Forum: Kasiarze wpisujcie ile macie wplat dzienie. 1475
Przedsiebiorczy - mam doladowania komorek. Sprzedaje kart za okolo 13000 miesiecznie - duzo czy malo - ocencie sami. Ja jestem zadowolony (karty sprzedaje w tanszych cenach - dzieki temu np. przejmuje klientow z salonu idei i ery,ktore sa w poblizu 20 metrow - np. pop 25 - cena 23,50; simlus 30 - cena 28,2)
czy 5 dni w tygoniu czy w soboty tez?
Prowadziłem 3 punkty pod marką Grosik mając w miesiącu na każdym średnio po 300 wpłat dziennie.Po bankructwie Grosika zamknołem punkty olewając wszystko.Miesiąc pózniej zaczołem sam robić przelewy kupując odpowiednie oprogramowanie w sprawdzonej firmie.Powoli staje na nogi druków zaczyna przybywać jest to ok.50 do 70 dziennie co daje mi średnio 110 zł dniówke.Myśle że jeżeli ktoś ma duże chęci działania , myśli otwarcie i jest pozytywnie nastawiony do ludzi to w tej branży może zaistnieć.
Pozdrawiam
1. lokal który obecnie wynajmuje znajduje sie przy dośc ruchliwej ulicy na parterze tuz przy wejściu do budynku
2.wynajmuje od MZGK instytucji znanej i szanowanej w budynku prowadza własna kase gdzie ludzie przynosza wpłaty za śmieci ok (ok 80 osób dziennie)
3.reklamowałem sie ulotkami, w lokalnej prasie i telewizji
4.wynajmuje biuro a nie klitkę jest tam na mój gust przyjemnie i schludnie a klientów częstuje cukierkami (naprawde!!)
5.współpracuje z jedyną chyba już na rynku uczciwą siecią (pozytywne opinie na tvn uwaga co się nie często zdarza)
6.od początku przelewy u nie idą przez internet a klient dostaje wydruk jako potwierdzenie
7. od blisko roku miałem tylko 2 (dwie!!!!!) reklamacje i to zawinione przez kasjerkę nie przez sieć
naprawdę nie mam pojęcia gdzie jest błąd
pozdrawiam wszystkich kasiarzy
A myśleliście o innej organizacji tego biznesu?
Bo ja na przykład spotkałem się w moim mieście z taką sytuacją. Znajoma pracuje (lub pracowała, dawno z nią nie rozmawiałem) w takim punkcie opłat. Z tym, że właściciel całkowicie inaczej do tego podszedł. Po pierwsze nie jest w żadnej "wielkiej" sieci, działa samodzielnie pod własną marką. Posiada nie jeden a więcej punktów w okolicy. A wszystko działa na tej zasadzie, że jego punkty zeszły maksymalnie z ceny przelewów, byle tylko z tego pokryć koszty. Tym samym ma bardzo dużo wpłat, bo niskie ceny przelewów. A on każdego dnia zgarnia kase z punktów i daje do banku na lokate overnight z niezłym procentem. Oczywiście największy zysk z tego ma w weekendy, bo kasa leży od soboty do poniedziałku :) I jego zysk to właśnie ten procent z lokaty.
Pozdrawiam.
No właśnie ale
- po pierwsze:
znamy już takie przypadki obracania ludzką kasą jak się kończą więc ów człowiek jest na najlepszej drodze by spieprzyć rynek jako kolejna firma
- po drugie:
jest to zabronione, bowiem pieniądze z kas są to pieniędze z działalności gospodarczej a nie jego prywatne więc NIE MA PRAWA wpłacać ich na inny rachunek niż swój firmowy Na dobrą sprawę sytuacja już kwalifikuje się do zgłoszenia jej do prokuratury
I cóż my się dziwimy że jest w kasach jak jest skoro nawet tutaj pojawiają się pajace z takimi pomysłami Dopóki nie będzie regulacji prawnych na temat tego kto może prowadzić kasy a kto nie to takich magików będzie mnóstwo. Z tego co tu napisanao to gośc z góry nastawił się na "wałek" a wszystko to kwestia czasu.
Jarku, i tu sie mylisz, zakladasz overnight na rachunku firmowym i jest to legalne bo dochodem z oprocentowanie lokaty jest twoim dochodem, ktorym sie dzielisz z fiskusem :)
Jesli jestes osoba fizyczna prowadzaca dzialalnosc gospodarcza robisz dokladnie to samo z ta roznica, ze bank w " twoim " imieniu pobiera nalezny podatek.
A co do prawa osoba fizyczna, moze robic z pieniedzmi praktycznie co zechce jesli co miesiac punktualnie rozlicza sie z podatku.
Wszystkie, wszystkie bez wyjatku firmy, ktore posiadaja wiecej punktow kasowych postepuja w ten sposob co bardzo latwo policzyc przy pomocy kalkulatora, a jak by ci zabraklo czasu na liczenie to w internecie na stronach bankow sa takie kalkulatory, ktore policza ci nawet procent skladany w skali roku na od np 2 000 000 dziennie, a sa takie sieci.
Jak zawsze diabel tkwi w szczegolach
a mianowicie ten szczegol to umowa o przekazywaniu srodkow na wskazany przez klienta rachunek :)przewaznie sa to dwa dni robocze, prosze sobie policzcie zwlaszcza ci, ktorzy maja wysokie kwoty np. maja punkty w sadach itp.
Agencje oplat nie sa jedyne w tym temacie bo brokerzy ubezpieczeniowi robia dokladnie to samo jesli dostaja gotowke do lapy, a czesto jest to wielka kasa (oni reprezentuja klienta) :) :) maja srednio od 4 do 14 dni na wplate na konto ubezpieczyciela lub robia to np. co tydzien.
Pozdrowionka Magik
Pieniądze oczywiście są wpłacane na rachunek firmowy i nie wędrują "gdzieś" po innych kontach. Na rachunku firmowym zakładana jest lokata, więc formalnie wszystko jest jak najbardziej ok. Można to wręcz nazwać dbałością właściciela o pieniądze, aby się nie marnowały. Zresztą jak napisał Magik, jest to chyba dość powszechna praktyka w firmach ale też i w różnych instytucjach. Ważnym faktem jest to, że pozwala to zejść z ceny przelewu co ma istotny wpływ na ilość klientów.
ja znalazlem jedynie Raiffaisen Bank Polska.
załózmy wplaty na lokate nocna 10000 zł
lokata na 4% w skali roku. W skali 12 godzin to wychodzi 0,54 gr
niewiele
Trzeba mieć wiele punktów, wtedy ma to sens.
Pamiętaj, że w weekendy pieniądze leżą całe dwie doby.
takie lokaty zaklada sie na 12m, a przelewy ida jeden dzien puzniej, czyli mieszcza sie w 48godz roboczych :)
Inna opcja. Przy takich wysokich lokatach mozna negocjowac koszty przelewu do paru groszy. Np. Raiffaisen wysyla przelewy z opuznieniem i dla tego ma taka dobra oferte, bo odsetki zostawia sobie, a wspolpracujace z nim firmy, takie nie posiadajace "centrali" dostaja extra kase od przelewow i z tego calkiem niezle zyja.
Magik
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.