Forum: Grosik 1475
to moj pierwszy post na tym forum, wiec mozecie to roznie odebrac. Postaram sie jednak byc obiektywny. Dodam, ze forum to obserwuje od pojawienia sie artykulu o franchisingu w zeszlorocznym numerze magazynu Profit (chyba czerwiec).
No to co takiego mozna powiedziec o Grosiku? Z tego co tu piszecie to polowa rzeczy jest bezwartosciowa i przydaloby sie to tylko wyrzucic, bo tylko buduje niechec do Grosika. Niechec zreszta, moim zdaniem, sluszna. Swojego czasu kontaktowalem sie z ta firma i musze przyznac, ze nigdy podobnie nie zostalem potraktowany. Zaznaczylem na wstepie, ze interesuje mnie otwarcie kilku punktow praktycznie w jednym czasie. Zadalem przy tym kilka pytan. Odpowiedz dostalem na dwa z nich a o reszte musialem sie dalej prosic. Zniechecilo mnie to bardzo. W sumie wyslalem z 7 e-maili do tej firmy i dalej sobie darowalem. Dlaczego? W moje skromne raczki wpadla umowa franchisingowa Grosika. Proponuje zapoznac sie z nia a wiele rzeczy ostanie wyjasnionych. Jest ona nieprofesjonalna i w duzym zakresie ogranicza biorce. Dodatkowo Grosik moze od wielu rzeczy umyc raczki. Aha, by podpisac umowe trzeba miec jakies potwierdzenie 2 pracujacych osob z tego co pamietam... Tragedia.
pozdrawiam
Zainteresowany jestem kilkoma firmami i Grosik wypadl najgorzej, to nie moja wina a ich. Inni proponowali spotkania, przesylali kosztorysy, proponowali nawet miejsce, gdzie mozna otworzyc interes a Grosik nic. Wspolczuje wszystkim, ktorzy z nim wspolpracuja. To moja opinia i prosze sie nie czepiac. Z konkurencji tez nie jestem - to tak dla scislosci. A do tego ta umowa, ktora, szczerze, nie przypomina typowej umowy franchisingowej.
Aha, dokladnie wiem, ze marke buduja wszyscy. Prowadze wlasnie bardzo zaawansowane rozmowy z firma od gastronomii. Tutaj oni musza akceptowac miejsce, mnie i moje doswiadczenie a takze biora pod uwage wiele innych czynnikow. Im zalezy by punkt nie upadl, bo traca na renomie. U Grosika czegos takiego nie ma i to jest wielki minus.
http://info.onet.pl/961280,11,item.html
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 434
USŁUGI 589
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 239
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 23
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.