Forum: Jak odzyskać dług? - doradztwo i księgowość 25
witajcie,
mam problem z odzyskaniem dlugu od pewnej firmy. osoba, dla której wykonałam zlecenie unika ze mną kontaktu, nie odbiera telefonów. co robić w takiej sytuacji?
jak chcesz odzyskać kasę, to Sądy - to jedna z dróg, ale nie jedyna, sprawdź sobie sobie te
gielde wierzytelnosci www.kcw.org.pl
http://dom-it.pl/promocja_kcw/promocja_kcw.jpg
pieniądze można odzyskać również na drodze windykacji. Niektóre kancelarie współpracują z firmami windykacyjnymi, które stosują naprawdę skuteczne metody egzekwowania długu.
Oczywiście najprościej zlecić sprawę specjaliście. Ja również miałem swego czasu podobny problem i moją sprawą zajmowała się kancelaria z Gdańska. Dzięki temu udało mi się odzyskać dług, jeszcze zanim sprawa trafiła do sądu.
Tobie też to radzę, jeśli minął termin zapłaty faktury, to wyślij im ostateczne wezwanie do zapłaty, koniecznie z potwierdzeniem odbioru, a jeśli to nadal nie przyniesie efektu to nie krępuj się iść do prawnika.
A może zamiast wyjazdu na kilka dni zrobić jakąs imprezę w mieście i tak dalej?
Najlepiej to do razu iść do sądu. Szkoda czasu na firmy windykacyjne.
Najlepiej od razu udaj się do prawnika i do sądu. Oni najlepiej wiedzą jak rozwiązywać sprawy związane z dochodzeniem należności. Mogę Ci podać namiary na dobrą kancelarię prawną - http://www.iurico.eu/oferta/doradztwo
Polecam sprawdzenie pierwszego w Polsce tak kompleksowego systemu do windykacji online - Vindicat.pl. Nie tylko wysyła on wezwania do zapłąty ale także np: generuje nam pozwy - bez pomocy prawników za grosze :)
Sąd to droga przez mękę - jeśli możesz chwilę poczekać to jednak mimo wszystko poleciłbym firmę windykacyjną. Ja używałem http://profesjonalnawindykacja.pl - ale możesz wybrać też jedną z wielu innych bo zasadniczo procedury mają podobne.
Całkiem dobrą skuteczność mają firmy windykacyjne. Wiadomo, część z nich stosuje metody na granicy prawa. Wątpliwe z etycznego punktu widzenia - ale z drugiej strony długi trzeba spłacać.
Umowy są po to aby ich przestrzegać...
Dlatego należy zastanowić się głęboko zanim się zadłużymy.
Tych którzy mają wątpliwości odsyłam do http://www.forum-kredytowe.pl/f145/
A ja polecam tą firmę skup-dlugow.pl
Zapłacili mi przedpłate za mój dług. A w innej sprawie przeprowadzili windykację za 0zł. Wszystko obyło się bez sprawy sądowej.
Oddać sprawę do firmy zajmującej się windykacją. Z dośwaidczenia wiem, że taki dłużnik jak dostaje pismo to mięknie od razu
Jeżeli jest problem z dłużnikiem, który zwleka z wypłaceniem należności za wykonanie usługi to ja proponuję faktoring od Kuke Finance. Usługa bardzo dogodna i prosta w działaniu.
Już spotkałem kilka firm, które korzystały z tego typu usług i wyszły na tym całkiem dobrze. Zachowały płynność finansową i miały fundusze na dalszą działalność.
Też jestem za firmami windykacyjnymi.
Wszyscy wiemy, w jakim tempie pracują sądy, więc wybierając tą drogę trzeba się uzbroić w cierpliwość. Firmy windykacyjne, często właśnie skupując dług, wykładają pieniądze, żeby Cię spłacić i sami sobie dochodzą od ludzi spłaty. O różnych metodach można poczytać w sieci, ale jak dla mnie, ważne że są skuteczni, a ja mam swoją kasę i nie bujam się z tematem.
tez polecam firmy windykacyjne, a odradzam sądy...
A czy znacie może jakąś firmę z Warszawy która specjalizuje się w prowadzeniu sporu prawnego związanego z odzyskaniem długu?
Też miałem problemy z odzyskaniem długu i poradzono mi, abym skorzystał z usług Agencji detektywistycznej. Prywatny detektyw odzyskał moją kasę po miesiącu, a jego wynagrodzeniem była prowizja od zwróconej kwoty.
Istnieją na rynku firmy widnykacyjne, które mogą poszczyćić się całkiem dobrymi wynikami, jeżeli chodzi o ściągalność długów. Ich metody są legalne, chociaż często ocierają się o granicę prawa.
Zawsze można też wyslać przedsądowe wezwanie do zapłaty. Najlepiej zlecić to jakiejś kancelarii adwokackiej, aby prowadziła sprawe.
Najpierw do sądu i załóż sprawę.
JA bym się nie bawił w samodzielne odzyskiwanie długu. Szczególnie jeśli np do tej pory płacił nieregularnie i się wymigiwał - nie będzie traktował Twoich prywatnych próś i gróźb powaznie. najlepiej od razu przekazać to jakiemuś zaufanemu specjaliście. Bardzo fajną, sprawdzoną bazę prowadzi www.monitorurzedowy.pl - polecam sprawdzić
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.