Forum: Nicole 1475
Odpowiadając na "pytanie" dotyczące tego czy NICOL trafia w gusta Polaków - jasne że trafia, oferuje produkt tani, który ma przypominać wygladem i zapachem towary lepsze ale droższe. Swego czasu w naszym kraju modne były buty sportowe o fascynującej nazwie "Adibasy", ludzie kupowali je bo były tańsze od butów "Adidasa".
Tańsze nie znaczy lepsze - mówię o samych produktach a nie o sieci.
Zastanawia mnie jednak pewnego rodzaju "bezczelność" zaprezentowana przez Pana który mówi, że właściwie jego podręcznik operacyjny to nic innego jak "plagiat" - nie twierdzę że tak nie można robić, dziwi mnie jednak afiszowanie swego "cwaniactwa" rodem z bazaru. Być może jest to objaw skrywanych kompleksów?
-plagiat podręcznika McDonald's przez pana Fona, nie najlepiej świadczy o nim i jego uczciwości, nasuwa się pytanie w którym momencie podobnie postąpi z franczyzobiorcami?
-poruszyl temat dozowników i reklamę, że perfumy mogą w nich "wisieć" nawet 3 lata- czyżby zakładał rotację towaru /pełna butla z dozownikiem/ 3-letnią ;))
-jeżeli otwarcie punktu to wydatek 24 k, to przy podanych zyskach od 4 do 25 k, można przyjąć zwrot w dobrym punkcie w ciągu miesiąca. Natomiast jest przykład frnczyzobiorcy z dobrego/ być może najlepszego punktu/ M1, który twierdzi że inwestycja zwrociła się po 4 miesiącach. Relacje są rozbieżne .
-zapewne artykuł zrobił reklamę firmie, ale bym się mocno zagłębił w temat w przypadku przystąpienia do franczyzy, nawet że koszt wynosi tylko a może aż 24 k.
Nie jestem też wcale przekonana, co do "fenomenu" Nicole. Zakładane zyski, podzieliłabym na połowę i mocno bym się zastanowiła nad współpracą z Panem nieuczciwo-uczciwym. Owszem niejeden na jego miejscu nie przyznałby się publicznie do skopiowania podręcznika operacyjnego, ale dla mnie niestety nie czyni go to ani trochę bardziej wiarygodnym.
Aniu, poczytaj prezentacje sieci na tej stronie, a napewno znajdziesz, tańsze licencje. Masz rację, różnie to bywa z tą naszą rzeczywistością, ale myślę, że dużo zależy od nas samych :)
Mamy "SNC" i działające w ten sam sposób "NNC", "Cenową Bombę" itp., mamy "Deichmana" i coś podbnego "AMBRA", "CCC" i kiedyś (?) "Max&Max". Obawiam się że za jakis czas powstanie jakaś nowa sieć nazywająca się np. "Alexis", która będzie oferowała podobny produkt co "Nicol", tyle tylko, że w cenie jeszcze bardziej konkurencyjnej .... jestem ciekaw czy "zmyślny" właściciel "Nicol" będzie alarmował że ktoś go podrobił.
Przecież mechanizm działania "Nicol" jest bardzo prosty - im więcej punktow sprzedaży tym mniejszy koszt zakupu 1 mililitra perfum. Tak więc jeżeli ktoś znajdzie sposób na dotarcie do większej ilości punktów sprzedajacych te zapaszki lub otworzy więcej takich lokali, będzie w stanie zaproponować mniejszą cenę sprzedaży swoim odbiorcom, a ci z kolei będą w stanie sprzedawać w niższej cenie klientom detalicznym.
Koncentary pseudo markowych perfum można kupować w cysternach na całym świecie - problem to zbudować sieć sprzedaży ... jak na razie Nicol wyprzedza konkurencję, ale myślę że za jakiś czas usłyszymy o podobnym koncepcie.
xxar@gazeta.pl
jeżeli nawiązujesz kontakt z Nicol to chętnie z Tobą porozmawiam podaj nr tel. zadzwonię
Olek
to klapa po 1/2 roku
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.