Forum o artykule: Bar mleczny: Zysk na talerzu 215
Bar mleczny: Zysk na talerzu
Choć „mleczaki” kojarzą się z PRL-em, ich historia sięga 120 lat. Pierwszy bar mleczny otwarty został w Warszawie pod koniec XIX wieku przez Stanisława Dłużniewskiego – ziemianina i hodowcę krów. Bar nazywał się „Mleczarnia Nadświdrzańska”, a serwowano w nim dania jarskie na bazie mleka, sera, mąki i jaj. Mleczarnia szybko zyskała popularność wśród mieszkańców stolicy, co zaowocowało kolejnymi podobnymi lokalami już w całym kraju. Ich popularność wynikała w dużej mierze z rosnących cen żywności w odradzającym się po wojnie i zaborach kraju. Bary mleczne od początku stały się alternatywą dla droższych restauracji, tak było też w PRL-u i tak jest do dziś. Biedak obok bogategoPozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.