Forum o artykule: Zarabiamy na nieruchomościach 22
Fajny artykuł, trochę podnosi na duchu, że własny biznes się jednak opłaca!
Opłaca się, opłaca. W zeszłym roku zainwestowałem w mieszkanie na Stary Mieście w Warszawie w systemie dobowym, o dziwo nawet w listopadzie miałem pełne obłożenie, kupuję teraz podobne. Jedyna, co musiałem zrobić, to strona internetowa (www.apartchopin.pl), dodanie oferty do booking.com oraz airbnb.com
Obecnie powstają w Łodzi Aparatmenty Zdrowie. Nowoczesny budynek oraz wysoki standard apartamentów, a także świetna lokalizacja (blisko centrum) sprawiają, że jest to wyjątkowe miejsce do zamieszkania w Łodzi. Takie mieszkania można szybko wynająć. Jest więc to idealna inwestycja! Biuro sprzedaży znajduje się przy ul. Jarzynowej 17B w Łodzi.
Warto określić grupę docelową. Studentów wciąż przybywa, dlatego myślę, że mieszkania położone blisko uczelni są najlepszą opcją. 2,3-pokojowe mieszkanie, pokoje 2-osobowe to jak najbardziej opłacalna inwestycja.
Na nieruchomościach można zarabiać w różnoraki sposób - wynajmowanie to zaledwie jedna z możliwości. Mi udało się wykręcić niezły biznes kupująć nieruchomości na aukcjach komorniczych i przetargach. Ofert najczęściej szukam na stronie www.monitorurzedowy.pl - warto tam zaglądać, a jak ktoś poważnie podchodzi do tematu to wykupienie newslettera z ofertami będzie dobrym pomysłem.
A co sie bardziej oplaca , kupic u developera mieszkanie , urzadzic pod klucz I sprzedac? Czy moze stare mieszkanie ,w starym budownictwie ? Czy lepiej wynajac , niz sprzedac?
Zarabiamy na nieruchomościach
Zdecydowałyście się panie na otwarcie własnego biura nieruchomości. Dlaczego wybrałyście akurat tę branżę? Branża przyciągnęła nas przede wszystkim ogromnym potencjałem rynkowym. Kusząca była też perspektywa budowania biznesu i niezależności finansowej poprzez pomoc innym ludziom w realizowaniu ich marzeń o własnych nieruchomościach. Prowadzenie własnego biznesu natomiast, oprócz wspomnianej już niezależności, pozwala nam realizować własne a nie cudze marzenia. Nauczyło nas też dużej odpowiedzialności. Z jednej strony daje wiele swobody, bo przecież pracujemy na własny rachunek, ale z drugiej to właśnie ten fakt determinuje ciągłą gotowość do działania. Musimy być odpowiedzialne nie tylko przed sobą, ale też za zespół oraz oczekiwania naszych klientów, którzy często powierzają nam jedną z najtrudniejszych decyzji w swoim życiu.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.