Forum o artykule: Nieuczciwa konkurencja Grosika 1475
- 9.06.2004 r. dokonano wpłaty w p.606 "Grosika" (Gdynia - obecnie nieistniejący) na konto Zakładu Energetycznego Lidzbark Warm., którą - dopiero po interwencji - zwrócono wpłacającemu 28.12.2004 r.(w międzyczasie ZE. wyegzekwował zaległą opłatę w inny sposób)!!!!!!!!!
- 13.12.2004 r. dokonano wpłaty w p. 244 "Grosika" (Gdynia - obecnie nieistniejący)na konto firmy "Telmont" S.A./W-wa, którą - dopiero po interwencji - przelano na konto odbiorcy 17.02.2005 r.!!!!!!!!!
pozdrawiam gregor
Znów ktoś celowo próbuje udzielać błędnych informacji.
Szanowni Forumowicze!
W nr 14 "Franchising Info" przedstawiamy wyniki crash-testu pokazującego, które agencje finansowe w terminie realizują przelewy. Zachęcamy do lektury!
Zamów 14 numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/.
"Test agencji kasowych. Czy płacą na czas?"
Na rynku samochodów przeprowadza się niezależne testy zderzeniowe aut różnych marek. My przeprowadziliśmy crash-test punktów kasowych. Sprawdzaliśmy, czy agencje przekazują na czas wpłacone przez klientów pieniądze. Wynik: strefa zgniotu w normie, skończyło się na drobnych zadrapaniach. Jest jednak jeden lekko potłuczony - agencja Grosik.
Długo współpracuję z Grosikiem i wiem że pieniądze zawsze dochodzą. reklamacji nie da się uniknąć, ale zawsze są pomyślnie rozwiązywane, a odsetki zwracane. Klient jest zawsze zadowolony. Grosik ma najwieksze doświadczenie i to się liczy.
Jesli chodzi o prowizje - na pewno nie maja najnizszych. A poza tym gardze takimi sieciami, ktore narzucjaja z gory wysokosc prowizji. Ja we wlasnym punkcie 9nie podam nazwy, zeby nikt nie mowil ze chwale swoja siec) mam nizsze prowizje od grosikow, mieszkow i innych tego typu sieci. U mnie najwyzsza prowizja to 1,50 bez wzgledu na wysokosc wplaty - tego nie ma prawie nikt. Poza tym dla klientow nie liczy sie tlyko prowizja - liczy sie rowniez terminowosc. U mnie przelewy ida 2 dni i to tylko dlatego ze w miescie nie ma banku, z ktorym wspolpracuje. Gdyby byl - przelewy by byly reazliwoane w ciagu 1 dnia roboczego.
Jesli chodzi o reklamacje - da sie uniknac. W ciagu ostatniego pol roku mialem okolo 2-3 reklamacji. A z tego co wiem to grosiki czy mieszka maja tyle w tygodniu, jak nie czesciej.
I jeszcze jedno - skoro grosik zwraca odsetki, jest to jednoznaczne z tym, ze to on ponosi wine za bledna reazliacje przelewow. I to ma byc doswiadczenie? Chyba w zbijaniu kasy od takich naiwniakow jak ty.
Nieuczciwa konkurencja Grosika
W dzisiejszym wydaniu Gazety Wyborczej (28.02.2005) ukazało się ogłoszenie likwidatora PAF Sp. z o.o. Mariusza Biety. W ogłoszeniu tym likwidator wzywa wszystkich wierzycieli do ujawnienia roszczeń. Ogłoszenie zostało zilustrowane logotypem Polska Agencja Finansowa, przypominające to, którym się posługuje konkurencyjna firma Polska Sieć Opłat Sp. z o.o. Tymczasem likwidowana firma - PAF Sp. z o.o. - podczas swej działalności posługiwała się logo Agencja Finansowa GROSIK.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.