Forum: Grosik 1475

iwona 15.06.2004 *.gl234.internetdsl.tpnet.pl

jutro poszukam strony na ktorej jest prawny zakaz uzywania tego logo przez firme

Paweł 16.06.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Do Iwony: I co znalazłaś ten zakaz?

do Dawida 16.06.2004 *.akm152.neoplus.adsl.tpnet.pl

... i zniknął!!!

mich 16.06.2004 *.crb77.neoplus.adsl.tpnet.pl

czy ktoś może wreszcie powiedzieć czy opłaca się otwierać grosika lub mieszko?

iwona 27.06.2004 *.gl234.internetdsl.tpnet.pl

48
Mam trudnosci z rejestracja...Poszukam tego o czym pisalam.nie bylo mnie.

iwona 01.07.2004 *.gl234.internetdsl.tpnet.pl

48
nadal mam problem z logowaniem.gdzie ci wszyscy dyskutanci? czyżby juz koniec obrzucania błotem?

gregor 28.07.2004 *.akx8.neoplus.adsl.tpnet.pl

16
wwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

16
myślę że pisanie bezssensowne się skończyło bo osoby które do tej pory uczestniczyły na tym portalu w końcu wzieły się do pracy. No i dobrze może pokażą wszystkim firmom jacy oni są zapobiegliwi i potrafią pracować a nie tylko gadać.

16
a z drugiej strony chętnie porozmawiałbym o funkcjonowaniu Grosika, bo uważam że jest o czym.

Streamers 28.07.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Szkoda że sądy działają tak wolno bo by nie było już Grosika.

iwona 30.07.2004 *.gl234.internetdsl.tpnet.pl

48
do Gregora...Też chętnie na ten temat podyskutuję.Coraz bardziej mnie to interesuje.Nie wiem co o tej firmie sądzić.

iwona 30.07.2004 *.gl234.internetdsl.tpnet.pl

48
...do Streamersa.O co chodzi z sądami w przypadku Grosika.Sama jestem świadkiem wielu skarg na tą firmę.Czy jest prawo na to wszystko? Co z ustawą nakazującą podpisanie przez posrednictwa finansowe podpisania umów agencyjnych z bankami?

gregor 30.07.2004 *.aky67.neoplus.adsl.tpnet.pl

16
a oco chodzi z tymi sądami i żekomymi problemami Grosika, czy to następna pisanina bez pokrycia, jeżeli jestem w błędzie to czekam na bliższe informacje

Streamers 30.07.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Na początku istniał tylko "Grosik" i miał dwóch właścicieli (spółka). Po tym jak właściciele pokłócili się irozwiązali spółkę powstało Mieszko. Drugi z właścicieli pozostał przy Grosiku. Grosik działa do tej pory używając nielegalnie (o ile mi wiadomo sprawa jest w sądzie) loga i nazwy, która należala do spółki. A jeżeli chodzi o jakieś ustawy to nic mi nie wiadomo, żeby coś takiego istniało. Jeżeli ustawa taka miałaby wejść w życie to prawdopodobnie takie sieci jak Mieszko czy Grosik podpiszą umowę z bankiem i będą działały na zasadzie agencji banku.

gregor 30.07.2004 *.alf231.neoplus.adsl.tpnet.pl

16
a ja widziałem pismo informujące że grosik może legalnie używać loga grosik, a z resztą to jest zmiana co było do tej pory tego loga, ale to chyba problem firmy a nie nasz my mamy zarabiać pieniądze chyba że ty nie jesteś w tej franszyzie. mi się dobrze pracuje i mam sporo klientów z mieszka, nie wiem dlaczego przecież mieszko prawdopodobnie ma program na punktach i to tak długo realizowane są płatności, ale to ich problem.Mam podpisane umowy ze spóldzielniami i zakładem energetycznym więc chłopaki się starają i to jest dla nich na plus

iwona 31.07.2004 *.gl234.internetdsl.tpnet.pl

48
agencja pko za operacje zarabia srednio 1.8 zł. punkty mają ok 2000-3000 operacji.Obecnie.Nastapił spadek.Powiedzcie czy warto zająć sie grosikiem (przepraszam ale nie mam przekonania akurat do tej firmy)? nie są jak agenci na prowizji ale na pensji. Więc?

Obserwator 03.08.2004 *.chello212186134031.chello.pl

20
Czesc,
to moj pierwszy post na tym forum, wiec mozecie to roznie odebrac. Postaram sie jednak byc obiektywny. Dodam, ze forum to obserwuje od pojawienia sie artykulu o franchisingu w zeszlorocznym numerze magazynu Profit (chyba czerwiec).
No to co takiego mozna powiedziec o Grosiku? Z tego co tu piszecie to polowa rzeczy jest bezwartosciowa i przydaloby sie to tylko wyrzucic, bo tylko buduje niechec do Grosika. Niechec zreszta, moim zdaniem, sluszna. Swojego czasu kontaktowalem sie z ta firma i musze przyznac, ze nigdy podobnie nie zostalem potraktowany. Zaznaczylem na wstepie, ze interesuje mnie otwarcie kilku punktow praktycznie w jednym czasie. Zadalem przy tym kilka pytan. Odpowiedz dostalem na dwa z nich a o reszte musialem sie dalej prosic. Zniechecilo mnie to bardzo. W sumie wyslalem z 7 e-maili do tej firmy i dalej sobie darowalem. Dlaczego? W moje skromne raczki wpadla umowa franchisingowa Grosika. Proponuje zapoznac sie z nia a wiele rzeczy ostanie wyjasnionych. Jest ona nieprofesjonalna i w duzym zakresie ogranicza biorce. Dodatkowo Grosik moze od wielu rzeczy umyc raczki. Aha, by podpisac umowe trzeba miec jakies potwierdzenie 2 pracujacych osob z tego co pamietam... Tragedia.

gregor 03.08.2004 *.aky167.neoplus.adsl.tpnet.pl

16
no to żeczywiście chyba nie wszyscy patrzymy na taki franchising jak na jakieś przedsiębiorstwo które razem wspólnie budujemy ażeby stać się dużą konkurencją dla innych podmiotów, ja w to przedsięwzięcie wierzę i dlatego działam inne osoby które tutaj piszą nie działają w tej firmie a tylko przeszkadzają, myślałem że już w końcu przestają tutaj pisać osoby które nie są zainteresowanę grosikiem ale jednak tak nie jest.to czy ja bym był agentem pko jak ktoś tam pisał to byłbym przedsiębiorcą dla samego siebie- przecież to jest nieprawdą ponieważ bank narzuca też pewne standarty, a to że jestem w grosiku to też mamy pewne standarty do których musimy się przystosować i bardzo dobrze bo jesteśmy rozpoznawalni wszędzie. ktoś jużkiedyś pisał że osoby wypowiadające się źle o grosiku poprostu tutaj nie mają miejsca dla siebie więc lepiej pisać byle co.
pozdrawiam

Obserwator 03.08.2004 *.chello212186134031.chello.pl

20
Pozdrowienia dla gregora;) To chyba bylo skierowane troche do mnie... ok.
Zainteresowany jestem kilkoma firmami i Grosik wypadl najgorzej, to nie moja wina a ich. Inni proponowali spotkania, przesylali kosztorysy, proponowali nawet miejsce, gdzie mozna otworzyc interes a Grosik nic. Wspolczuje wszystkim, ktorzy z nim wspolpracuja. To moja opinia i prosze sie nie czepiac. Z konkurencji tez nie jestem - to tak dla scislosci. A do tego ta umowa, ktora, szczerze, nie przypomina typowej umowy franchisingowej.
Aha, dokladnie wiem, ze marke buduja wszyscy. Prowadze wlasnie bardzo zaawansowane rozmowy z firma od gastronomii. Tutaj oni musza akceptowac miejsce, mnie i moje doswiadczenie a takze biora pod uwage wiele innych czynnikow. Im zalezy by punkt nie upadl, bo traca na renomie. U Grosika czegos takiego nie ma i to jest wielki minus.

andy 07.08.2004 *.ga218.internetdsl.tpnet.pl

16
Polecam dzisiejszą lekturę:
http://info.onet.pl/961280,11,item.html

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.