Forum: Jak założyć własny biznes? 1475
Pozdrowionka Magik
Podobnie u komuszków może być z pieczątkami do rachunku firmowego:)))
PS. specjalnie na te okazje sprawdzilem czy sie da, i da sie, he he
Pozdrowionka Magik
W nr 14 "Franchising Info" publikujemy artykuł, w którym radzimy jak tanio i skutecznie zareklamować własną firmę. Zachęcamy do lektury!
Zamów 14 numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/.
"Skuteczna i tania reklama małej firmy
Bez względu na to, czy otwierasz sklep spożywczy, restaurację, czy będziesz świadczył usługi hydrauliczne, potrzebna jest ci reklama. W artykule opisujemy kilka sposobów na niedrogą promocję własnej firmy.
witam, ja mam takie pytanie? chcę założyć firmę ale nie wiem gdzie mam się zgłosić do poszczególnych urzedów, a mianowicie przeprowadziłem sie niedawno do dużego miasta ze wsi oddalonej o ok 200km w innym wojewodztwie, nadal jestem tam zameldowany na pobyt stały. firma bedzie miec siedzibę w tymże duzym mieście i teraz jest pytanie? wizyta pierwsza jak rozumiem urząd gminy w tejze wsi z której pochodzę dalej urząd statystyczny miasta wojewodzkiego tejze wsi, punkt wyrobienia piecztki obojetnie gdzie jak i bank tak mi sie wydaje, a właśnie urząd skarbowy i ZUS tego nie wiem w w odziałach najbliżej miejsca mameldowania czy w miescie gdzie firma będzie działąć. firma będzie jednoosobowa ale bede zatrudnial 3-4 pracownikow i będzie działać na zasadach franczyzy.
z góry dziekuję za odpowiedź
Jeśli franczyzowa, to franczyzodawca powinien Ci pomóc i pokierować od samego początku - także w takich sprawach...
Skoro zadajesz takie pytania, to zapewne obsługą księgową Twojej firmy zajmie się biuro rachunkowe. Zatem znajdź to biuro i zleć mu załatwienie wszystkiego, co możesz na nie scedować (prawie wszystko), a przygotowanie papierów i pokierowanie Cię tam, gdzie nie możesz posłać biura. Taka "startowa" obsługa zwykle jest za darmo - to jest zdobywanie klienta przez biuro. Zwyczajowo też za pierwszy/pierwsze miesiące biuro pobiera obniżone opłaty. W wypadku nieskomplikowanej działalności na KPiR z 3 pracownikami obsługa księgowa nie powinna kosztować więcej niż ze 300 zł - ale nie wiem, czy Ciebie dotyczy najprostsze rozliczenie, bo nie wiem jak bardzo dożu papierów będzie produkować Twoja działalność.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.