Tradycje piekarskie rodziny Nowakowskich sięgają początku XX wieku, kiedy to Antoni Nowakowski założył w Nowym Dworze Mazowieckim swój pierwszy zakład piekarski. Jego wnuk, kontynuując rodzinne pasje, rozwija dziś sieć sprzedaży gorących, wypiekanych na miejscu przekąsek, słodkości i pieczywa pod nazwą Gorąco Polecam Nowakowski.
Wtorek
16.10.2012
Gorąco Polecam Nowakowski koncentruje się na otwarciach w Warszawie. Miesięcznie mogą powstać dwie sieciowe piekarnie.
 

Nazwiskiem piekarskiej rodziny firmowanych jest dziś 9 piekarni własnych i 12 franczyzowych. Firma chce jednak znacznie przyspieszyć rozwój swojej sieci. Na pierwszy ogień pójdzie Warszawa, gdzie Nowakowski chce otwierać jeszcze więcej piekarni Gorąco Polecam Nowakowski.

- Zgodnie z naszą strategią jesteśmy przygotowani na otwieranie minimum 1-2 placówek franczyzowych miesięcznie. Docelowo planujemy posiadać kilkaset punktów własnych oraz franczyzowych. Nasze lokalizacje obejmują przede wszystkim duże centra handlowe, pasaże, osiedla i biurowce – mówi Michał Zajezierski, dyrektor zarządzający.

Opłata za przystąpienie do sieci Gorąco Polecam Nowakowski wynosi 5 tys. zł. Franczyzobiorca musi również dysponować lokalem o powierzchni ok. 60 m2, w którym prowadzona będzie działalność. Inwestycja w remont i przystosowanie lokalu do wymagań sieci wynosi ok. 50 tys. zł i zależy od jego stanu oraz powierzchni.

Franczyzobiorca musi również zainwestować w drobny sprzęt niezbędny do prowadzenia działalności tego typu. Meble, główny sprzęt technologiczny, czyli piec, mroźnię oraz ekspres do kawy zapewnia franczyzodawca. Zanim piekarnia zacznie działać, jej właściciel przechodzi szkolenie z zarządzania sklepem i wypieku pieczywa.

(mak)


NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Jak odnieść sukces we franczyzie? /01.06.2018

Planujesz inwestycję w biznes franczyzowy? Podpowiadamy czym się kierować, żeby wybrać właściwą franczyzę dla siebie i odnieść sukces w biznesie. Analizujemy czy bardziej opłaca się otworzyć firmę transportową, piwny ogródek, drukarnię internetową czy firmę produkującą pościel. Ponadto prezentujemy 15 sprawdzonych pomysłów na sklep odzieżowy znanej marki. Zdradzamy 10 najczęstszych błędów franczyzobiorców. Radzimy, jakie triki marketingowe opłaca się zastosować, żeby sprzedać więcej. Zbigniew Inglot opowiada nam jak z małej firmy rodzinnej zbudować koncern znany niemal na całym świecie.

Franczyza - czym to się je? /27.10.2008

Franczyza to sposób na własny biznes pod znanym logo. Korzystają z niej największe światowe marki, warto więc wiedzieć czym jest biznes na licencji franczyzowej.

Kto może mieć McDonalda? /29.08.2015

Własny McDonald to nieosiągalny cel dla niejednego biznesowego marzyciela. Kto więc może mieć swojego McDonalda? Aneta Czaplicka ma pięć restauracji pod tym szyldem.

Wypożyczalnia samochodów: zysk na czterech kółkach /08.06.2015

Uruchomienie wypożyczalni samochodów jest kosztowne. Jednak wydatek szybko się zwraca, bo za kierownicą pożyczonego auta najczęściej siadają turyści, którzy podczas urlopu nie oszczędzają.

Biznesplan: jak policzyć przyszłe zyski /16.03.2009

Zanim zainwestujemy we własny biznes spróbujmy oszacować jego rentowność.