art. spożywcze i przemysłowe

art. spożywcze i przemysłowe | 19.03.2024

Z korporacji do Krainy Serów

Dawid Maciołek po wielu latach pracy dla dużej korporacji, otworzył sklep Kraina Serów. Dlaczego zdecydował się na tę markę?

Dawid Maciołek po wielu latach pracy dla dużej korporacji, otworzył sklep Kraina Serów. Dlaczego zdecydował się na tę markę?

art. spożywcze i przemysłowe | 07.02.2024

Własny biznes w Polsce

Kiryla Valadkievych pochodzi z Białorusi, a w Polsce mieszka od trzech lat. Najpierw pracował w firmie budowlanej, potem kurierskiej. Aż w końcu zdecydował się na franczyzę.

art. spożywcze i przemysłowe | 06.02.2024

Intermarché zaprasza do franczyzy

Ci, których interesuje otwarcie własnego sklepu spożywczego mają okazję bliższego poznania franczyzy sieci Intermarché. Już 8 lutego marka zaprasza na bezpłatny webinar.

art. spożywcze i przemysłowe | 05.02.2024

Spełnienie zawodowe

Paulina Krajewska, podejmując pracę w sklepie Stokrotka, nie spodziewała się, że kiedyś zostanie jego franczyzobiorczynią. Przyjęła życiowe wyzwanie. Jak ocenia swoją decyzję?

art. spożywcze i przemysłowe | 27.01.2024

Zarabiamy na sprzedaży alkoholu

– Dojrzałe sklepy osiągają zyski od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięczny miesięcznie – mówi Marcin Górski, właściciel sieci Al. Capone.

art. spożywcze i przemysłowe | 20.01.2024

Rozwój na przekór przeciwnościom

Sieć placówek pod szyldem Intermarche, którą prowadzą Państwo Gapys dobrze prosperuje, choć rynek jest coraz trudniejszy. Jaki jest ich przepis na sukces w biznesie?

art. spożywcze i przemysłowe | 28.12.2023

Nowe centrum dystrybucyjne Stokrotki

W Rzeszowie otwarto nowe centrum dystrybucyjne Stokrotki. Magazyn o wielkości 26 tys. mkw. wspiera rozwój sieci w Polsce południowo-wschodniej.

art. spożywcze i przemysłowe | 09.12.2023

Zarabiamy na sprzedaży piwa

– Puby działające pod naszym szyldem mogą być na plusie już w pierwszych miesiącach działalności – mówi Ziemowit Fałat, współzałożyciel i współwłaściciel Browaru PINTA.

art. spożywcze i przemysłowe | 07.12.2023

W grupie korzystniej

Zainteresowanie współpracą z Chorten rośnie. W tym roku dołączyło do grupy 150 nowych partnerów.

art. spożywcze i przemysłowe | 04.12.2023

Stokrotka inwestuje w sklepy franczyzowe

Stokrotka inwestuje nawet 1 mln zł w sklep franczyzobiorcy. Sieć stawia partnerom konkretne warunki, bez spełnienia których szanse na wsparcie finansowe maleje.

art. spożywcze i przemysłowe | 28.11.2023

Żabka od 25 lat wspiera przedsiębiorczość

25 lat temu w Swarzędzu powstał pierwszy sklep pod marką Żabka. W ciągu ćwierć wieku niewielka sieć sklepów zmieniła się w Grupę Żabka, która notuje rocznie ponad miliard wizyt klientów.

art. spożywcze i przemysłowe | 31.10.2023

Wsparcie dla franczyzobiorców

Sieć sklepów Stokrotka wspiera finansowo nowych franczyzobiorców. Firma dostrzega potrzeby rynku wynikające z sytuacji gospodarczej, ułatwiając uruchomienie własnego biznesu.

art. spożywcze i przemysłowe | 27.10.2023

Biznes dla miłośników serów

Sieć specjalistycznych sklepików z serami chce otworzyć w Polsce około 20 placówek franczyzowych. Jak jej idzie?

art. spożywcze i przemysłowe | 26.10.2023

Certyfikaty dla franczyzobiorców Żabki

Blisko 70 franczyzobiorców prowadzących sklepy Żabka odebrało specjalny certyfikat ukończenia Akademii Przedsiębiorczości.

art. spożywcze i przemysłowe | 17.10.2023

Pomysły na biznes we franczyzie

Największe marki rynku spożywczego pojawią się w Pałacu Kultury i Nauki 19-21 października, na tegorocznych Targach Franczyza.

art. spożywcze i przemysłowe | 13.10.2023

Zarabiamy na dystrybucji wody

Marka Pierrot szuka franczyzobiorców w różnych regionach Polski. Jakie są warunki współpracy?

art. spożywcze i przemysłowe | 03.10.2023

Żabka zaprzyjaźniona z AI

Nowoczesne technologie i sztuczna inteligencja stanowią dzisiaj ważny element budujący przewagę rynkową. Dotyczy to również sieci franczyzowych, które wykorzystują innowacyjne rozwiązania i wspierają w ten sposób współpracujących przedsiębiorców w prowadzeniu biznesu.

art. spożywcze i przemysłowe | 30.09.2023

Inwestycja ze wsparciem

Wrażliwość na potrzeby rynku to umiejętność niezbędna w biznesie. Obserwacja zachowania klientów i elastyczne podejście do zmian powinno stanowić kluczowy element polityki rozwoju firmy.

art. spożywcze i przemysłowe | 04.09.2023

Stabilny biznes

– Średni czas obecności w naszej sieci wynosi aż 17 lat – mówi Bartłomiej Tarłowski, menedżer ds. rozwoju franczyzy i komunikacji korporacyjnej Intermarché i Bricomarché.

2
3
4
5
następna  
ostatnia