Forum: Założenie Eurobanku, Getin Banku, ewentualnie PKO BP.... 1475
Witam serdecznie.
Chciałabym założyć agencję Eurobanku, Getin Banku w mieście o liczbie ludności około 15-25 tysięcy. Czy to sie może opłacać? Planuję zatrudnić do tej placówki pracowników. Proszę o udzielenie jakichkolwiek informacji na temat założenia placówki, prowizji itp. gdyż jestem "w kropce".
Mój adres mailowy: edikp80@tlen.pl
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Będę wdzięczna za każdą informację.
To ja się przyłączę do kolegów i też stanowczo mówię NIE Getinowi ;-)
Nie mogę się jednak zgodzić z opinią, że prowadzenie placówki w mieście 15-25 tys. mieszkańców jest nieopłacalne. Za dowód niech świadczy fakt, że są osoby prowadzące po kilka takich placówek i są całkiem z tego zadowoleni.Oczywiście nie można przyjąć, że każda placówka będzie sukcesem. Zależy to od wielu czynników - umiejętności sprzedażowych, marketingowych, nakładów reklamowych itd.
Czy lepiej prowadzić placówkę w 15 tys. mieście, gdzie są 3 banki i 1 pośrednik czy w mieście 50 tys. mieszkańców gdzie jest 10 banków i 25 pośredników?
Obecnie większość banków (przynajmniej 10-15) chce być obecnym w każdym mieście powyżej 30-40 tys. mieszkańców. Akurat mieszkam w pobliżu takiego miasta, więc wiem co mówię. Ostatnio Millennium otworzyło swój około 150 m2 oddział kupując kamienicę za ponad 1 mln zł i ją remontując. Dalej uważacie, że jest to nieopłacalne?
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 428
USŁUGI 558
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 25
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.