenty Lubicz w Rowach. Jest to mała mieścina ale jest blisko do morza oraz do jeziora
Jakieś duże miasto, Warszawa np.
A we Wrocławiu? Szukamy jakiejś deweloperskiej inwestycji. Możecie polecić mi coś w tym zakresie?
Myślę, że są tylko dwie opcje, z czego jedna może być bardziej korzystna dla Ciebie jeśli chodzi o finanse, a druga jeśli chodzi o możliwość wyjazdu :) Pierwsza to Warszawa - tutaj oczywiście większa korzyść finansowa, myślę, że będzie bardzo duży popyt na takie mieszkanie - zarówno na wynajem krótkoterminowy jak i długoterminowy. Drugą opcją, są duże miasta nad morzem. Myślę, że sytuacja jest podobna, choć może być większy popyt na wynajem krótkoterminowy, ale dodatkowo zyskujesz miejsce, w które możesz sobie pojechać na urlop, kiedy tylko chcesz i aktualnie nie jest wynajmowane :)
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.