Forum o artykule: Apteki tylko dla farmaceutów? 19
Profesjonlane doradztwo kredytowe dla Farmaceutów.
Oferuję kredyty:
- bez zabezpieczenia do 400 tys. PLN
- z zabezpieczeniem do 30 mln PLN
Dojazd do klienta, minimum formalności, najniższe oprocentowanie na rynku.
Daniel
533 383 003
Szczerze, to nie spotkałem się z osobą, która prowadziłaby aptekę bez tytułu przynajmniej magistra nauk farmaceutycznych. Ewentualnie taką aptekę mógłby prowadzić ktoś, kto nie ma tego tytułu, ale ma partnera biznesowego, który jest farmaceutą i wie najlepiej, w co wyposażyć taką aptekę i ogólnie służy radą. A teraz przy tej ustawie będzie to jeszcze cięższe do zrobienia, jak ktoś nie ma wykształcenia w tym kierunku, ale nie niemożliwe (przynajmniej mam nadzieję).
Ale słyszałem również o pomyśle ustawy ograniczającej ilość aptek na jednej ulicy. Nie wiem na ile to prawda, ale taka ingerencja państwa mi się nie podoba.
Moim zdaniem to dobry pomysł. Przynajmniej apteki będą prowadzone przez odpowiednich ludzi.
Apteki tylko dla farmaceutów?
Rząd rozważa wprowadzenie poważnych zmian w prawie regulującym działanie aptek. Resort ochrony zdrowia chce, by co najmniej 51 proc. udziałów w aptece należało do osób z tytułem magistra farmacji. Szczegóły nowego ustawodawstwa mają być znane do końca lipca, a wejść w życie mogą już od 2017 roku.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.