Forum o artykule: Domki zamiast hotelu 33
Domki zawsze wychodzą taniej niż pokój w hotelu jeśli ma się większą rodzinę albo jeśli chce się w takim domku zatrzymać ze znajomymi.
Domki holenderskie są dobre w miejscach, gdzie ludzie rzeczywiście przyjeżdżają na aktywny wypoczynek, np nad jeziora czy do parków krajobrazowych.
Tak patrząc od strony kilenta, to ja bym wolała wynająć domek niż spać w hotelu. Zazwyczaj jeździmy na wakacje całą rodziną i takie loku jest o wiele bardziej wygodne.
Pewnie, że warto inwestować w nieruchomości. Chciałbym mieć taki domek letniskowy.
Według mnie domki to pełen relaks. Na wczasach wybieram tylko domki :)
Myślę, że coraz więcej osób woli wynajmować domek niż hotel - coraz więcej ludzi na to stać, bo najczęściej wiąże się to z nieco większym wydatkiem niż hotel oraz chyba z tego powodu, że biorąc urlop chcemy odpocząć od ludzi i zgiełku i mieć trochę prywatności.
To się zdecydowanie sprawdza. Wiele ludzi jednak woli wynająć domek.
Według mnie taki biznes to dobry pomysł :) Moja rodzina wyjeżdżając na wakacje coraz częściej niż z hoteli korzysta właśnie z wynajmowanych mieszkań czy domków. Często jest to bardziej opłacalne dla portfela, ale daje też dużo większy komfort (np. jak możemy skorzystać z kuchni, żeby przygotować śniadanie przed ruszeniem na miasto).
Domki zamiast hotelu
Właściciele działek położonych w atrakcyjnych turystycznie lokalizacjach mają dwie możliwości. Albo zdecydują się na budowę hotelu, co może kosztować nawet kilka milionów złotych, albo na zakup domków turystycznych. Druga opcja jest zdecydowanie tańsza, a od niedawna dostępna także dzięki współpracy franczyzowej. Pomysł na biznes oferowany przez Ituitam polega na pomocy w zagospodarowaniu działki pod ośrodek turystyczny, którego wielkość zależy wyłącznie od inwestora. Firma zajmuje się sprzedażą domków całorocznych o powierzchni 25 m2. W środku znajduje się sypialnia z podwójnym łóżkiem, łazienka z prysznicem, pokój z rozkładaną sofą lub narożnikiem, tv, aneks kuchenny z lodówką, kuchenka elektryczna. Istnieje możliwość montażu klimatyzacji i kominka.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.