Forum: Górny Sląsk - agencja kredytowa?? 1475
Prosilbym o pomoc. Mam zamiar rozszerzyc dzialalnosc i otworzyc biuro kredytowe. Sam raczej nie mam sily przebicia zeby negocjowac indywidualnie z bankami. Szukam systemow z szeroka oferta kredytowa i bez wielkich nakladow inwestycyjnych (wystarcza meble, sprzed komputerowy, drukarka ksero i reklama).
Wiem ze sa rozne QSy MiniBanki Multiki Unilinki. Prosze o informacje ktore sa warte polecenia. Dzialalnosc jakby co oczywiscie na Gornym Slaskim:)
agentdolu
Oferta QS jest o tyle ciekawa, że mają specjalne produkty przygotowane tylko na ich potrzeby przez poszczególne banki. Raiffeisen przygotował kredyt, którego klient nie dostanie bezpośrednio w banku tylko i wyłącznie w QS.
Dziekuje z gory
Co do lokalu na pierwszym piętrze nie widzę przeszkód Ja mam jedno biuro na parterze a drugie w centrum miasta na I piętrze i oba prosperują podobnie. Moja była pracownica (wyuczyła się u mnie i zobaczyła że to fajny biznes) też ma dwa biura ale jako Chrobry Jedno na pietrze a jedno na I i też nieźle sobie radzi. Wszystko tak naprawdę zależy od oferty jaką będziesz mieć (tutaj jednak najlepszy wydaje mi się być jednak QS) oraz od lokalnego marketingu - ja przynajmniej raz w miesiącu daję w miasto 10 tysięcy ulotek z aktualną ofertą (koszt ulotka + kolportaż taiego nakładu to około 700 - 800 zł) a więc zarobek taki można osiągnąc z dwóch kredytów po 3000 Jednak z 10 tysięcy ulotek udaje się uzyskać więcej niż 2 kredyty :)
Jedno pytanie, a wiesz Ty ile QS dostaje % od udzielonego kredytu z Banku, pewnie jest to 10-15 % kwoty brutto lub netto?
Komentatorze, proszę, sprawdź najpierw ofertę banków komercyjnych, a następnie wygłaszaj swoje komentarze, co do wysokości udzielanych kredytów gotówkowych.
Polecam sprawdzić poczciwe PKO BP i np. BZ WBK.
Oczywiście sprawdź też oprocentowanie i pozostałe „koszty”.
Pozdrawiam Magik
No to posprawdzaj sobie dokładnie, bo to, co ma QS-t to nie to samo, co bezpośrednio z banku i to obojętnie, jakiego i pisze tu o agentach banku, a nie o klientach :)
Dotyczy to też tzn. „specjalnych” produktów, które to jakoby tylko niektóre firmy posiadały.
Pozdrawiam Magik
Po częsci Masz Rację, BPH ma mniejsze raty kredytu szybciej klient dostanie kase.QS ma większą przyznawalność,większe raty niż w innych bankach klient dostanie większą kwote kredytu niż w wiekszości banków, oraz Qs płaci większe prowizje za kredyty.A klient niestety dziś chodzi i szuka gdzie taniej do Qs najczęsciej przychodzą klienci którzy nie dostali nigdzie indziej kredytu lub szukają większej kwoty,
MAM PYTANIE A RACZEJ WąTPLIWOść ODNOśNIE TEGO CO NAPISAł OBIEKTYWNY KOMENTATOR.NAPISAłEś ZE POLICZCIE SOBIE JAKIE MOGą BYC DOCHODY UDZIELAJAC TYLKO KREDYTU JEDNEGO DZIENNIE W WYSOKOśCI 3 TYS.JAKBYM CZYTAłA OGłOSZENIE O PRACE DLA PRZEDSTAWCIELI HANDLOWYCH O ZAROBKACH 5-10 TYś(JEżELI SPRZEDAż TYLE TOWARU TO ZAROBISZ TYLE I TAK DALEJ).WEDLUG MNIE TO DOBRZE BY BYłO JAK W TAKIEJ AGENCJI SPRZEDAż 1 KREDYT DZIENNIE SREDNIO NA 1 TYś Zł.OBSWRWUJE TAKIE AGENCJE,JEDNA JEST NAWET NA PRZECIWKO MNIE I CZESTO SA TAKIE DNI KIEDY NIKT TAM NIE ZAJRZY PRZEZ CAłY DZIEń.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.